Rendezőváltás a Star Trek 3 élénA kép forrása: Photo © Paramount Pictures

Mégsem Roberto Orci rendezi a Star Trek: Mindenen túl-at, adta hírül a Deadline. A legfrissebb értesülések szerint a rendezői széket Edgar Wright (Haláli hullák hajnala, Scott Pilgrim a világ ellen) kaphatja meg, míg Orci a film produceri munkálatait látja el.

A franchise előző két, nagysikerű epizódjait J.J. Abrams rendezte, aki a Star Wars - Az ébredő Erő és annak folytatásai miatt már nem tudta vállalni a harmadik részt. A filmek korábbi sikereit az is jól mutatja, hogy összesen több mint 800 millió dolláros bevételre tettek szert világszerte.

Hét hónapja, amikor kiderült, hogy Abrams nem tér vissza a rendezői székbe, a stúdió Orcit, a Star Trek-franchise előző két részének (Star Trek, Sötétségben - Star Trek) társ-forgatókönyvíróját léptette a helyébe, akinek ez a film lehetett volna rendezői debütálása. Orci a Star Trek két része mellett olyan szuperprodukciók szkriptjeiért felelt, mint a Mission: Impossible III, a Transformers, A holnap határa vagy az idei A csodálatos Pókember 2.. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a stúdió miért vált meg tőle, de nem ez az első eset Orci karrierjében, amikor visszaléptették egy produkció éléről. Egészen szeptemberig ugyanis úgy volt, hogy ő rendezi majd a Lionsgate Power Rangers-rebootját, de úgy tűnik, rendezői bemutatkozására tovább kell várnia.

Edgar Wrigth neve is ismerősen csenghet a hollywoodi szuperprodukciók kapcsán, ugyanis az eredeti tervek szerint ő rendezte volna a Marvel soron következő, a A Hangya című szuperhősfilmjét, azonban idén májusban a stúdió választása végül Peyton Reedre esett.

A Star Trek: Mindenen túl 2016-ban kerül a mozikba.