TOP10: Ez az epikus sci-fi a legnépszerűbb most a magyar nézők körében (1. hét, 2024)

Az új évben sem hagyunk fel azzal a jó szokásunkkal, hogy megmutatjuk nektek, ti mikre voltatok a leginkább kíváncsiak az előző héten. Ezt továbbra is a saját adatbázisunk nézettségi adataira támaszkodva vizsgáljuk, és ez alapján állítjuk össze az aktuális tízes toplistát. Így tettünk most is, megszületett az év első ilyen toplistája.

#10

80 Az ember gyermeke  (2006)

(43) (10)

dráma | sci-fi | thriller

HBO Max

A történet egy futurisztikus társadalomban játszódik, ahol 19 év telt el az utolsó gyermek születése óta. Az anarchia pusztító fekélyként sújtja az embereket, egyedül... több»

A Föld tartalékai 2027-re teljesen kimerültek. A jövő reménytelen, 19 éve már gyerekek sem születnek. Nagy-Britannia az egyetlen ország, mely militarista-imperialista politikájának köszönhetően túléli az egyre fokozódó belső harcokat. Viszont elképesztő mennyiségű illegális menekült köt ki a szigetország partjainál, akik a jobb élet reményében próbálnak beszökni, őket azonban iternálótáborokba szállítják. Theo, az egykori aktivista kiégett a sok fájdalom és nélkülözés láttán, az értelmetlen jövő elvette minden hitét. Ám amikor ismeretlenek egy furgon hátuljába tuszkolják, és Julian, a megmaradt menekültek jogaiért küzdő titkos szervezet vezetője elé viszik, Theo átértékeli a helyzetét. Julian arra kéri a férfit, hogy jutassa ki Kee-t az országból, mert a nő mindennél értékesebb dologgal rendelkezik: szíve alatt hordja az emberiség talán utolsó reményét. Már nézhető a Netflixen és a HBO Maxon.
#9

77 Oppenheimer  (2023)

(57) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban | SkyShowtime | Telekom TVGO

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá. Már nézhető a Telekom TVGO-n.
#8

75 Semmelweis  (2023)

(32) (3)

dráma | romantikus | történelmi

Mozikban | Netflix

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti... több»

A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző hangulatban kezdődik, a kort a reakció és a reformerek közötti küzdelem határozza meg… a bécsi szülészeti klinikán is. Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is. Nézhető a mozikban
#7

64 Napóleon  (2023)

(30) (12)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Apple TV+

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»

A semmiből jött, elképesztő elszántsággal kapaszkodott a hatalomba, mindent megszerzett, majd mindent elveszített. Napóleon rendkívüli életet élt, a nagy francia forradalom közkatonájából, a harcos forradalmárból uralkodó, egész Európa leigázója lett. És közben halálosan szerelmes volt Jozefinába, akit – mint az egész birodalmát – először meghódított, azután elveszített. Ridley Scott rendező a korábbi filmjeihez méltó nagyságú filmet készített: szemkápráztató látvánnyal, óriási tömegjelenetekkel és a nagy csaták lélegzetelállító életre keltésével tette feledhetetlenné a köztársaságpártinak induló, császárrá váló, és végül magányos száműzetésben meghaló férfi történetét. Nézhető a mozikban.
#6

48 57 Másodperc  (2023)

(9)

sci-fi | thriller

Telekom TVGO

Franklin, egy fiatal blogger, aki megragadja az életben egyszer adódó lehetőséget, hogy interjút készítsen egy neves tech-szakértővel. Beszélgetésük közepette ügyesen... több»

Franklin egy fiatal blogger, aki élete lehetőségeként interjút készíthet egy technológiaguruval. A beszélgetés közben sikeresen hiúsítja meg a férfi elleni támadást. Az akció végén véletlenül hozzájut egy titokzatos gyűrűhöz, amely képessé teszi arra, hogy 57 másodpercet visszaugorjon az időben. A gyűrű segítségével minden hibáját, rossz döntését ki tudja javítani, s teljesülhetnek a legvadabb álmai is. A menő autó és luxusház csak a kezdet – a srác úgy dönt, hogy bosszút áll azon a gyógyszeripari cégen, amely felelős a nővére haláláért. Január 6-tól a Telekom TVGO-n.
#5

akció | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»

