Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2018-ig

Saját filmes lista készítése
April 29, 1992
#20661

dráma

Rodney King súlyos bántalmazása után a felelős rendőröket felmentették, s az eset kapcsán zavargások törtek ki Los Angelesben. A thriller két férfi - apa és fia - kapcsolatát és... több»

Ízőrzők: Magyarszék
#20662

dokumentum

Magyarszék a Mecsek északi oldalán, Pécs közelében, egy völgyben fekszik. "... a természetes falu" - a település szlogenje túrázási lehetőségeket, kerékpárutat, helyben termelt... több»

Rendező: Móczár István

Így készült a Mama című film
#20663

rövidfilm

Julio Medem legújabb filmje a "Mama", most kerül a hazai mozikba. Az "Így készült a Mama című film" werkjét Dudás Viktor rendezte, amely a kulisszatitkok világába vezet be. A spanyol... több»

Rendező: Dudás Viktor

Sex at the Ski Center
#20664

dokumentum | sportfilm | vígjáték

Amikor kint hideg van, az épületen belül felforr a levegő.

Rendező: Heikki Ahola

Szereplők: Heikki Ahola

A békés forradalom - Németország, 1989
#20665

dokumentum

Milyen szerepet kell vállalnia a keresztényeknek a béke és az igazság szolgálatában? Hogyan lehet változásokat elérni erőszak nélkül? Keresve a választ, segítségül hívhatjuk... több»

#20666

dráma | krimi | rövidfilm | thriller

Három barát megszökik a börtönből, ám eljön az a pillanat, amikor egyiküknek sincs többé szüksége a többiekre.

A mítoszteremtő Samu Géza
#20667

életrajzi

A fájdalmasan fiatalon elhunyt szobrászművész a XX. század képzőművészetének egyik legkülönlegesebb tehetségű alkotója volt. A film megidézi alakját, élettörténetét, a... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Rémálom az Everesten: a nepáli földrengés
#20668

A lélegzetelállító Himalája évről évre százezreket vonz Nepálba. Ez a természeti csoda azonban tud pusztító is lenni. 2015 áprilisában heves földrengés és azt követő... több»

Honnan járják, honnan hozták? Az erdélyi Széken jártunk
#20669

dokumentum

Novák Ferenc „Tata” koreográfus és Korniss Péter fotóművész több mint 50 esztendeje kutatja az erdélyi Szék ezeréves hagyományait. A 2018-as Birtalan-napra látogatva emlékeztek a... több»

Izland, a veszélyek országa
#20670

dokumentum

Megismerjük az embereket és állatokat, melyek Izland vad szigetét otthonukká tették, amint a vulkáni kitörések állandó veszélyének vannak kitéve. Ebben az igen robbanékony évben... több»

Üzenet a palackban, avagy a PET Kalózok hivatalos története
#20671

dokumentum

Több mint 18 tonna hulladék kitermelése a folyóból, 47 PET hajó megépítése, több tucat hulladékhegy feltérképezése és letermelése, több száz folyamkilométer megtétele a... több»

#20672

NA Cigarette  (2016)

rövidfilm | thriller

Egy nő a randevú után felhívja a férfit a lakására, és meglepetés sztriptízt rendez neki.

A sólyom röpte
#20673

dokumentum

1944-ben a miskolci náciellenes fegyveres ellenállás, a MOKAN Komité komoly gondokat okozott a náci hadvezetésnek. A Komité harcosából lett közrendőr Kopácsi Sándor, aki 1952-ben már... több»

Rendező: Bánki Iván

Acid
#20674

NA Acid  (2018)

animáció

Az ACID nevű zenekar a világ legnépszerűbb együttese. De nem akármelyik világé, hanem a robotoké, akik élnek-halnak a gépzenéért. A háromtagú robotbanda megjárja a csúcsot és a... több»

#20675

NA Paperthin  (2015)

dráma | rövidfilm

Susana egy román bevándorló, aki nemrég költözött Bostonba. Az idegen kultúrában a nyugalmat csak naplója és lakótársa biztosítja a számára. több»

#20676

dokumentum

Egy tökéletes nyaralás manapság már nem csak csodaszép naplementéket és finom koktélokat jelenthet egy pálmafás tengerparton. A szexturizmus világszerte dinamikusan növekvő iparág,... több»

#20677

dráma | rövidfilm | vígjáték

A film cselekménye 2021-ben játszódik, amikor a 13. és a 14. alkotmány-kiegészítés már nincs érvényben.

Nyomtalanul
#20678

NA Nyomtalanul  (2018)

dokumentum

Filmünk az 1944. decemberében eltűnt fiatal magyar politikus, báró Atzél Ede nyomába ered. Atzél megalkuvás nélkül képviselte Erdély és a magyarság ügyét a két világháború... több»

Rendező: Novák Tamás

Történetek a királyi ruhásszekrényből(Királyi ruhatárak titkai)
#20679

dokumentum

Britanniában manapság is a királyi család öltözködése kelti a legnagyobb figyelmet a médiában, de ez nem újkeletű, hanem Dr. Lucy Worsley kutatásai szerint mindig is így volt. Az... több»

Gyöngyöt az embernek
#20680

dokumentum

A Monor környéki pincészetek boros gazdáival, és a Monori Borrend rendezvényeivel találkozhatunk a filmben. több»

Rendező: Péterffy András