TOP10: Ez a valós eseményeken alapuló thriller a legnépszerűbb most a magyar nézők körében (2. hét, 2024)

Ha csütörtök, akkor 2024-ben is jöhet egy kis összegzés arról, a hazai filmrajongók mikre voltak a leginkább kíváncsiak az elmúlt héten. Ismét összeállítottuk a szokásos tízes toplistánkat, amelynél a Mafab adatlapjainak nézettségi adatait vettük alapul. Ezek szerint a mögöttünk hagyott napokban a hazai filmrajongók a Netflix új repülős katasztrófafilmjére voltak a legjobban rákattanva!

#10

76 Semmelweis  (2023)

(32) (3)

dráma | romantikus | történelmi

Mozikban | Netflix

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti... több»

A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző hangulatban kezdődik, a kort a reakció és a reformerek közötti küzdelem határozza meg… a bécsi szülészeti klinikán is. Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is. Nézhető a mozikban.
#9

82 Éjszakai ragadozók  (2016)

(53) (15)

dráma | thriller

Netflix | HBO Max

Susan Morrow, Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrowval, ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik az egyik... több»

Susan beteljesületlen házasságban él, amikor exférjétől, Edwardtól csomagot kap. A regényt neki szentelték, de tartalma erőszakos és pusztító. Susan kénytelen visszaemlékezni a szerzőhöz fűződő korábbi szerelmi kapcsolatára. Egyre inkább a bosszú meséjeként értelmezi a könyvet, egy olyan történetet, amely arra kényszeríti, hogy újraértékelje a döntéseit, és újra felébreszti a szerelmet, amelytől félt, hogy elveszett. Az Armie Hammer és Michael Shannon főszereplésével készült film megdöbbentően intim, ám mindvégig lebilincselő és feszült thriller... Már nézhető a HBO Maxon.
#8

48 57 Másodperc  (2023)

(9)

sci-fi | thriller

Telekom TVGO

Franklin, egy fiatal blogger, aki megragadja az életben egyszer adódó lehetőséget, hogy interjút készítsen egy neves tech-szakértővel. Beszélgetésük közepette ügyesen... több»

Franklin egy fiatal blogger, aki élete lehetőségeként interjút készíthet egy technológiaguruval. A beszélgetés közben sikeresen hiúsítja meg a férfi elleni támadást. Az akció végén véletlenül hozzájut egy titokzatos gyűrűhöz, amely képessé teszi arra, hogy 57 másodpercet visszaugorjon az időben. A gyűrű segítségével minden hibáját, rossz döntését ki tudja javítani, s teljesülhetnek a legvadabb álmai is. A menő autó és luxusház csak a kezdet – a srác úgy dönt, hogy bosszút áll azon a gyógyszeripari cégen, amely felelős a nővére haláláért. Már nézhető a Telekom TVGO-n.
#7

thriller

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Egy fiatal újságíró olyan összeesküvést fedez fel, amely egy amerikai elnökjelöltet érint, és amely megváltoztathatja a választásokat és az ország sorsát. több»

Nick Booker, a hatalmas elismerésnek örvendő, “veterán” újságíró a szárnyai alá vesz egy fiatal, idealista kollégát az elnökválasztás heteiben. Booker és társa azonban rövidesen egy összeesküvés nyomaira bukkannak, amely mögött egyre nagyobb cselszövés rejlik, amely nem csak az egész ország, hanem a demokrácia jövőjére is hatással lehet. Már nézhető az HBO Maxon.
#6

dráma | romantikus

Netflix | Telekom TVGO

Miután Nagy-Britannia királynője látogatást tett a Crawley családnál, nehéz volt elhinni, hogy a dolgok ugyanúgy folytatódhatnak, mint korábban. Érkezik a 2019-es Downton Abbey... több»

Az egyébként mindig békés Downton élete felbolydul, amikor Violet talányos bejelentést tesz: a birtokába került egy pazar villa a festői, dél-franciaországi tengerparton. Mint az várható, a család egyik része rögtön felkerekedik a napsütésben gazdagabb új vidék felé, ám az otthon maradók élete sem maradhat nyugodt, mivel egy nagymenő filmproducer úgy dönt, Downtonban szeretné leforgatni legújabb sikervárományos alkotását... Imádott szereplőgárdánk visszatér egy második mozifilm kedvéért, és ezúttal csatlakozik hozzájuk Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye és Dominic West is ebben a remek humorú, csodásan nosztalgikus hangulatú, izgalmas, romantikus történetben. Már nézhető a Netflixen.
#5

