Az egyik készülő Star Wars-sorozat, amelyre a rajongók nagyon kíváncsiak, a Az akolitus (Az akolitus) címet viseli. És, hogy miért érdekli ennyire a közösséget?

Azért, mert egy eddig soha el nem mesélt időszakban játszódik, nevezetesen a Nagy Köztársaság korszakának végén, körülbelül száz évvel a Star Wars I. rész - Baljós árnyak eseményei előtt.

Sőt mi több, lesz benne egy nagyon különleges karakter is, Kelnacca, aki egy wookiee Jedi! Ő a legelső jedi a wookiee fajból. És olyan színész fogja játszani, aki jól ismeri ezeket a lényeket.

Az egykori kosárlabdázó, most finn színész Joonas Suotamo! Utóbb ő játszotta a híres Chewbaccát a Star Wars posztlogiában és a Solo: Egy Star Wars-történet című spin-offban. Joonas Suotamo először a Star Wars - Az ébredő Erő című filmben volt Peter Mayhew beugrója. Ők ketten osztoztak a szerepen, mivel Peter Mayhew térdproblémákkal küzdött, és akkoriban épp műtéten esett át.

Joonas Suotamo eredetileg csak egy filmben kapott szerepet, de hivatalosan 2017-ben átvette Peter Mayhew helyét a hátralévő filmekben.

Mostantól azonban egy másik Wookiee-t fog megtestesíteni a finn színész a Disney+-on 2024-ben várható sorozatban, amelyet a szamurájfilmek által inspirált thrillerként mutatnak be.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Joonas Suotamo (@joonassuotamo) által megosztott bejegyzés

 

A Leslye Headland (Végtelen matrjoska) a rendező és showrunner szerepét is betölti majd The Acolyte-ban, ami egy egykori padawan kalandjait követi majd nyomon, aki újra találkozik jedi mesterével, hogy egy bűnténysorozat után nyomozzon. A padavan és mestere csakhamar rájönnek, hogy a vártnál is félelmetesebb erőkkel kell szembenézniük, mivel sötét titkok szennyezik be a galaxist, és számos sötét erő bukkan fel...

A The Acolyte további szereplőgárdájában szerepel Lee Jung-jae, a Squid Game című filmmel nemzetközi sikert aratott koreai sztár, Amandla Stenberg, akiről A gyűlölet, amit adtál című filmben hallhattunk, Jodie Turner-Smith, akit nemrég a Fehér zajban láthattunk, de feltűnik Manny Jacinto (A Jó Hely), Dafne Keen (Logan - Farkas) és Carrie-Anne Moss (Mátrix) is!

A The Acolyte sorozat a tervek szerint 2024-ben jelenik meg a Disney+-on.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Joonas Suotamo (@joonassuotamo) által megosztott bejegyzés