J.J. Abrams veszi át a DC moziverzumának irányítását?A kép forrása: MovieWeb

Mielőtt valóban a lényegre térnénk, tekintsük is át néhány lépésben a DC filmes univerzumának eddigi alakulását. Az első DC film, Az acélember hatalmasat szólt a mozikban, Zack Snyder rendezése önmagáért beszélt, azonban a későbbiekben nem alakult túl fényesen a franchise sorsa.

Snyder a továbbiakban főként producerként vett részt a munkálatokban, gyakorlatilag ő hozta DC filmekbe Ben Afflecket, Az igazság hajnala azonban igencsak alulmúlta mind a rajongók, mind pedig a kritikusok elvárásait. Alig került a mozikba a film, már Az Igazság Ligáján dolgozott a stúdió, amely szintén hasonló fogadtatásban részesült, mint a Batman Superman ellen.

Bár a Warner Bros. valószínűleg levont néhány nagyobb tanulságot a korábbi produkciók fogadtatásából, hiszen a Wonder Woman és az Aquaman meglepően hatalmas sikernek örvendett. És bár úgy tűnik, hogy a DC filmes univerzuma elindult végre a lejtőn felfelé a Shazammal, ráadásul a készülő Joker film és a James Gunn rendezésű Öngyilkos osztag 2 is ígéretesnek érkezik, egy átfogó koncepció mégis hiányzik a DC szuperhősfilmjeiből.

A Warner alaposan újragondolhatta az eddigi elképzeléseit, hiszen a napokban merült fel néhány nem hivatalos hír azzal kapcsolatban, hogy J.J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot átvenné a DC filmek koordinálását és készítését. Egy közel 500 millió dolláros megállapodásról van szó, amely Abramst Hollywood egyik legmeghatározóbb kreatív producerévé emelné. A szerződés szerint a Bad Robot ráadásul nem csupán filmek, hanem sorozatok és élményparkok körüli produkciós feladatokat is vállalná.

Abrams volt az, aki korábban új életet lehelt a Star Trek és a  Star Wars szériába, így jelenléte a DC-nél talán az egyik legjobb döntésnek számítana. Bár egyelőre a hír nem hivatalos, a közeljövőben mindenesetre további információkra számíthatunk a DC háza tájáról.