Jason Statham azon színészek közé tartozik, akik valósággal berobbantak a hollywoodi köztudatba. Köszönhette ezt annak, hogy első szerepei közt mindjárt két igazi kultmozi is volt, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, valamint a Blöff képében. Ám ekkor még senki sem skatulyázta be az egykori műugróból lett színészt akciósztárnak.

Jason Statham igen rapszodikusan indított Hollywoodban. A két fent említett kultmozi közé beékelődött egy említésre sem méltó gengszterfilm. És mielőtt a szintén zseniális Gépállat SC-vel ismét nagyot alkotott volna (a nem kicsit őrült kapus szerepében) és A szállítóval végleg meg nem alapozta volna akciósztár hírnevét, volt még egy film a listáján.

Ez volt az a film, amiben karrierje során először kapott főszerepet, méghozzá a horrorkirály John Carpentertől. A film A Mars szelleme, amiről valószínűleg azért nem hallottál, mert egy könnyen felejthető sci-fi horror volt.

A történet 2025-ben játszódik, amikorra az emberek már bányakolóniákat létesítettek a vörös bolygón. Ide tervezik épp átszállítani a hírhedt gyilkost, a Pusztítóként (nem az, egy másik) ismert James Williamst, ám a küldöttség a bolygóra érve szembesül egy nagyobb veszéllyel. A bolygón egy egykor lemészárolt hadsereg szellemei az élő emberek testébe bújva indítottak új háborút, hogy elfoglalják a Marsot.

Érdekesség, hogy mivel ez volt Jason Statham első nagyobb szerepe egy akcióban bővelkedő moziban, a készítők még nem mertek túl nagy kockázatot vállalni vele. És bár eredetileg neki szánták James Williams szerepét, féltek, hogy még nem elég nagy név ahhoz, hogy elvigye a hátán a filmet, így a szerepet végül Ice Cube (érdekes választás…) kapta. Jason Statham pedig Jericho szerepében tűnt fel.

Hogy jobban sikerült-e volna a film akkor, ha ő játssza el a gyilkos szerepét, azt már sosem tudjuk meg, mindenesetre A Mars szelleme így (is) egy könnyen feledhető mozi lett.