Netflix: 10+1 legjobb fantasy sorozat, amit MOST nézhetsz!

A televízió nagyszerű médium a fantasy történetek számára, mivel lehetővé teszi, hogy a komplex mitológiák és világok több epizódon keresztül kibontakozzanak.

Ezek a műsorok elvarázsolják a nézőket azzal, hogy különös környezetbe kalauzolják őket, saját szabályokkal, frakciókkal és karakterekkel, és rengeteg fordulattal tartják fenn az izgalmi szintet - gyakran hatalmas gonosztevők cselszövéseinek segítségével.

Ha a tökéletes menekülésre vágysz a valóságból, az izgalmas fantasy-sorozatok listájával máris a rendelkezésedre állunk. A családbarát animációs sorozatoktól a rémálmokat életre keltő szörnyeket bemutató érett történetekig ezek a sorozatok a műfaj széles spektrumát mutatják be!

#11

akció | dokumentum | sci-fi

Netflix

A sorozat középpontjában egy iőutazó áll, akit Rip Hunter néven ismernek. Hősünk egy ütős csapat felállításán dolgozik, amelybe szuperhősöket toboroz, különösebb... több»

A CW Arrowverse részeként a DC's Legends of Tomorrow a D-listás szuperhősök és gonosztevők egy csoportját követi, akik végül kétbalkezes időutazóként kötnek ki. A sorozat egy vicces és gyakran meta-fantasztikus utazás a DC Comics és általában a popkultúra világában, amelynek cselekményei között szerepel J.R.R. Tolkien megmentése a Végzet Légiójától, és egy egész évadot szenteltek az olyan veszélyes fantázialényekkel való találkozásoknak, mint egy gonosz egyszarvú és egy ördögi tündérkeresztanya. Ha tetszett Johanna Constantine a The Sandmanben, akkor John Constantine-t is megismerheted, amikor a sorozat harmadik évadában csatlakozik a Holnap legendáihoz.
#10

dráma | krimi | misztikus

Netflix

Sherlock Holmes és hű társa, Dr. Watson megbízásából a 19. századi Londonban vagány fiatalokból álló csapat beleveti magát a bűntények utáni nyomozásba. A Baker Street 221B... több»

A legelső Sherlock Holmes-regény bemutatja a Baker Street Irregulars-t, egy csapat csavargót, akiket a nyomozó alkalmanként alkalmaz, hogy segítsenek neki a nyomozásában. Ezek a tizenévesek az igazi hősök a sorozatban, ahol a londoni természetfeletti rejtélyek felderítésén dolgoznak, miközben megpróbálják kideríteni, mi történt Holmes-szal. A sorozat a horror és a rejtély sötét keveréke, tele nagyszerű utalásokkal Sir Arthur Conan Doyle műveire.
#9

dráma | fantasy | horror | misztikus | thriller

Netflix

Közeleg Sabrina 16. születésnapja, így hamarosan el kell döntenie, hogy a boszorkányok világába szeretne tartozni, vagy hétköznapi emberként szeretné leélni hátralévő életét. több»

Tinédzsernek lenni bonyolult, de különösen bonyolult Sabrina Spellman (Kiernan Shipka) számára, aki két iskola - a Baxter High és a Láthatatlan Művészetek Akadémiája - között próbálja megosztani az idejét. A természetfeletti horrorral teli sorozat, amely az Archie képregények karakterén alapul, Sabrinát követi, aki küzd, hogy különválassza a halandó és a boszorkány életét, miközben hű marad erős meggyőződéséhez. Rengeteg forró románcot is láthatunk, miközben a lány az emberi barátja, Harvey és a sármos boszorkánymester, Nick között tépelődik.
#8

családi | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

A sorozat vizzater Thra világába, ahol a három Gelfling felfedezi, hogy milyen sötét titok áll Skesis hatalma mögött, ezért hát úgy döntenek, hogy lázadást szítanak, hogy... több»

