Rekordot döntött az Argo 2

A várakozásoknak megfelelően a hétvégi toplista első helyén zárt az Argo 2, a Halálos iramban 7 csak egy helyet csúszott vissza, a dobogó harmadik fokán A pláza ásza Vegasban végzett.

Magabiztosan húzta be premierhétvégéjét Árpa Attila kultfilmjének folytatása, az Argo 2. A produkcióra több mint 40 ezren váltottak jegyet, így a film 54 millió forintos bevétellel zárt. A film abszolút rekordot döntött idehaza: korábban még egyetlen magyar film sem büszkélkedhetett ennyi nézővel a nyitóhétvégéjén.

Paul Walker utolsó filmje, a Halálos iramban 7.  26 millióval fejelte meg eddigi bevételeit, így a milliárd dolláros franchise legújabb része csak idehaza már 517 milliót kaszált. A pláza ásza Vegasban megtartva harmadik helyezését néhány száz nézővel utasította maga mögé az Adaline varázslatos élete-t.

A premierfilmek közül az Argo 2 kivételével egyedül a Sam - Kismadár nagy kalandja fért fel a hétvége legnézettebb filmjeinek listájára. Az animációs mese az ötödik helyen végzett. Az Edward Snowden történetét bemutató Oscar-díjas dokumentumfilm, a Citizenfour már nem fért fel a toplistára, igaz, a produkciót mindössze öt moziban vetítették. Hasonló sorsa jutott a remek BDSM-dráma, a The Duke of Burgundy is, míg a Jack és A hangok című filmekről nem érkeztek adatok.

Tizenegy héttel a premierjét követően továbbra is ott van a legjobbak között a Liza, a rókatündér, melynek bevételi már meghaladják a 140 millió forintot.  

A tengerentúlon beigazolódott a papírforma, a Bosszúállók: Ultron kora 187 millió dollárral nyitott, mely bár hatalmas összeg, de nem sikerült túlszárnyalnia elődjét, így a rekorddöntés elmaradt. A film bevételei világszerte azonban már most elérik a 626 milliót.

A teljes hétvégi magyar bevételi listáért kattints ide.