Chris Hemsworth nem tudja, mit tartogat a jövő Thor számára, aki jelenleg az egyetlen karakter a Marvel Moziverzumban, aki négy önálló film középpontjában áll.

Hemsworth legutóbbi Marvel-filmje, a 2022-es Thor: Szerelem és mennydörgés sok Marvel-rajongót elfordított a buta humorával és a nem túl tetszetős vizuális effektjeivel, olyannyira, hogy még maga Hemsworth is "túl butának" nevezte a filmet.

Az Entertainment Weeklynek adott új interjújában Hemsworth megerősítette, hogy semmi sem hivatalos a Marvel világába való visszatérésével kapcsolatban. Azt szeretné, ha egy esetleges Thor 5 "kiszámíthatatlan" lenne, de azt sem szeretné megkockáztatni, hogy olyan sokáig játssza Thort, hogy a Marvel-rajongók elkezdenének szemet forgatni.

"Óvatosan kell fogalmaznom, mert fogalmam sincs, mi történik a következő fázisban" - mondta Hemsworth - "Mindig vannak beszélgetések... Mielőtt bármi hivatalos lenne, az emberek ötletekkel dobálóznak. De hivatalosan nem tudom."

"Nem akarom addig folytatni, amíg az emberek annyira ki nem merülnek, hogy a szemüket forgatják, amikor látnak engem a képernyőn, mint ezt a karaktert" - tette hozzá Hemsworth - "Ha a közönség látni akarja, és ha van valami, ami szerintünk izgalmas és szórakoztató, akkor nagyszerű. Imádtam, hogy néhányszor újra feltalálhattam ezt a karaktert. Még nem tudom a választ, de szívesen megpróbálnám [kitalálni], hogyan tehetnénk ezt újra, és hogyan tarthatnánk egy kicsit kiszámíthatatlanul."

Bár a Thor: Szerelem és mennydörgés megosztotta a rajongókat és a filmkritikusokat, mégis kasszasiker lett a világszerte 760 millió dolláros bevételével.

"Azt hiszem, túl jól éreztük magunkat. Egyszerűen túlságosan buta lett" - mondta Hemsworth a GQ-nak a múlt hónapban - "Mindig nehéz a középpontban lenni és valódi perspektívával rendelkezni... Imádom a folyamatot, ez mindig egy utazás. De nem tudhatod, hogy az emberek hogyan reagálnak majd."

Hemsworth elmondta, hogy a legnagyobb kritikusai a fia barátai voltak: "Egy rakás nyolcéves kritizálta a filmemet. Szerintünk ebben túl sok humor volt, az akció menő volt, de a VFX nem volt olyan jó" - mondta - "Egyformán borzongok és nevetek rajta."

Hemsworth a négy önálló Thor-film mellett további négy Marvel-filmben szerepelt a Bosszúállók-filmeknek köszönhetően.

"Imádom ezt az élményt" - mondta Hemsworth a GQ-nak - "Imádom, hogy a folyamat során meglehetősen különböző dolgokat csinálhattam. A Thor 1. és a 2. a maga nemében, a Thor 3 és a 4. egy egészen más hangulatú volt... és aztán még a Bosszúállók, a Lebowski Thorral, a Végtelen háború Thor, a különböző rendezőknek és azt hiszem, leginkább a saját igényemnek köszönhetően, hogy valami mást csináljak."

Hemsworth legközelebb a Netflix Tyler Rake: A kimenekítés 2 című filmjében játszik, amely június 16-án kerül vetítésre.