Jim Henson 1982-es A sötét kristály című filmjének előzménye, A sötét kristály: Az ellenállás kora Thra különös világát mutatja be, amikor a szkíszek romboló befolyását a békés gelfling klánok is épp csak kezdik érezni. A sztárszereplők, köztük Mark Hamill, Simon Pegg, Helena Bonham Carter és Awkwafina kölcsönzik hangjukat a bonyolult báboknak ebben a csodálatos utazásban, amikor a gelflingek egy csoportja azon dolgozik, hogy egyesítse népét és megakadályozza a kataklizmát.<
#7

91 A sárkányherceg  (2018)

(3)

animáció | családi | fantasy

Netflix

Két fiatal herceg összebarátkozik a megölésükre küldött harcossal, így együtt néznek szembe a hatalmas kihívással, hogy békét hozzanak a Földre.  több»

A Sárkányherceg, amelynek társszerzője Aaron Ehasz, aki az Avatar: Az utolsó léghajlító vezető írója volt, szintén az összetett karakterekre, a sötét témákra, a gazdag mitológiára és az imádnivaló állatokra összpontosít. A történet egy fiatal herceget, tudós féltestvérét és egy elf bérgyilkost követ, akik veszélyes útra indulnak, hogy visszaadjanak egy ellopott sárkánytojást az anyjának, és véget vessenek az emberek és Xadia mágikus lényei közötti háborúnak. Most itt a tökéletes alkalom, hogy bepótold az első három évadot, hiszen novemberben jön a 4. évad.
#6

dráma | fantasy | krimi

Netflix

Lucifer, a Pokol ura nem találja a helyét, semmi sem teszi boldoggá, és unatkozik. Egy nap úgy dönt, lemond a trónról, és Los Angelesben egy nyomozó társául szegődik, hogy... több»

A Lucifer képregénysorozat a The Sandman mellékszála, amely Neil Gaiman bukott angyalról alkotott elképzelésén alapul. A Lucifert először tévés adaptációra dolgozták fel, amely a Foxon indult, mielőtt a Netflixre került volna. A sorozat az ördögöt (Tom Ellis) követi, miután megunja a pokol irányítását, otthagyja a munkáját és az Angyalok Városába költözik, hogy éjszakai klubot nyisson. Végül a Los Angeles-i rendőrséggel dolgozik együtt, hogy megoldja a természetfeletti bűncselekményeket, miközben angyalokkal, démonokkal és istenekkel is meg kell küzdenie, akiknek saját terveik vannak.
#5

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

Egy fiú kalandos története, amint egy izgalmas utazásra indul egy posztapokaliptikus világban. A fiú félig ember, félig szarvas, és útja során más hibridek is csatlakoznak hozzá. több»

Jeff Lemire szeretett képregénysorozata alapján készült fantasy-kaland, amely egy világjárvány után játszódik, amely kiirtotta a lakosság nagy részét. Ezzel egy időben ember-állat hibridek kezdenek születni egy olyan világba, amely megosztott abban a kérdésben, hogy ezek a gyerekek a pusztító betegség következményei vagy okozói. A félig ember, félig szarvas Gus (Christian Convery alakítja) egy ilyen gyermek, aki apja (Will Forte) halála után elindul a vadonban elzárt életéből, hogy megtalálja anyját. Ami ezután következik, az egy akciódús és veszélyes utazás, amely Gust egy vonakodó védelmezővel (Nonso Anozie) hozza össze, miközben egy orvos (Adeel Akhtar) azon fáradozik, hogy megtalálja a betegség ellenszerét, hogy megmenthesse fertőzött feleségét. Ha még nem nézted meg a sorozat első évadát, akkor már most vesd bele magad, mielőtt megérkezik a második évad.
#4

