Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2018-ig

Saját filmes lista készítése
#20701

NA Csodapunci  (2018)

dráma | rövidfilm

Lena még sose volt fiúval, első együttlétének gondolata pedig némi félelemmel és izgalommal tölti el. Ezt a félelmet egy családi legendának köszönhetően próbálja legyűrni, amely... több»

#20702

NA Il Mondo magico  (2016)

(1)

dráma | vígjáték

Az 1940-es, 50-es években játszódó film igaz motívumokból építkezve mutatja be az ősi mágikus rituálék, dalok, szenvedélyek és átkok világát.

#20703

NA Videotape  (2017)

dráma | horror | kaland | rövidfilm | thriller

1993 nyarán négy római gyerek egy középkori tanyára bukkan vidéken. Amit ott találnak, örökre megváltoztatja az életüket. több»

#20704

NA Here  (2017)

dráma | rövidfilm

Egy Marson született lány hazatér a Földre, hogy nagybátyjával és nagynénjével élhessen. A jövő katonái egy regisztrálatlan teherűrhajóra lépnek. Az ember a Holdon jár, miközben... több»

The Manhattan Front
#20705

dráma | háborús | történelmi

1915-ben egy német szabotőr érkezik Manhattanbe, hogy meggátolja az amerikai muníció Nagy-Britanniába való elszállítását.

Futólépésben... - Botvay Károly gordonkaművész
#20706

életrajzi

A portréfilm ritka érzékenységgel mutatja be a kivételesen sikeres, de sok keserűséggel és fájdalommal is fémjelzett művészi pálya mögött álló hatalmas munkát és elszántságot. több»

Rendező: Petrovics Eszter

A király - Portréfilm Király Leventéről
#20707

életrajzi

Az 56 éve Szegedhez hűséges, kicsiny és híres főszerepeket hasonló odaadással játszó színművész őszinte vallomása életéről, szerepeiről, meghatározó rendezőiről,... több»

Rendező: Sára Júlia

Truffel
#20708

NA Truffel  (2017)

vígjáték

A vígjátékot Jacques Feyder 1926-os, Gribiche című darabja ihlette.

#20709

dokumentum

Cinego

A dokumentumfilm egy idős ember és egy kamasz fiú kölcsönös tanítási-tanulási folyamatába enged betekintést, az emberi kapcsolatok és a generációkat összekötő hidak... több»

#20710

dráma | rövidfilm | sci-fi

Egy skizofrén nő úgy próbál elmenekülni az elmegyógyintézetből, hogy jelentkezik egy marsi misszióba. több»

H, mint héja
#20711

dokumentum

Tíz évvel a nagy sikerű H, mint héja című film és könyv után Helen Mcdonald ismét arra vállalkozik, hogy egy héjával élje a mindennapjait. Addig, amíg a madár hozzákerül, Helen... több»

Rendező: Mike Birkhead

Tornai József költő - A hívó hang
#20712

életrajzi

90. születésnapján köszöntjük a magyar kultúra "bartóki vonulatának" kiemelkedő képviselőjét, akinek életét, gondolkodását és művészetét mindmáig az igazság, az emberi... több»

#20713

dráma | vígjáték

Egy öttagú család a nagypapa 75. születésnapi partijára megy egy nagybácsi birtokára Skócia vidéki részén. A szülők külön élnek, és remélik, hogy a három gyerekük nem tesz... több»

Otthonom lesz az Isten háza - Tardy László, a Mátyás-templom kántor-karnagya
#20714

életrajzi

Tardy László 1966 óta a Mátyás templom kántor-karnagya, így ezt a különleges szakrális teret most egy jelentős eseményekben gazdag életpálya fő helyszíneként is megcsodálhatjuk. több»

Rendező: Mohácsi Szilvia

A katasztrófa – naplók 2017
#20715

dokumentum

2017-et számos jelentős hurrikán, áradások, két komoly földrengés és halálos erdőtüzek jellemezték. Szakértő elemzés segít a nézőknek megérteni az ezek mögött a... több»

Vaddisznók – A nagy visszatérés
#20716

dokumentum

Az Ázsiából származó vaddisznó a közép-európai erdők egyik legnagyobb testű emlőse. Úgy tűnt, hogy a kihalás veszélye fenyegeti, de az utóbbi időben újra terjeszkedik... több»

Magyarosaurus – Báró Nopcsa Ferenc nyomában
#20717

dokumentum

Báró Nopcsa Ferenc egy volt a nagy magyar kalandorok (Julianus, Kőrösi Csoma, Vámbéry Ármin, Benyovszky Móric) között, de bátran mondhatjuk, hogy talán a legutolsó. Akkor élt,... több»

#20718

krimi | rövidfilm

A filmben egy igazságügyi orvosszakértő nyomoz egy bizarr gyilkosságsorozat ügyében, ahol az áldozatok rendőrök.

Kareki
#20719

NA Kareki  (2016)

vígjáték

Takehiro próbál munkát találni, és végül a vak Risa házitanítója lesz. A kezdeti nehézségek után a két ember között barátság alakul ki.