November a Netflixen: Erről a 8+1 filmről és sorozatról beszél majd mindenki ebben a hónapban (2023)

Novemberben ismét kitesz magáért a legnagyobb streaming szolgáltató!

Már meg sem lepődünk, hogy a Netflix kínálata újfent remek(nek ígérkező) filmekkel és sorozatokkal bővül.

Lesznek itt régi kedvencek, mint az ezúttal újra rajzfilmes formában visszatérő Scott Pilgrim (a filmben megkedvelt sztárok szinkronhangjaival!) és olyan újdonságok is, mint a kultikus rendező David Fincher (Harcosok klubja) , filmje A gyilkos, az isteni Michael Fassbender főszereplésével.

Ülj le és írd meg a novemberi listádat! Lássuk, ebből a 8+1 alkotásból, mi kerül rá.

#9

valóságshow

Netflix

A versenyzők a sorozat által inspirált, valamint új kiegészítésekkel megtoldott játékokon mennek keresztül, amelyek mind a stratégiák és a szövetségek tesztelésére szolgálnak. több»

Rendező: Liz Oakes
Szereplők: Amanda Alderson, Megan Allen
November 22-től: A játékban 456 valódi játékos vesz részt, akik a 4,56 millió dolláros, életet megváltoztató jutalomra pályáznak. Miközben az eredeti sorozat által inspirált játékokon keresztül - valamint meglepő új kiegészítésekkel - versenyeznek, stratégiáik, szövetségeik és jellemük próbára lesznek téve, miközben a versenytársak körülöttük kiesnek.
#8

60 Rustin  (2023)

(2)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

Bayard Rustin, az 1963-as nagy jelentőségű washingtoni menet tervezője, az egyik legnagyobb aktivista és szervező volt, akit a világ valaha ismert. Kihívta a tekintélyt, soha nem... több»

November 17-től: Bayard Rustin, az 1963-as nagy jelentőségű washingtoni menet tervezője, az egyik legnagyobb aktivista és szervező volt, akit a világ valaha ismert. Kihívta a tekintélyt, soha nem kért bocsánatot azért, aki volt, amiben hitt, vagy amit akart. És nem hátrált meg. Történelmet írt, és cserébe elfelejtették. A DGA-díjas és ötszörös Tony-díjas George C. Wolfe rendezésében, az Emmy-díjas Colman Domingo főszereplésével a Rustin régóta esedékes reflektorfénybe állítja azt a rendkívüli embert, aki olyan óriások mellett, mint Martin Luther King Jr. tiszteletes, Adam Clayton Powell Jr. és Ella Baker, egy más világot mert elképzelni, és mozgalmat inspirált a szabadság felé tartó menetelésben.
#7

78 Leo  (2023)

(8)

animáció | családi | vígjáték

Netflix

A színész és komikus Adam Sandler a nevetést hozza el ebben az általános iskola utolsó évéről szóló animációs zenés vígjátékban, amely az osztályállat szemszögéből... több»

November 21-től: A színész és komikus Adam Sandler ebben az általános iskola utolsó évéről szóló animációs zenés vígjátékban, amely az osztályállat szemszögéből mutatja be az általános iskola utolsó évét hozza a tőle megszokott lököttséget. A fáradt 74 éves gyík, Leo (Sandler) évtizedek óta ugyanabban a floridai osztályteremben ragadt terráriumi társával, a teknőssel (Bill Burr). Amikor megtudja, hogy már csak egy éve van hátra, azt tervezi, hogy megszökik, hogy megtapasztalja a kinti életet, ám ehelyett belekeveredik az osztály szorongó diákjainak problémáiba - és egy lehetetlenül gonosz helyettesítő tanárba. Végül ez lesz a legfurcsább, de leghálásabb bakancslista...
#6

akció | animáció | kaland

Netflix

A nagysikerű kultfilm, a Scott Pilgrim a világ ellen folytatása anime sorozat formájában az eredeti sztárok, köztük Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Chris Evans és Anna... több»

November 17-től: Scott Pilgrim találkozik álmai nőjével, Ramona Flowersszel, de megtudja, hogy hét gonosz exét kell legyőznie ahhoz, hogy randizhasson vele. Aztán a dolgok még bonyolultabbá válnak. Bryan Lee O'Malley képregényei alapján Scott Pilgrim rajzolt formában tér vissza, de azokkal a hangokkal, akiket az élőszereplős filmben megszerettünk! Úgyhogy jön: Chris Evans, Michael Cera (mint Scott), Anna Kendrick és a többiek!
#5

89 A korona  (2016)

(14) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

A korona című sorozat történetének középpontjában a 25 éves II. Erzsébet királyné áll. A fiatal nő vállaira komoly teher nehezedik, ugyanis át kell vennie a világ... több»

November 16-tól: Diana hercegnő és Dodi Fayed között virágzik a szerelem, mielőtt egy végzetes autós utazás pusztító következményekkel járna...Vilmos herceg megpróbál visszailleszkedni az etoni életbe édesanyja halála után, miközben a monarchiának a közvélemény hullámait kell meglovagolnia. A királynő az aranyjubileuma közeledtével a monarchia jövőjéről elmélkedik Károly és Camilla házasságával kapcsolatban, valamint egy új királyi tündérmese kezdetéről Vilmos és Kate/Katalin párosának főszereplésével.
#4

67 A gyilkos  (2023)

(20) (3)

akció | kaland | krimi

Netflix

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. több»