88 Vaják  (2019)

(20) (28)

akció | dráma | fantasy | kaland | misztikus

Netflix

Riviai Geralt, a magányos szörnyölő nehezen találja a helyét egy olyan világvan, ahol az emberek gyakran átkozottabbak, mint a bestiák. több»

Az Emmy-díjra jelölt dráma Andrzej Sapkowski lengyel író sötét fantasy-regényeit dolgozza fel, amelyek egy sikeres videojáték-sorozatot is ihlettek. A sorozat Ríviai Geraltot (Henry Cavill), egy mutáns szörnyvadászt követi, aki egy különös mágikus képességekkel rendelkező, árva hercegnő sorsába keveredik. Geraltot arra képezték ki, hogy mindenféle veszélyes lényt elintézzen, de sokkal nehezebb dolga van, ha a rivális uralkodók és varázslók mesterkedéseiből kell kimaradnia.  A harmadik évad idén érkezik (az előzménysorozat, a The Witcher: Blood Origin 2022-ben jelent meg), Cavill pedig átadja Geralt kardját, hogy Liam Hemsworth vegye át a szerepet a negyedik évadban.
#3

akció | dráma | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Netflix

Álom, az álmok megtestesítője fogságban sínylődött egy halandó varázsló birtokában. Évtizedekkel később sikerül megszöknie, és hosszú utazásra indul, hogy visszaszerezze... több»

A Sandman Neil Gaiman DC Comics-sorozatának hű adaptációja, amely a hűséges rajongókat és az új nézőket egyaránt bevonja Morpheus (Tom Sturridge), az álmok urának gazdag történeteibe, akinek több mint 100 évnyi bebörtönzés után vissza kell szereznie hatalmát és helyre kell hoznia a múltban elkövetett hibáit. Ez egy összetett sorozat mély kozmológiával, amelyben okkultisták, élő rémálmok, démonok és maga a Halál is szerepelnek. A sorozatban buja jelmezek, drámai akarati csaták, pompás speciális effektek és néhány igazán felkavaró horror is helyet kap.
#2

akció | dráma | fantasy

Netflix

A sorozat fiatal főszereplőnője felfedezi misztikus erejét, és segítségével megpróbálja megmenteni a világát a gonosz, sötét hatalomtól. A kegyetlen háború okozta... több»

A Leigh Bardugo bestseller regényeinek adaptációja, az Árnyék és csont Ravkában játszódik, egy kitalált világban, amelyet a 19. századi Oroszország ihletett, ahol a Grisha nevű mágiahasználókat toborozzák, hogy harcoljanak egy brutális, hosszú ideig tartó háborúban. Amikor a fiatal árva Alina Starkovról (Jessie Mei Li) kiderül, hogy olyan ritka erővel rendelkezik, amely képes elpusztítani a Zónát (a szörnyektől hemzsegő sötétséget, amely kettészakította Ravkát), meg kell próbálnia megtartani az irányítást saját sorsa felett, miközben belekeveredik az udvari intrikákba és egy ambiciózus bandavezér ármánykodásába. A 2. évad még több akciót, romantikát és szívfájdalmat - valamint új karaktereket - hoz, ahogy Alina folytatja a küzdelmet a hatalmas Kirigan tábornok (Ben Barnes) ellen.
#1

88 Arcane  (2021)

(6)

akció | animáció | dráma | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Netflix

A sorozat a League of Legends univerzumában játszódik, és ismert karakterek történetét meséli el Piltoverből és Zaunból. több»

Bár az Arcane a Riot Games League of Legends játékán alapul, nem kell ismerned a videojátékot ahhoz, hogy értékelni tudd a sorozatot. A pompásan animált sorozat két nővért követ, akiket a virágzó, haladásmániás Piltover városa és az elnyomott alváros, Zaun közötti háború tett árvává. Amikor egy zseniális feltalálópáros kitalálja, hogyan lehet a mágiát és a technológiát egyesíteni, olyan események láncolatát indítják el, amelyek mind Piltovert, mind Zaunt átformálják.