Napokon belül a mozikba kerül Brad Pitt legújabb akció-vígjátéka, A gyilkos járat. A film könnyed közel két és fél órát ígér, amiben lesz adrenalin, lövöldözés, robbanások és persze poénos egysorosok is bőven. Mindezt korrekt sztárgárdával tálalva egy regény adaptációjaként. Mégis, a kritikusok valahogy nem voltak tőle maximálisan elragadtatva.

A film Kôtarô Isaka azonos című regényének feldolgozása. A történet egy száguldó vonaton játszódik (hol is láttunk már ilyet? Ja, megvan, a Száguldó erődben és az Európa expresszben…), ahol egy sor bérgyilkos csap össze ilyen vagy olyan okokból. Közülük az egyik – történetesen a főszereplő – egy kiégett tag, aki épp megpróbál újra visszarázódni a régi kerékvágásba. Csak lehet, hogy egy picit elkapkodta a dolgot és túl nagy küldetésbe vágta a fejszéjét.

Ezt a tagot játssza az 58 éves Brad Pitt, akit a kritikusok a film kevés pozitívumaként említenek. Abban szinte minden kritikus egyetért, hogy a sztár valósággal lubickol a szerepben, látszik rajta, hogy a film minden pillanatát élvezi. Ugyanakkor arra is rámutatnak, hogy A gyilkos járat egy sekélyes, túl sok mondanivalóval és mélységgel nem rendelkező limonádé akciófilm. Amiről a rengeteg jól időzített egysorossal próbálják meg elterelni a nézők figyelmét. És, ami egyébként kifejezetten jól is megy neki, szóval legyen bármennyire is egysíkú mozi, az ember mégis jól szórakozik rajta.

Lehet, hogy a David Leitch rendező filmje, amelyben Brad Pitt mellett Sandra Bullock a másik főszereplő, lesz az idei nyár bűnös élvezete?