Kevesen büszkélkedhetnek olyan jelentős színészi pályával, mint Robert De Niro (galériánkban), a színészt hétszer jelölték karrierje során Oscar-díjra, amelyek közül A keresztapa második részében, illetve a Dühöngő bikában nyújtott alakításával váltott csakugyan szobrocskára, alábbi listánkon azonban nem ezeket a filmeket válogattuk össze.

Félreértés ne essék, Robert De Niro valójában bármit képes eljátszani, ezt pedig számos alkalommal bizonyította már, számos olyan szerep is akad azonban a felhozatalban, amiről a rajongói sokkal inkább úgy vélekedtek, hogy egyszerűen méltatlan a színészhez.

Nem kis port kavart többek között 2016-ban a Nagyfater elszabadul, amely egyszerre váltott ki döbbenetet és értetlenséget a nézők egy meghatározó részében. Persze ez csupán egy példa, a zseniális filmek és alakítások mellett ugyanis becsúszott néhány kevésbé emlékezetes szerepvállalás is. Nem is húzzuk tovább az időt, lentebb találjátok az összeállítást a hazai nézők által leadott szavazatok alapján a mafabon, és minden filmhez indoklást is olvashattok.

Mi pedig várjuk véleményeitek hozzászólás formájában, hogy szerintetek melyik Robert De Niro leggyengébb filmje?

#10

78 Bújócska  (2005)

(13)

dráma | horror | misztikus | thriller

Disney+

David Callaway (Robert De Niro) felesége, Alison (Amy Irving) öngyilkossságot követ el, ezért a férfi a lányával, Emilyvel (Dakota Fanning) New Yorkba menekül az emlékek elől. A... több»

Alighanem De Niro egyik karrierjének mélypontja idején jelent meg a Bújócska, amely sokkal inkább az akkor feltörekvő Dakota Fanning alakítása miatt maradt emlékezetes. Noha a film még így is elég szépen teljesített a kasszáknál a maga 127 millió dolláros összbevétellel, a kritikusok és a nézők gyomra már kevésbé vette peg a filmet. A Rotten Tomatoes portálon 13 százalékos értékelést gyűjtött be a szakma részéről.
#9

73 A törvény gyilkosa  (2008)

(13) (7)

krimi | misztikus | thriller

TV-ben (Moziverzum, csütörtök 01:33)

A 30 éve összeszokott párost  alkotó Turk és Rooster nyomozók lassan már elérik a nyugdíj korhatárát, mikor különös gyilkosságok ügyében kell nyomozniuk. Egy lányfuttató... több»

De Niro és, Al Pacino gyakorlatilag együtt válltak Hollywood élő legendáivá, így ha csak híre megy, hogy ismét közös filmen dolgoznak, a rajongók szinte azonnal türelmetlenül várják a megjelenést. Jon Avnet rendezése azonban nem kis csalódást okoztt, a kritikusok csúnyán elverték a port A törvény gyilkosán, a Rottenen 18 százalékos értékelést kapott. A parádés 60 millió dolláros bevétellel szemben pedig 79 millió dollár volt az összbevétel. Ez bizony nagy bukta volt.
#8

72 Szilveszter éjjel  (2011)

(25) (10)

romantikus | vígjáték

TV-ben (Spíler2 TV, csütörtök 01:33)

December 31. utolsó óráiban a szeretet kerül a középpontba. Sok pár türelmetlenül várja az éjféli csókot, míg néhányan arra használják ezt a varázslatos éjszakát, hogy... több»

A 2011-ben bemutatott Szilveszter éjjel című filmben csak az nem kapott szerepet, aki nem akart részt venni benne. Michelle PfeifferHalle BerryZac EfronSarah Jessica ParkerJessica BielAshton Kutcher...aligha találunk ennél parádésabb szereposztást. A filmet mégis utálták a kritikusok, tőlük mindössze 7 százalékot kapott Garry Marshall rendezése a Rottenen. Az összképen aligha javít a tény, hogy az 56 millió dolláros költségvetéssel szemben, mindössze 142 millió dolláros összbevételt hozott össze.
#7

72 Gyilkos szezon  (2013)

(11) (3)

akció | dráma | thriller

A Killing Season egy akciófilm, amely az Appalache-hegységben játszódik, és egy amerikai veteránkatonáról (De Niro) szól, aki visszavonult a mindentől távoli erdei faházába.... több»

"Szebb napokban" John Travolta és Robert De Niro párosítása nagyot szólt volna. Ám a 2013-ban ennek fényében megjelent Gyilkos szezon gyakorlatilag egy "halvaszületett" próbálkozás maradt csupán, amelyet rendkívül kevesen láthattak. Ennek az is köszönhető, hogy a filmet nem mutatták be a televíziókban. A film 1 millió dolláros összbevételt hozott a konyhára, a Rotten Tomatoes portálon pedig 10 százalékot tudhat magáénak.
#6

