Minden idők legszexisebb erotikus thrillerei

Körülbelül 1980 és 2002 között az erotikus thriller a filmművészet egyik legelterjedtebb műfaja volt. A film noir, a pszichodráma és a szappanopera elemeit ötvöző, sztárokkal teletűzdelt látványosságok Hollywood bujaságának csúcsát jelentették, mielőtt a szexmentes szuperhősök kora kiszorította volna a filmeket, amelyek a "mocskos, forró" erotikában tobzódó A-listás sztárok köré épültek.

A Hulu Mélyvíz című új hűtlenségi drámája, amelyben Ben Affleck és Ana de Armas - akik korábban egy pár voltak - játszanak, az erotikus thriller mesterének, Adrian Lyne-nak a visszatérését jelzi, aki a Végzetes vonzerőt vagy épp a Tisztességtelen ajánlatot is rendezte.

Lehet, hogy ez azt jelenti, hogy a műfaj második életre kel, mert a streaming szolgáltatások nem kötődnek a nagyszabású blockbuster trendekhez? Csak remélni tudjuk. Egyelőre összeállítottunk egy listát felkavaró, érzéki, szerethetően buta thrillerekről, hogy meghozzuk az étvágyatokat.

#13

33 Vétkek völgye  (2013)

(4)

dráma | erotikus | thriller

A hírhedt író, Bret Easton Ellis és az elismert rendező, Paul Schrader egyesítik erejüket ebben a nyíltan erotikus thrillerben, amely az amerikai fiatalokról: csillogásról és... több»

A Paul Schrader (Taxisofőr) rendező és Bret Easton Ellis (Amerikai pszicho) író által crowdfundingolt erotikus thriller a moziba járás halála ellen tiltakozik azzal, hogy... próbára teszi a nézők türelmét. A The Canyons egy párt követ (Lindsay Lohan és az ellentmondásos pornósztár James Deen alakításában), akiknek show-biznisz álmaiba belecsorbul a lelkük is. Hogy ezt kompenzálják, elcsábítanak és elpusztítanak minden Hollywoodban maradt fél-embert. A The Canyons 2013-ban egyenesen VOD-ra került, hogy - ahogy a trailerek harsogták - az emberek "otthonuk magányából" élvezhessék. Jöjjön a szexért, maradjon a hipnotizáló világiasságért...
#12

43 A tanú teste  (1993)

(1) (5)

dráma | erotikus | thriller

Egy rendkívül gazdag, idős férfit holtan találnak fejedelmi lakásán. A halál oka: szívroham. Az elbűvölő, gyönyörű fiatal nőt - aki utoljára látta élve - gyilkossággal... több»

A filmekkel és televízióval kapcsolatos egyik kulturális vita középpontjában a szexjelenetek állnak. Szükségesek, valóban szexik, vagy kevesebb van-e belőlük, mint régen. Míg az ilyen jellegű beszélgetésekben a szakemberek úgy tűnik, egyetértenek abban, hogy egy szexjelenetnek legfeljebb azért kell léteznie, hogy valamit hozzáadjon a narratívához, a Body of Evidence úgy tűnik, kizárólag azért létezik, hogy láthassuk, ahogy Willem Dafoe és Madonna egymásnak esnek. A film, amely egyre inkább szadomazochista szexuális találkozások gyűjteménye, a felszínen egy kis cselekménnyel, a femme fatale, Rebecca Carlson (Madonna) ügyéről szól, egy olyan nőről, akit állítólag gazdag szeretője autoerotikus fulladással történő meggyilkolásáért perelnek, és aki azonnal szexuális kapcsolatba lép ügyvédjével, Frank Dulaney-vel (Dafoe), és a forró találkozások - övek, gyertyaviasz, bilincs... - a tárgyalóteremben a hatalmi dinamika fordítottját hozzák létre, Rebecca irányítja a szexet, miközben az esküdtek előtt az ártatlan virágszálat játssza. Igen, a film rossz. Igen, mindketten elképesztően dögösek benne. Nem, nem lehet mindent egyszerre megkapni!
#11

63 Nyílt seb  (2003)

(3)

erotikus | misztikus | thriller

Több szálon futó film, maga is úgy kavarog mint egy cigaretta füstje. A helyszín egy Brooklyn központjában lévő dohánybolt, a szereplők pedig az idejáró vásárlók.

