Thor 2: A megszégyenített rendező megerősítette, amit már régóta gyanítottunk

Nem ritka a filmiparban, hogy valaki a TV vagy a sorozatok világában maradandót képes alkotni, ám amint átnyergel a mozifilmekre, ott kudarcot vall. A két műfaj, bár látszólag közel áll egymáshoz, valójában nagyon különbözik egymástól. Ezt megtapasztalhatta Alan Taylor rendező is, akinek kis híján az egész karrierje odalett két rossz film miatt.

A rendező olyan sorozatok epizódjait rendezte, mint a Sírhant művek, a Deadwood, a Róma, a Mad Men - Reklámőrültek, a Trónok harca vagy épp a Gengszterkorzó és a Maffiózók. Utóbbiért Emmy díjat is kapott, vagyis nem csak a rajongók, de a szakma is elismerte a munkáját.

2013-ban nagy ugrásra vállalkozott: elvállalta a Thor: Sötét világ rendezői munkáját. Ám a szuperhősfilm finoman szólva sem váltotta meg a világot, sok rajongó szerint a Marvel moziverzum egyik leggyengébb pontja. Két évvel később egy újabb fiaskó következett, a Terminátor: Genisys, amely sikertelenül próbálta meg újra talpra állítani az egykor oly népszerű franchise-t.

Alan Taylor nagyon nehezen viselte a két film bukása, sokáig abban sem volt biztos, hogy egyáltalán a továbbiakban is rendezőként szeretne dolgozni. Végül visszatalált a sorozatok világába, bár az is igaz, hogy ismét egy nagy filmmel próbálkozik: a Maffiózók előzményfilmjén dolgozik.

A rendező korábban egy interjúban azt is elárulta, hogy szerinte miért is bukott meg a Thor: Sötét világ. Szerinte a végül mozikba került változat nagyon más volt, mint amit a kezdetekkor kitalált és elképzelt. Ő szeretett volna egy gyermeki fantáziát belevinni, sokkal varázslatosabb lett volna az ő verziója. Ám a vágószobában alaposan átvariáltak sok mindent. Rengeteg fontos jelenet a kukában végezte, illetve megkavarták bizonyos jelenetek sorrendjét is. Így az elvileg már halott Loki egyszer csak újra élet, a már szétvált emberek újra együtt voltak.

A rendező úgy érzi, ha az a verzió került volna végül a mozikba, amit ő eredetileg megálmodott, sokkal jobb fogadtatásban részesült volna. Hogy valóban így lett volna, azt már sosem tudjuk meg.

akció | kaland

A Földet és a Kilenc Birodalmat titokzatos ellenség fenyegeti, aki a dimenziókapuk megnyílása után sötétséget akar hozni az egész világegyetemre. Malekith hatalmával Odin és... több»