Filmek

Legjobb filmek 2018-től 2018-ig

Saját filmes lista készítése
Exchanged
#21561

NA Exchanged  (2018)

thriller

A film története szerint egy Európába került amerikai cserediák rájön, hogy az őt fogadó család tagjai terroristák. több»

Rendező: Geoffrey Haley

Szereplők: Tony Revolori

#21562

dráma

A cselekmény középpontjában az afganisztáni háború egyik veteránja áll, akinek egyszerre kell megküzdenie a poszttraumás stresszel és a vele szemben ellenséges fehérekkel.

Black Lion
#21563

dráma

A film Carlos Mavroleon történetét meséli el, aki a Harvardon tanult, és egy közel százmillió dollár értékű vállalkozást épített fel. Élete során rengeteg mindent véghezvitt,... több»

#21564

dráma

Egy 19. századi romantikus regény aktualizált változata, amely a finn szigetvilág egyik szigetén játszódik. több»

#21565

NA Variant  (2019)

sci-fi

Hosszas keresgélés után végre sikerül elfogni az ismeretlen lényt, aki a Baal nevet kapja. A tartályba zárt szörnyeteg menekülés közben megöli Jamie szüleit, a fiatal fiú pedig egy... több»

Nem szabad egyedül utazni – Márai Sándor
#21566

dokumentum

Márai Sándor írásain, naplóbejegyzésein keresztül mutatja be Kassa lelkületét, szellemiségét, illetve állítja szembe az író korának városát a maival. A filmben kizárólag... több»

A beszéd – Apponyi a magyar ügy védelmében
#21567

dokumentum | játékfilm

1920 januárjában, Párizsban szembesült a magyar békedelegáció az Antanthatalmak békefeltételeivel. A Történelmi Magyarország számára a modern korban ismert legsúlyosabb büntetést... több»

#21568

NA Szabadok  (2019)

dráma | musical | rövidfilm

Filmio

1956-ban egy magyar fiatalember, Antal, aki az Államvédelmi Hatóság munkatársa, csatlakozik a szovjetekhez a forradalom letörésében. Egy régi kedvenc dallam, amelyet Sára, Antal... több»

Rendező: Bernáth Szilárd

Szereplők: Vilmányi Benett

Cápák Amerikája
#21569

dokumentum

Arról, hogy az USA partjai mentén rengeteg cápa él, testükön csúnya sérülésnyomokat viselő szörfösök és fürdőzők sokasága tudna mesélni. De pontosan milyen fajok vadásznak... több»

A holdra szállás: A világ legnagyobb megtévesztése?
#21570

dokumentum

Az első holdra szállások után 1969-ben voltak, akik elhitték, hogy az megtörtént, mások pedig nem. A döntő válasz után kutatunk, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyünk a vita... több»

Harry herceg esküvője
#21571

dokumentum

2018. május 19-én kis túlzással az egész világ az angliai Windsorra figyel majd: akkor lesz ugyanis Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvője. Ám ami öröm és... több»

A veszteségből nem lehet megélni
#21572

dokumentum

Egy holland kisvárosban élő nagyon idős zöldséges házaspár küzdelmes mindennapjai. Adrie Trimpe saját kis zöldségesboltot üzemeltet, kiváló árukkal, napi megrendelésekkel,... több»

A sötétség titkai – Halálos Annie
#21573

horror

Halloween éjszakáján egyetemi hallgatók csapdába esnek egy titokzatos társasjátékban, amely életre kelti a legsötétebb titkaikat és félelmeiket. Játszaniuk kell, hogy... több»

A Velež szíve
#21574

dokumentum

A Velež-hegy Bosznia-Hercegovina déli részén, a Szlovéniától Albániáig húzódó Dinári hegység tagja. Délről nézve lehetetlen nem észrevenni a Mostartól Nevesinjéig magasodó... több»

IKEA: a színfalak mögött (Az Ikea belülről)
#21575

dokumentum

Az IKEA kétségkívül egyike a világ legsikeresebb, legrejtélyesebb és legkönnyebben felismerhető brandjeinek: csupán a tavalyi évben 900 millió ember látogatott el áruházaiba 49... több»

Diktatúrák és zsarnokok
#21576

dokumentum

Egy ország erős kezű vezetőjévé, sőt zsarnokává válni nem egyszerű feladat, ám ha a gazdaság romokban áll és az emberek stabilitásra vágynak, optimálisak a feltételek egy... több»

Virágkoszorús fakereszt
#21577

dokumentum

Évszázadok óta hagyomány, hogy a magyar nemzet legnagyobb búcsújárásán, a csíksomlyói búcsú zarándokainak sorában, a gyergyóalfalvi keresztalja halad az élen és ők az elsők,... több»

Rendező: Zsigmond Attila

Csillaghálóban II.
#21578

dokumentum

Emlékek szerelemről és barátságról Pilinszky János univerzumában. Pilinszky János (1921–1981) a 20. század egyik legnagyobb magyar költője volt, akinek szellemi jelenléte a mai... több»

A mókusok világa
#21579

dokumentum

A parkok és erdők kedves lakói az európai mókusok. Az európai mókus barna, fekete vagy akár szürke bundát is ölthet, javarészt mégis barnásvörös. Idejük nagy részében élelmet... több»

Egy darabka Erdély
#21580

dokumentum

Elbeszélés az Ojtozi-szorosból, a Keleti-Kárpátokban, Erdélyben élő Rózsa család három generációjáról, hagyományőrzésről, mentésről, mai életről, jövőről a kisebbségi... több»