Az óceán soha nem békés! Ezért nem pihenhet meg egyetlen percre sem az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta megpróbálta már legyőzni Aquamant, a világ tengereinek urát, de kudarcot vallott. Továbbra is meg akarja bosszulni az apja halálát, így aztán bármire hajlandó, és bárkivel szövetkezik, hogy elpusztítsa ősellenségét. És most erősebb, mint eddig bármikor, mert megszerezte a legendák csodafegyverét, a fekete szigonyt, amelynek segítségével egy ősi, gonosz erőt szabadít a világra. Aquaman kénytelen kiszabadítani börtönbe zárt testvérét, Orm királyt, Atlantisz egykori uralkodóját. Békét nem kötnek, de átmeneti szövetséget igen – ha nem teszik meg, akkor Aquaman családja, azután az összes tenger, végül az egész világ elpusztul. Már nézhető a mozikban.
#4

60 Távol a világtól  (2023)

(35) (3)

dráma

Netflix

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő... több»

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő katasztrófa hírét hozzák magukkal. Már nézhető a Netflixen.
#3

74 Saltburn  (2023)

(5) (3)

dráma | thriller | vígjáték

Amazon Prime Video

Egy oxfordi egyetemi hallgató belecsöppen egy bájos arisztokrata évfolyamtárs világába, aki meghívja őt különc családja hatalmas birtokára egy felejthetetlen nyárra. több»

Emerald Fennell Oscar-díjas filmrendező gyönyörűen gonosz történetet hoz nekünk a kiváltságokról és a vágyakról. Az Oxfordi Egyetemen helyét kereső diák, Oliver Quick belekerül a bájos és arisztokrata Felix Catton világába, aki meghívja őt Saltburnbe, különc családja birtokára egy felejthetetlen nyárra. Már nézhető az Amazon Prime-on.
#2

71 Nincs baj, drágám  (2022)

(21) (8)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

HBO Max | Netflix | Telekom TVGO

Az 1950-es években járunk. Alice úgy érzi, valami nem stimmel azzal az álomvilággal, amelyben a férjével, Jackkel élnek. Szinte minden tökéletes, ugyanakkor egyre gyanúsabbnak... több»

Minden tökéletes. Alice és Jack szeretik egymást, boldogok, és a férfi munkahelye által fenntartott kisvárosban, Victoryban, egy szép házban élnek. Körülöttük mindenki szép, boldog, és ugyanannál a titokzatos cégnél dolgozik. De mit csinálnak, amikor nincsenek otthon? Mivel foglalkozik ez a bőkezű vállalat? Alice először unalmában kezd kérdezősködni, azután egyre több furcsa részletre akad, és a cég képviselőinek nagyon nem tetszik a kíváncsisága. Számukra, úgy látszik csak az a lényeg, hogy senki ne tudja meg, min dolgoznak – és bármire hajlandóak, hogy megőrizzék a titkaikat. Már nézhető a Netflixen, az HBO Maxon és a Telekom TVGO-n is.
#1

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»

Korának és Gunnarnak, a háború igazi természetéhez igencsak naiv, vajszívű farmereknek az a célja, hogy olyan harcosokat találjanak, akik életüket kockáztatva megvédik Veldt népét, különböző világokba utaznak a Vérebeket keresve, és útközben összegyűjtenek egy kis csapatra való harcost, akiknek közös a megváltás iránti igényük: Kai, a pilóta; Titus, tábornok, a legendás parancsnok; Nemesis, a mesteri kardforgató; Tarak, a királyi múlttal rendelkező fogoly és Milius, az ellenállás harcosa. Közben Jimmy, az ősi védelmező új céllal ébred fel. A frissen alakult forradalmárcsapat embereinek meg kell tanulniuk bízni egymásban és egységesen harcolni, mielőtt az Anyavilág seregei eljönnek, hogy mindannyiuk életére törjenek. Már nézhető a Netflixen.