73 Utódomra ütök  (2010)

(23) (11)

romantikus | vígjáték

Tíz év telt el azóta, hogy Greg Beckur először találkozott apósával, Jackkel, a volt CIA ügynökkel, aki bár először nem kedvelte, azóta megbékélt vele. Greg és Pam ma már... több»

A színész mintha egy új karrierbe kívánt volna belevágni azzal, hogy szerepet vállalt Paul Weitz filmjében. Kétségtelen, hogy a 2004-ben megjelent Vejedre ütök egészen emlékezetesre sikeredett, a további folytatásokról már nem lehet ugyanezt elmondani. Az Utódomra ütök színvonalán egyébként  Dustin HoffmanOwen WilsonBen StillerJessica AlbaBarbra StreisandKevin Hart és Harvey Keitel jelenléte sem tudott javítani. A film 9 százalékos értékelést ért el RT-n, a közel 310 millió dolláros összbevételt azonban még így is sikerült behúznia.
#5

69 Nagyfater elszabadul  (2016)

(90) (9)

vígjáték

Nem sokkal közelgő esküvője előtt az egyébként is feszült vőlegénynek még egy különleges utazást maga mögött kell tudnia, mielőtt elveszi szíve választottját. El kell... több»

Oké, erről a filmről egész biztosan minden rajongónak megvan a véleménye, így sokakban fel is merült a kérdés, hogy ezt a szerepet ugyani miért is vállalhatta el De Niro. Persze Dan Mazer rendezése még így is 94 millió dolláros összbevétellel büszkélkedhet, a Rotten Tomatoes portálon található 11 százalékos értékelést azonban talán jobb nem feszegetni.
#4

62 A nagy nap  (2013)

(24) (10)

dráma | romantikus | vígjáték

A fiatal vőlegénynek elég gond lenne maga az esküvő, ráadásul a család is épp most döntött úgy, hogy megőrül. Alejandro elvált nevelőszülei igyekeznek eljátszani a boldog... több»

De Niro mellett egyébként olyan további sztárok kaptak szerepet a filmben, mint Robin WilliamsDiane KeatonAmanda SeyfriedSusan SarandonKatherine Heigl és Ben Barnes, ilyen színészgárda láttán pedig okkal gondolhatná az ember, hogy A nagy nap kihagyhatatlan film. A Rotten Tomatoes 7 százalékos értékelése nem túl biztató a mai napig sem, a film 21 millió dolláros bevételre tett szert az amerikai mozikban.
#3

akció | dráma | fantasy | horror | sci-fi | thriller

TV-ben (Film4, csütörtök 01:33)

Paul és Jessie Duncan tragikus balesetben elveszítik szeretett kisfiukat, a nyolcéves Adamot. Miközben éppen a temetést szervezik, Dr. Richard Wells hihetetlen ajánlattal keresi meg... több»

2003-ban Robert De Niro aláírt elvállalta a Godsend című horrorfilm főszerepét, amely a Rotten Tomatoes értékelése alapján pályafutása legrosszabb filmje. A 4%-os értékelés enyhén szólva is beszédes, a mindössze 7 millió dolláros bevételről a nyitóhétvégén pedig már akár kár is lenne említést tenni. A kritikusok egész egyszerűen "ócskának" és "sokkolóan kiszámíthatónak" találták a filmet.
#2

dráma | romantikus

Thornton Wilder világhírű regényének megfilmesítésében öt, látszólag egymással semmilyen kapcsolatban nem álló utazó élete kapcsolódik össze egy tragédiában. Útjuk... több»

Mary McGuckian harmadikként vállalkozott arra, hogy filmes feldolgozást készítsen Thornton Wilder azonos című klasszikus regényéből. Bár ne tette volna, hiszen a kritikusok mindössze 4 százalékos értékelést adtak a produkcióra a Rotten Tomatoes portálon. A film 1,9 millió dollár összbevétele pedig szürreálisan eltörpül a 24 millió dolláros költségvetéssel szemben.
#1

53 Halálos csomag  (2014)

(5)

dráma | krimi | thriller

TV-ben (RTL+, csütörtök 01:33)

Jack profi bünöző. A főnöke megbizásait kell végrehajtania hibátlanul. Új feladata hogy el kell hoznia egy titkozatos táskát egy motelből. Jack a táskát meg is találja de a... több»

Míg egy ilyen film a korábbi években talán nagyobb eséllyel nyeri el a nézők szimpátiáját, a Halálos csomagmanak alig 56 574 dollárt sikerült összekaparnia az Egyesült Államok jegypénztárainál. Az igazat megvallva, a szélesebb nézőközönség a minimálisra vett marketingnek köszönhetően nem is tudott a film létezéséről, a forgalmazók java pedig nem is vállalta fel a produkció terjesztését. A Rotten Tomatoes portálon mindössze 11 százalékos értékeléssel "büszkélkedhet".