Megvannak az Emmy-díj jelöltjei, magyar alkotó is az esélyesek között

A mandalori és A korona toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből a maguk 24 jelölésével. 

Az HBO és a Netflix műsorait jelölték a legtöbb a legtöbb Emmy-díjra, és elég szoros verseny várható a két szolgáltató között. A korona jó eséllyel tarolni fog a drámasorozatok között, de A Bridgerton család és A szolgálólány meséje is ott van az esélyesek között. A vígjátékok körében az Apple TV+ szériája, a Ted Lasso tűnik befutónak, de a Cobra Kai - A karate kölyök öröksége és A légikísérő még okozhat meglepetést. 

A minisorozatok mezőnyéből ember legyen a talpán, aki megtippelni a végső győztest. Jelölést kapott az Easttowni rejtélyek rejtélyek, A vezércsel, a WandaVízió, a Tönkretehetlek  és A földalatti vasút is. 

Ami a színészeket illeti, a díj sorsa jó eséllyel Emma Corrin (A korona) és Kate Winslet (Easttowni rejtélyek) közt dől el, míg a férfiak mezőnyében Jason Sudeikis (Ted Lasso) és William H. Macy (Shameless - Szégyentelenek) tűnik a legesélyesebbnek.

Szeptember 10-én magyar alkotóért is izgulhatunk majd, Rév Marcellt ugyanis az HBO-n bemutatott Eufória című széria egyik epizódjáért jelölték az operatőri kategóriában.