Jane Campion rendezőnő a feje tetejére állítja a pszichológiai thrillereket ezzel az átgondolt és izgalmas filmmel, amelynek főszereplője Meg Ryan, aki egy manhattani gyilkossági nyomozásba keveredik. Az eredetileg Nicole Kidman számára kidolgozott szerepben, aki itt végül produceri szerepet kapott, Ryan mélyen beleássa magát karaktere kíváncsiságába és félelmébe. A film úgy működik, mint egy gyakran felkavaró, sokkoló végkifejlettel rendelkező rejtély, és mint egy olyan nő portréja, aki saját vágyaival küszködik, és küzd a körülötte keringő problémás férfiak igényeivel.
#10

erotikus | misztikus | thriller

A thriller központi karaktere az unalmas házasságban tengődő Kate Miller, aki erotikus fantáziálásban keres némi izgalmat egyhangú életében. Egy kiállításon találkozik egy... több»

Brian De Palma filmjének megtekintésekor óvatosan kell eljárni, mert ez egyike a 20. század számos olyan alkotásának, amely a nemekről és a mentális betegségekről alkotott téves elképzeléseket betonozta be, és így mára rendkívül problematikussá vált. De Palma azonban a thriller műfaj szerzőjeként a csúcson van ekkor, a giallo filmekből merítve a stílus és az erotika hozzáadásával hozza létre a filmet (és indítja el az erotikus thrillerek egész évtizedes sorát). Miután egy Liz Blake nevű szexmunkás (Nancy Allen) szemtanúja lesz egy szexuálisan frusztrált, viszonyának hódoló háziasszony (Angie Dickinson) meggyilkolásának, egyszerre találja magát a gyilkosra vadászva és üldözve, ami egy izgató, perverz szexszel és feszültséggel teli rejtélyt eredményez.
#9

75 Vad vágyak  (1998)

(11) (10)

dráma | erotikus | krimi | misztikus | thriller

Sam Lombardo (Matt Dillon) Dél-Florida egyik neves gimnáziumában dolgozik oktatóként. Kelly Van Ryan (Denise Richards), a csinos tinilány régóta vonzódik a férfihoz. Egy napon a... több»

Ha sokakhoz hasonlóan te is megnézted a Vad vágyakat befolyásolható korodban, még mindig az egyik legszexibb film lehet, amit valaha láttál, a problémáinak ellenére. Floridában (természetesen) egy örök agglegény középiskolai tanárt (akit a NAGYON szexi Matt Dillon alakít) megvádolnak két diáklány (Denise Richards és Neve Campbell) megerőszakolásával. A történet ennél a feltevésnél sokkal bonyolultabb és fordulatosabb, amiben sok-sok beleegyezéses szexjelenet, rengeteg hármas szex, és ha a megfelelő módon lassítunk, Kevin Bacon "szalonnája" is szerepel. Ez egy jól kivitelezett erotikus thriller, amely pont akkor jött ki, amikor a műfaj az utolsókat rúgta.
#8

68 A zongoratanárnő  (2001)

(6) (10)

dráma | zenés

A zongoratanárnő főhőse Erika Kohut (Isabelle Huppert), a negyvenéves tanárnő, aki a bécsi Zeneakadémián oktatja a leendő zongoraművészeket. Édesanyjával él közös... több»

Figyelmeztetés: Michael Haneke rendező visszaélésről és elidegenedésről szóló tanulmányát, amelyben Isabelle Huppert játssza a főszerepet, "erotikus thriller"-ként jellemezni erős. A film gondosan megrendezett hosszú beállításaival, a kontroll dinamikájára való kíméletlen összpontosításával és a klasszikus zene kitöréseivel kevés a műfajhoz jellemzően társított, izzadságtól terhes élvezetekből. Ehelyett a megkínzott zongoraprofesszor, Erika Kohut (Huppert) története egy sor olyan találkozásban bontakozik ki, amelyek megmutatják, hogy a kegyetlen anyjával (Annie Girardot) való otthoni erőszakos élete hogyan befolyásolja azt a nyugtalanító kapcsolatot, amelyet egy új, ragyogó tanítványával (Benoît Magimel) kezd, aki különös érdeklődést mutat iránta. Haneke a maga kimondottan idegesítő módján forgatja a nézőben a kést, ahogy a film a sokkoló végkifejlethez közeledik, amelyet Huppert pusztító visszafogottsággal és érzelmi tisztasággal elevenít meg.
#7