60 Távol a világtól  (2023)

(35) (3)

dráma

Netflix

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő... több»

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő katasztrófa hírét hozzák magukkal. Már nézhető a Netflixen.
#4

56 Csendes éj  (2023)

(5) (3)

akció

Karácsony napján egy vidám család játszik otthonuk kertjében, ám váratlanul egy bandalövöldözés kellős közepébe keverednek. Az apa súlyos sérüléseket szenved, és tragikus... több»

Karácsony napján egy család önfeledten játszik házuk kertjében, amikor egy bandaleszámolás kereszttüzébe kerülnek. A féktelen lövöldözésben az apa súlyosan megsérül, fia viszont meghal. Az apa a lábadozás során bosszút esküszik: hatalmas elánnal készül fel, hogy a következő karácsonykor leszámoljon a bűnözőkkel, és végezzen gyermeke gyilkosaival. Mindegyikükkel. Már nézhető a mozikban.
#3

81 Nász-ajánlat  (2009)

(50) (7)

dráma | romantikus | vígjáték

Disney+ | Netflix

Margaret (Sandra Bullock) egy könyvkiadónál dolgozik, szereti a munkáját, de kanadai állampolgárként illegálisan dolgozik Amerikában. Amint ez kiderül, vissza akarják toloncolni... több»

Margaret egy könyvkiadónál dolgozik, szereti a munkáját, de kanadai állampolgárként illegálisan dolgozik Amerikában. Amint ez kiderül, vissza akarják toloncolni hazájába. Margaret azt a tervet eszeli ki, hogy férjhez megy egy amerikai állampolgárhoz, így már nem küldhetnék vissza. Leendő kiszemeltje kollégája, Andrew, aki meglepetésére hajlandó feleségül venni, hiszen a karrierje szempontjából is jól jön, ha ő a főnökasszony férje. A bevándorlási hivatal azonban nagyon szigorúan veszi a leendő pár ellenőrzését, ami mind Margaretet, mind Andrew-t váratlan helyzetek elé állítja. Már nézhető a Netflixen és a Disney+-on.
#2

55 Éjszakai merülés  (2024)

(15) (4)

horror | thriller

Telekom TVGO

Nincs futkosás és ugrálás, az ügyeletes úszómester pedig nincs szolgálatban. Az Atomic Monster és a Blumhouse és a nagysikerű M3GAN alkotói legújabb természetfeletti... több»

Nincs futkosás. Nincs ugrálás. Nincs úszómester szolgálatban. Nincs esti fürdőzés. A Rod Blackhurst és Bryce McGuire 2014-es, elismert rövidfilmje alapján készült film főszereplője Wyatt Russell aki a volt profi baseballost, Ray Wallert alakítja. Egy degeneratív betegség korai visszavonulásra kényszeríti, és új házba költözik aggódó feleségével, Eve-vel, tinédzser lányával, Izzyvel és kisfiával, Elliottal. Ray titokban abban reménykedik, hogy visszatérhet a profi ligába, és meggyőzi Eve-et, hogy a kertben lévő, csillogó vízű úszómedence jó buli lesz a gyerekeknek, neki pedig jó fizikoterápia. Ám a ház múltjának sötét titka egy baljós erőt szabadít rájuk, ami a kikerülhetetlen borzalmak mélyére húzza az egész családot… Hamarosan a mozikban.
#1

84 A hó társadalma  (2023)

(28) (6)

dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm

Netflix

Egy rögbicsapat repülőgépe lezuhan egy gleccseren az Andokban. Az a néhány utas, aki túléli a balesetet, a világ egyik legnehezebben túlélhető környezetében találja magát. több»

Útjuk során azonban, a hó borította Andokban - nem sokkal céljuk elérése előtt - a repülőgép mélyen a kopár hegyekbe zuhant. Itt a hőmérséklet akár mínusz 40 fokig is süllyedhet. Tizenkét ember azonnal meghalt, és többen súlyos sérüléseket szenvedtek. Csak 29-en élték túl a balesetet. Miután több kereső- és mentőgép átfésülte a területet, a keresést leállították, és a utasokat halottnak nyilvánították. Majdnem két és fél hónap után 16 túlélőt mentettek ki. De mi történt a 72 nap alatt? Már nézhető a Netflixen.