November 10-től: Egy végzetes baleset után egy bérgyilkos harcol megbízói és saját maga ellen egy nemzetközi hajtóvadászaton, amelyről azt állítja, hogy nem személyes ügy. A gyilkos egy francia képregénysorozaton alapul, Fassbender pedig egy bérgyilkost alakít, aki egy balul sikerült küldetés után válságba kerül. A film egyik különlegessége - azon túl, hogy ez David Fincher legújabb nagy dobása -, hogy Fassbender egyszer sem (!) pislog, miközben szerepben van! Ezt a részletet a film operatőre, Erik Messerschmidt osztotta meg az Empire magazinnal. Messerschmidt, aki a Mankért Oscar-díjat kapott, méltatta David Fincher rendezőt és Fassbendert a szakmájuk iránti rendíthetetlen elkötelezettségükért. Fincher Fassbender elhivatottságát Daniel Craigéhez hasonlította, kiemelve mindkét színész precizitását és személyes elszántságát.
#3

75 Nyad  (2023)

(5) (2)

dráma | életrajzi | sportfilm

Netflix

A film Diana Nyad sportoló figyelemre méltó igaz történetét meséli el, aki 60 évesen, legjobb barátja és edzője segítségével elhatározza, hogy megvalósítja élete álmát:... több»

November 3-tól nézhetjük: A NYAD Diana Nyad sportoló figyelemre méltó igaz történetét meséli el, aki 60 évesen, legjobb barátja és edzője segítségével elhatározza, hogy megvalósítja élete álmát: 110 mérföldet úszik a nyílt óceánon Kubától Floridáig. A NYAD a kitartás, a barátság és az emberi szellem győzelmének figyelemre méltó igaz története, amely Diana Nyad világklasszis sportoló életének egy lebilincselő fejezetét meséli el. Három évtizeddel azután, hogy felhagyott a maratoni úszással, hogy sportújságírói karrierje helyett kiemelkedő karriert futhasson be, Diana (a négyszeres Oscar-jelölt Annette Bening) 60 évesen megszállottan próbálja teljesíteni az epikus úszást: a Kubából Floridába vezető 110 mérföldes túrát, amelyet gyakran az úszás "Mount Everestjeként" emlegetnek. Diana elhatározza, hogy ő lesz az első ember, aki cápaketrec nélkül fejezi be az úszást, ezért legjobb barátnőjével és edzőjével, Bonnie Stollal (a kétszeres Oscar-díjas Jodie Foster), valamint egy elkötelezett vitorláscsapattal vág neki az izgalmas, négy évig tartó útnak. Az inspiráló film az Oscar-díjas dokumentumfilmesek, Elizabeth Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin (Free Solo) narratív rendezői debütálása. A forgatókönyvet Julia Cox írta Diana Nyad "Find a Way" című memoárja alapján.
#2

77 A láthatatlan fény  (2023)

(6) (2)

dráma | háborús | történelmi

Netflix

Marie-Laure, a vak francia tinédzser és Werner, a német katona története, akiknek útjai a megszállt Franciaországban találkoznak, amikor mindketten megpróbálják túlélni a... több»

November 2-tól: A Pulitzer-díjas regény alapján készült All The Light We Cannot See/A láthatatlan fény című úttörő sorozat egy vak francia lány, Marie-Laure és apja, Daniel LeBlanc történetét követi nyomon, akik egy legendás gyémánttal menekülnek a németek által megszállt Párizsból, hogy az ne kerüljön a nácik kezébe. Marie-Laure és Daniel, akiket könyörtelenül üldöz egy kegyetlen Gestapo-tiszt, aki saját önző céljai érdekében akarja megszerezni a követ, hamarosan St. Malóban találnak menedéket, ahol egy visszahúzódó nagybátyjuknál bújnak el, aki az ellenállás részeként titkos rádióadásokat sugároz. Ám Marie-Laure útja itt, ebben az egykor idilli tengerparti városban óhatatlanul összeütközik a legvalószínűtlenebb rokonlélekkel: Wernerrel, egy zseniális tinédzserrel, akit a hitleri rezsim az illegális adások felkutatására szerződtetett, és aki ehelyett titkos kapcsolatot ápol Marie-Laure-rel, valamint az emberiségbe és a remény lehetőségébe vetett hitét. A Marie-Laure és Werner életét egy évtizeden keresztül ügyesen követő film az emberi kapcsolatok rendkívüli erejéről mesél - a fény világítótornyáról, amely még a legsötétebb időkben is képes átvezetni bennünket a sötétségen. A Shawn Levy által rendezett és Steven Knight által írt négyrészes limitált sorozatban az idősebb Marie-Laure szerepében Aria Mia Loberti és Nell Sutton újoncok mutatkoznak be, a főszerepekben pedig Mark Ruffalo mint Daniel LeBlanc, Hugh Laurie mint Etienne bácsi, Louis Hofmann mint Werner, Lars Eidinger mint Von Rumpel és Marion Bailey mint Madame Manec. A sorozatot Magyarországon forgatták.
#1

62 Totál KO  (2023)

(4)

akció | dráma | vígjáték

Netflix

A különleges erők elit csapata egy halálos terrorista hálózat nyomába ered, amelynek a terve, hogy felrobbantja Las Vegast. több»

November 30-tól látható:Az Obliterated/Totál KO egy magas fordulatszámú akció-vígjáték, amely egy elit különleges alakulat történetét meséli el. Az alakulat meghiúsít egy Las Vegasra leselkedő halálos fenyegetést, az ünnepi, piával, drogokkal és szexszel teli bulijuk után azonban a csapat rájön, hogy a bomba, amelyet hatástalanítottak, hamisítvány volt. Az immár részeg csapatnak meg kell küzdenie a bódultságukkal, le kell győzniük személyes problémáikat, meg kell találnia az igazi bombát, és meg kell menteniük a világot... Mindezt 8 x 60 percben.