Megérkeztek az első reakciók Az első ómenre, és túlnyomórészt pozitívak! Április 4-től pedig mi is megnézhetjük magunknak a hazai mozikban!

"Nagy rajongója vagyok Arkasha Stevenson Az első ómen című sztorijának. Igazán *szeretem* az első három Omen-filmet, és *szeretem*, hogy ez a film pont Richard Donner 1976-os Ómen filmjének elején ér véget. Ez az Omen-filmek Rouge One-ja" - tweetelte Mike Ryan, a Uproxx munkatársa, míg Mary Beth McAndrews, a Dread Central munkatársa "kitűnően visszataszítónak" és "a vallási horrornak, amire várt" nevezte a filmet. Ez bíztató kezdet, ami a kritikai fogadtatást illeti!

A sztori

Az Arkasha Stevenson által rendezett új film Margaretet, egy huszonéves novíciátust követi, aki az Egyesült Államokból Olaszországba utazik, hogy új életet kezdjen a vallásos szolgaságban. Odaérve gyorsan barátságot köt Carlitával, az iskola egyik növendékével, akit tanít is, és akit úgy tűnik, feljebbvalói folyamatosan büntetnek és igazságtalanul elszigetelnek... 

Ahogy ő és a lány egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Margaret egy sötét összeesküvésbe keveredik, és félelmetes igazságokra derül fény azzal kapcsolatban, hogy valójában miért hozták Rómába. 

A pozitív kritikák özöne

"Nem vártam sokat Az első ómentől, de ez egy méltó előzménye Richard Donner 1976-os klasszikusának. Remek hangdizájn és operatőri munka" - tweetelte a Cariety munkatársa, Jazz Tangcay - "És van benne néhány r*hadt jó ijesztő pillanat."

"Az első ómen a Rosemary gyermeke & A szolgálólány meséje keveréke. Nyugtalanító és sötét. Nagyon európai érzés, nem pedig hollywoodi produkció. Nell Tiger Free magával ragadó" - írta a CineMovie TV kollégája - "Bár már jó ideje nem láttam az 1976-os filmet, mégis felkeltette iránta a vágyat/nosztalgiát bennem."

"Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy Az első ómen meglepő. Ne utasítsátok el a filmet alapból. Lenyűgöző, amit az elődök tiszteletére és a mítosz kiegészítésére tesz" - tette hozzá Sarah Musnicky szabadúszó kritikus - "[Az első ómen] kijelöli az utat a jövő és annak minden lehetősége felé."

A film április 4-én landol a magyar mozikban. Addig is, íme egy kis ízelítő, hogy ráhangolódj a borzongásra!

horror

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatában folytassa a munkáját. Rövidesen azonban szembetalálja magát a sötétséggel, amely arra készteti, hogy... több»