83 Rettegés  (1996)

(5) (7)

dráma | thriller

Nicole David-ben megtalálta az az álomférfit, akire mindig is vágyott. Erős, érzékeny és mindennél jobban szereti őt! De a tökéletes férfi nem az, akinek látszik és Nicole... több»

A Fear főleg egy jelenetnek, a hullámvasútnak köszönheti hírnevét. Könnyű megérteni, hogy miért; ez a pillanat összefoglalja, hogy a nevetséges erotikus thriller milyen messzire megy el az erotika és az izgalom fokozásában. A Rettegés, amely egy húszéves srác (Mark Wahlberg) 16 éves Nicole-ba (Reese Witherspoon) való belehabarodásáról szól, a kapcsolatuk krónikája a rajongástól a megszállottságig. Nem fogsz meglepődni, ha megtudod, hogy a dolgok potenciálisan végzetes fordulatot vesznek, amikor Wahlberg Davidje egyre inkább birtoklóvá és bántalmazóvá válik, és Nicole apjával (William Petersen) küzd a lány életében való dominanciáért. David megszállottsága és az utolsó előtti betörési szekvencia a rémálmok tárgya, de komikusan melodramatikusnak és a film noir tónusába nem illőnek hat - mindez a Fear-t nevetségesen szórakoztató hullámvasúttá teszi.
#6

77 Kicsorbult tőr  (1985)

(3) (3)

dráma | misztikus | thriller

Egy gazdag könyvkiadónõt vízparti villájában brutálisan meggyilkolnak. A politikai ambíciókat tápláló ügyész nem hisz a férj ártatlanságában, és vád alá helyezi. Az... több»

Joe Estervez forgatókönyvíró, a Basic Instinct és a Showgirls ötletgazdája kissé kevésbé ismert korai munkája, a Jagged Edge az erőszakos káosz, a meggondolatlan romantika és a jogi intrikák csábító keverékét kínálja. Glenn Close játssza Teddy Barnes-t, a védőügyvédet, akit egy gazdag újságkiadó (Jeff Bridges) védelmére hívnak, akit a felesége meggyilkolásával vádolnak. Hamarosan már tárgyalásra készülnek, és saját titkos viszonyt folytatnak. A San Francisco elitjének gazdag otthonaiban játszódó film olyan buja hangulattal bír, amely megkülönbözteti a '90-es évek számos későbbi jogi thrillerétől, amelyek gyakran a Grisham-regények izzadsággal teli déli városaiban játszódtak.
#5

78 A hűtlen  (2002)

(13) (1)

dráma | erotikus | romantikus | thriller

Netflix

Connie és Edward Sumner nem is álmodhatna többről, mindenük megvan, amire valaha vágytak: békés családi környezet New Yorkban, egy jólnevelt fiú, kutyus és anyagi jólét.... több»

A '80-as és '90-es évek olyan meghatározó erotikus thrillerjei után, mint a 9 és fél hét és a Végzetes vonzerő, Adrian Lyne a 2000-es évek elején tért vissza a műfajhoz, amikor az már nem élte épp fénykorát. Hogy visszahozzon egy kis pimaszságot a kasszasikerekbe, Richard Gere és Diane Lane főszereplésével újraforgatta az 1969-es francia filmet, a Hűtlen feleséget. A film azt a veszélyes fordulatot követi nyomon, amely akkor bontakozik ki, amikor egy külvárosi háziasszony hagyja, hogy a vágyakozása valami több után felülkerekedjen rajta, és viszonyba bonyolódik egy fiatalabb idegennel. Féltékenység, kéjvágy és Lane Golden Globe-jelölt szerepe tele van testiséggel és erőteljes pillantásokkal, mi mást is kívánhatnánk egy erotikus thrillertől?
#4

76 Végzetes vonzerő  (1987)

(9) (11)

dráma | erotikus | thriller

Dan Gallagher, a sikeres ügyvéd könnyed kalandba bonyolódik a vonzó Alex-el, amíg felesége távol van. Azonban belátja tévedését és lezárja a viszonyt. Igen ám, de Alex... több»

