Itthon sem talált legyőzőre A lázadó, Amerikában hatalmasat bukott a GunmanA kép forrása: Summit Entertainment / Andrew Cooper

Kiütéssel győzött A lázadó, Hamupipőke a második, míg a Liam Neeson  nevével fémjelzett Éjszakai hajsza a harmadik helyen végzett a magyarországi hétvégi bevételi toplistán.

A várakozásoknak megfelelően az élen nyitott a Shailene Woodley és Theo James főszereplésével készült A lázadó, melyre közel 43 ezer néző 62 millió forint értékben váltott jegyet. Bár a filmért a hazai kritikusok sem rajongtak, ez azonban jól láthatóan nem érdekelte a célközönséget. A Veronica Roth bestsellerén alapuló produkciót jócskán lemaradva követni a Disney legújabb élőszereplős adaptációja, a Hamupipőke, mely az Államokhoz képest egy hét csúszással került a hazai mozikba. A film csak a múlt hétvégén a tengerentúlon 70 millió dollárt kaszált, idehaza azonban nem vert túl nagy port, be kellett érnie 26,4 millió forinttal. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára csúszott vissza az Éjszakai hajsza, mely újabb 17 millióval növelte a bevételeit. A Liza, a rókatündér továbbra is magabiztosan őrzi pozícióját a hétvégi toplistán. A filmet eddig 72 ezren látták, bevételei pedig a jövő hétre már a 100 millió forintot is meghaladhatják.

A premierfilmek közül egyedül az Életrevalók rendezőjének új filmje, a Samba fért fel a legjövedelmezőbb filmek hétvégi listájára. A 27 moziban debütáló Fácángyilkosok 4,2 millióval zárta a hétvégét, míg az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről, A küzdők és Az új barátnő című filmekről nem érkeztek adatok.

Gunman, Sean Penn

A tengerentúlon 54 millió dolláros bevételével szintén A lázadó végzett az élen. Mivel a széria első része is pontosan ugyanennyit hozott a konyhára, a Lionsgate-nek lehet némi keserű szájíze, azonban a film a nemzetközi piacon nem szerepelt rosszul, világszerte további 47 milliót kaszált. Ezzel nagyjából már fedezni is tudja az elkészítés költségeit, innentől már csak a tiszta profitot kell számolni. Hatalmasat bukott azonban az Elrabolva rendezőjének új filmje, a Sean Penn főszereplésével készült A cél, melyre összesen 5 millió dollárért keltek el a mozijegyek. A Mortdecai, a Blackhat és az Üzlet bármi áron után ez már a negyedik olyan idei produkció, melyet minden bizonnyal egy-két héten belül kizavarnak majd a mozitermekből.

A teljes hazai toplistáért kattints ide.