Minden idők legjobb sztriptízes filmjei

Már a mozikban Magic Mike harmadik része, a Magic Mike utolsó tánca, melyben Channing Tatum mellett a női főszerepet Salma Hayek alakítja. A friss premier kapcsán az alábbi listában összegyűjtöttük minden idők 12 legjobb sztriptízes filmjét a Showgirlstől a Zombi sztriptízig.

#12

45 Zombi sztriptíz  (2008)

(4)

horror | sci-fi | vígjáték

Egy titkos kormányprogram révén gyilkos vegyi anyag kerül a levegõbe, melynek hatására a holtak felélednek. Elsõként egy illegális sztriptízbárra csap le és megfertõzi az... több»

Ennél szórakoztatóbb zombifilmet aligha lehet találni ebben a szcénában, az pedig csak hab a tortán, hogy a filmben a legendás Robert Englund is felbukkan.
#11

dráma | misztikus

Öt gyönyörű sztriptíztáncos lány életét mutatja be a film. Mindegyik szépség problémákkal küzd, de ezt mutathatják ki a színpadon. Főnökük hatalmas bulit tervez, ezért... több»

A Kék Iguána bár talán az egyik olyan filmes alkotás, amely a lehető legvalóságosabb képet festi a sztriptíztáncosok életéről. Ez a történet bizony nem a véget nem érő bulikról, a pénzről és kéjről szól. Daryl Hannah főszereplésével a film olyannak mutatja be ezt a világot, ahogyan azt korábban még sosem láthattuk.
#10

61 Sztriptíz  (1996)

(2) (6)

dráma | krimi | thriller | vígjáték

Az egykori FBI-ügynök Erin Grant elveszítette lánya felügyeleti jogát, amikor elvált férjétől, Darrelltől, egy piti tolvajtól. A megélhetését küzdve táncosnőként vállal... több»

Demi Moore mindent megmutat ebben a filmben, és bár a Sztriptízt eléggé elmarasztalták a kritikusok, a Moore által megformált erős női karakter kétségtelenül a film egyik kiemelendő aspektusa.
#9

dráma | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Magic Mike végleg maga mögött hagyta a showbizniszt, nem hajlandó többet táncolni, a nagy tervei viszont megvalósítatlanok maradtak, így abból próbál megélni, hogy partikon... több»

A Magic Mike utolsó tánca Steven Soderbergh rendezésében frissen debütált a mozikban tegnap. A Magic Mike-trilógia harmadik részének főhőse Channing Tatum, a visszavonult sztriptíztáncos, aki Floridából Londonba utazik, hogy segítsen egy vonzó nőnek (Salma Hayek Pinault) egy színpadi darab létrehozásában. A Warner Bros. Pictures eredetileg csak digitálisan, az HBO Maxon jelentette volna meg a filmet, de az erős tesztvetítések után úgy döntöttek, hogy a filmet a mozikban is bemutatják, bár a film végül meglehetősen vegyes kritikákat kapott.
#8

65 Magic Mike  (2012)

(30) (7)

dráma | vígjáték

Mike Lane (Channing Tatum) harminc év körüli férfi, aki Tampa városában, Floridában éli nem hétköznapi életét. Napközben tetőket javít, de éjszaka ő lesz Magic Mike, és a... több»

Steven Soderbergh rendezése igencsak pozitív kritikai elismerésben részesült, így nem is volt kérdés, hogy folytatást kapjon a film. A Magic Mike alapötlete egyébként egyenesen Channing Tatumtól származik, aki a főszerepet is viszi a történetben.
#7

71 Magic Mike XXL  (2015)

(10) (4)

dráma | vígjáték | zenés

Mike továbbra is azt gondolja, hogy nincs miért szégyenkeznie azon, hogy vetkőzéssel keres pénzt, ráadásul még élvezi is. A táncosok azonban nagyobb hírnévre vágynak és... több»

A Magic Mike XXL talán még nagyobbat is szólt a mozikban annak idején, mint az első rész. Szinte teljes eredeti színészgárda visszatért a folytatásban, hogy még egy utolsó turnét csináljanak, mielőtt végleg visszavonulnak a véget nem érő bulik világától.
#6