A Fatal Attractiont a megjelenése óta eltelt években a legikonikusabb pillanatokra redukálták. De ha valóban megnézzük, eszünkbe jut, milyen ügyes és szexi Adrian Lyne ikonikus thrillere. Az alapfeltevést ismered: Michael Douglas, a műfaj királya, Dan Gallagher, egy ügyvéd szerepében brillírozik, akinek remek lakása, kedves felesége (Anne Archer) és aranyos lánya van, és aki el akar költözni a városból. Amikor a családja távol van, Dan megismerkedik a könyvszerkesztő Alex Forresttel (Glenn Close), akinek vad hajkoronája és laza cigizése elcsábítja a férfit. Célzásokkal tűzdelt ebédet tartanak, majd viszonyba kezdenek. De míg Dan azt hiszi, hogy ez csak rövid ideig tart, addig Alexnek más tervei vannak. Ami figyelemre méltó, hogy még azután is, hogy tudjuk, hova vezetnek a dolgok, a kémia Dan és Alex között olyan intenzív, hogy valahogy értjük, miért tér vissza.
#3

81 Kegyetlen játékok  (1999)

(25) (12)

dráma | romantikus

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) és mostohabátyja, Sebastian (Ryan Phillippe) az unatkozó és gazdag elit tökéletes testvérpárja. Szórakoztatásul mindenféle ördögi játékot... több»

A Les Liaisons Dangereuses (Veszedelmes viszonyok) című klasszikus francia regényt adaptálva Roger Kumble író-rendező nem másítja meg a könyvben szereplő csúnya hátbaszúrások és érzelmi manipulációk egyikét sem. Ehelyett a Kegyetlen szándékok a melodramatikus ízléstelenségben lubickol, és igazán ihletett főszereplői alakítást nyújt benne Sarah Michelle Gellar (aki a Buffy, a vámpírok réme című sorozatban az összes olyan trükköt beveti, ami annyira szerethetővé tette őt, mint az alattomos, gonosz lány, Kathryn Merteuil), Ryan Phillippe (mint a bájosan üresfejű mostohatestvére, Sebastian Valmont) és Reese Witherspoon (mint a szűzies Annette Hargrove). A "Keserédes szimfónia" még soha nem hangzott édesebben. Minden idők egyik legjobb filmes OST-ja tartozik ehhez a darabhoz! Hallgassátok!
#2

81 Elemi ösztön  (1992)

(35) (32)

dráma | erotikus | misztikus | thriller

San Franciscóban egy sorozatgyilkos szedi áldozatait, mindegyikük férfi. A gyanú Catherine Tramellre (Sharon Stone) terelődik, ugyanis az írónő az egyik regényében nagyon hasonló... több»

A '90-es évek rosszfiú rendezője, Paul Verhoeven adta nekünk ezt a hátborzongató történetet egy sérült zsaruról, akit Michael Douglas alakít, aki egy jégvágós sorozatgyilkos után nyomoz. Az igazi sztár azonban Sharon Stone ebben a showban. Ellentétben a késő esti, prémiumkábeltévés bénázásokkal, amelyek megpróbálták ellopni a film stílusát, ebben a pulp-klasszikusban van humorérzék és hitchcocki játékosság a meztelenség, az erőszak és a giccses egysorosok mellett.
#1

86 Tágra zárt szemek  (1999)

(19) (19)

dráma | erotikus | misztikus | thriller

HBO Max

William (Tom Cruise) és Alice (Nicole Kidman) Hartford minden szempontból tökéletes házaspár, sikeresek a szakmájukban, szépek és gazdagok, minden ajtó nyitva előttük. Egyetlen... több»

Az Eyes Wide Shut a legjobb pszicho-szexuális odüsszeia, amely a karácsonyi hangulatot is feléleszti. Tom Cruise és Nicole Kidman erotikus feszültségén keresztül több jelenet hátterében is karácsonyfákat látunk, amelyeket a hírhedten aprólékos rendező, Stanley Kubrick helyezett el a háttérben, ezzel igazi "ünnepi" filmmé szilárdítva ezt a mélyen freudi meditációt a vágyról. Ugyanakkor a házassági megbékélés utolsó jelenete valóban egy fényárban úszó bevásárlótúra során játszódik. Ez a valaha készült legelborultabb, leggondolatébresztőbb, legmegrázóbb, legorgiásabb (LOL) karácsonyi film.