73 Showgirls  (1995)

(8) (12)

dráma

Nomi végre eljutott álmai városába, Las Vegasba. A szerencsejáték, a pénz, a szex és persze a showműsorok fõvárosába. Feltett szándéka, hogy nagymenõ táncosnõ lesz belõle.... több»

A Showgirls kapcsán nem egy alkalommal felmerült már az a megfogalmazás, hogy a film annyira rossz, hogy az már jó. Egy biztos, a főszerepet alakító Elizabeth Berkley karrierjét eléggé megtépázta, továbbá azt sem szabad szó nélkül hagyni, hogy ebben a filmben látható minden idők talán egyik legborzalmasabb szexjelenete.
#5

69 A Wall Street pillangói  (2019)

(18) (10)

dráma | krimi | thriller | vígjáték

Telekom TVGO

2015-ben izgalmas írás jelent meg a New York Magazine-ban egy csapat sztriptíztáncosnőről. A közlemény megragadta Lorene Scarfaria fantáziáját, és csakhamar filmre vitte az... több»

A Hustlers egy 2019-es film, mely a New York magazin 2015-ös cikke, Jessica Pressler "The Hustlers at Scores" című írása alapján készült olyan sztárokkal a főszerepekben, mint Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles, Keke Palmer, Lili Reinhart, Lizzo és Cardi B. A film egy csapat New York-i sztriptíztáncosról szól, akik a klubjukat látogató tőzsdei kereskedőket és vezérigazgatókat bedrogozzák, majd lenyúlják a pénzüket.A film pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, különösen Lopez alakítását dicsérték, és világszerte 157,6 millió dolláros bevételt ért el 20,7 millió dolláros gyártási költségvetéssel szemben.
#4

75 A pankrátor  (2008)

(20) (13)

dráma | sportfilm

"A Kos" művésznéven futó pankrátor, Randy Robinson (Mickey Rourke) felett szép lassan eljárt az idő, ő pedig nehezen viseli ezt. A nyolcvanas évek ünnepelt sztárja nem hajlandó... több»

Mickey Rourke Oscar-díjra jelölt alakítása mellett egyébként is nehéz elmenni szó nélkül. A film egy sztriptíztáncos és egy pankrátor életét állítja egymás mellé, akik valamilyen módon képtelenek szabadulni mindattól, amit az elmúlt években csináltak. Darren Aronofsky rendezése egy egészen mélyre hatoló karakterdráma.
#3

79 Alul semmi  (1997)

(7) (8)

dráma | vígjáték

HBO Max | Disney+

Mikor a gyári munkások nem tudnak tovább megélni az iparból, úgy döntenek, új vállalkozásba kezdenek. Gaz vezetésével belefognak, hogy Chippendale fiúként keressék meg a... több»

Mielőtt a Magic Mike megjelent volna, az Alul semmi számított a műfaj legikonikusabb darabjának, hiszen a filmet Oscar-díjra is jelölték, 2000-ben musicalt, 2013-ban pedig színdarabot is készítettek belőle.
#2

77 Alkonyattól pirkadatig  (1996)

(27) (17)

akció | horror | krimi

SkyShowtime

Két bűnöző Mexikóban próbál menedéket találni, ehhez pedig Fuller tiszteletes lakókocsiját veszik igénybe. Megegyeznek, hogy amit eljutnak a Titty Twister nevű kocsmába,... több»

Robert Rodriguez kultikus filmje több műfajt is vegyít, hiszen mindenképp izgalmas elgondolásnak számít, hogy a történetbe vámpírokat is sikerül beleszőni. Arról nem is beszélve, hogy Salma Hayek talán minden idők legikonikusabb táncos jelenetét hozza a filmben.
#1

79 Közelebb  (2004)

(27) (16)

dráma | romantikus

Netflix

A jó házasság alapja az őszinteség. De mi van, ha képtelenek vagyunk őszinték lenni, ha az apró titkokat, a féltett gondolatokat csak idegenekkel oszthatjuk meg? A szerelem, a... több»

A Patrick Marber azonos című színpadi műve alapján készült Közelebb című film négy ismeretlen találkozásának története. A film parádés szereposztást kapott Natalie Portman és Jude Law castingolásával.