Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2020-ig

Saját filmes lista készítése
#24741

NA Listen  (2016)

dokumentum

A dokumentumfilm arra a kérdésre keresi a választ, vajon csak az minősíthető-e zenének, amit hallunk. Az alkotásból a siket japánok által alkotott "zenét" is megismerhetjük, melyet... több»

Izzás és méltóság - Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas operaénekes portréja
#24742

életrajzi

1975-től a Győri Nemzeti Színház tagja. Gazdag repertoárjában az operairodalom legfontosabb bariton szerepein túl kortárs zenei művek, musicalek, operettek és prózai darabok egyaránt... több»

#24743

családi | dráma | rövidfilm | sci-fi

Egy fiú rádiót készít, hogy üzenetet küldhessen egy elveszített szerettének.

#24744

thriller

 Lucy élete megváltozik, amikor saját elméje ellene fordul, és rémálmai valósággá válnak. több»

Ketten Hitler ellen
#24745

dokumentum

Madeleine Richou-t a második világháború egyik legjelentősebb szövetséges titkosügynökeként emlegetik a történészek. Intim viszonyban állt egy Erwin Lahousen nevű osztrák tiszttel,... több»

Felfelé gördülő kő - Portréfilm Buda Ferencről
#24746

életrajzi

Pillanatképek egy gyakran kételkedő, szerettei és kollégái számára biztos támaszt jelentő ember természetközeli életéből, valamint a szabadság és az igazság mellett mindig... több»

Sérülékeny természet – 2017 állatai
#24747

dokumentum

A WWF logóján szereplő óriáspanda immár nem szerepel a veszélyeztetett fajok között. Ez jó hír. Az viszont annál rosszabb, hogy a gorillák drámai módon sodródnak a kihalás... több»

Észak-Olaszország vízi útjai
#24748

dokumentum

"Velence a világ legvalószerűtlenebb városa" – állapította meg Thomas Mann egyszer a Serenissimáról, a Fenségesről. Friedrich Torberg regényének hőse, Jolesch néni egy kicsit... több»

Klaus Barbie felkutatása
#24749

dokumentum

Történelmi felvételek vetnek új fényt Klaus Barbie, a lyoni Gestapo 1943–44-es vezetőjének történetére, és feltárják a botrányos védelmet, amit a német és amerikai... több»

Valóságos kincsesbánya
#24750

dokumentum

A Valóságos kincsesbánya című magyar dokumentumfilm a környezettudatos energiafelhasználásra fókuszál. Olyan módszereket, lehetséges megoldásokat és technológiákat mutat be,... több»

A Föld nevű oázis / A Naprendszer oázisa
#24751

dokumentum

A Föld nevű oázis / A Naprendszer oázisa című dokumentumfilmben a NASA három űrhajósa mesél űrbéli kalandjairól. Elbeszéléseikből megsejthetjük, milyen érzés lehet a... több»

Zsolt és Kriszta
#24752

dokumentum

A film egy vak párról, Krisztáról meg Zsoltról szól, akik tíz éve élnek együtt. Van egy vak színjátszó csoportjuk, Zsolt hobbiból rádiózik, Kriszta időnként... több»

Rendező: Visky Ábel

Tortakalamajka - Mese a bátor kisrókáról
#24753

animáció

Hősünk a kis róka tortát szeretne sütni, de sehogy sem sikerül neki. Míg bosszankodik, eszébe jut, hogy ma van a nagy piknik napja, amire Kutyáné asszony minden évben finom tortákat... több»

#24754

animáció | rövidfilm

Amikor Stein professzor legjobb barátja meghal az utolsó kísérlete során, a gyászoló tudós mindent kész megtenni annak érdekében, hogy visszahozza a kutyáját. Egy fantasztikus... több»

Jekyll
#24755

horror | misztikus | thriller

A film története szerint Dr Jekyll és Mr. Hyde egyetlen élő leszármazotta lepaktál a gonosszal... több»

Vitamins for Life
#24756

dokumentum | rövidfilm | sci-fi | vígjáték

Néhány kevésbé ismert vitamin bemutatása.

Rendező: Grier Dill

Szereplők: Tessa Greenberg

#24757

rövidfilm

HBO Max

2020 tavasza, Finnország a koronavírus-járvány idején. Hét finn filmrendező egy-egy rövidfilmet készített, bemutatva azt, az emberek hogyan élték meg a COVID-19 világjárvány okozta... több»

The Dead Truth
#24758

dráma | rövidfilm

A film három ikertestvér történetét mutatja be (őket egy színész játssza), akik hat év óta most látják újra először egymást, beszélgetésük során pedig sok addigi titok kerül... több»

Rendező: Josh Burton

Szereplők: Josh Burton

The Last Battle
#24759

akció | háborús | történelmi

A filmet a második világháború egyik eseménye ihlette, amikor egy csapatnyi németek által körbevett amerikai katona az Alpok egyik kastélyát igyekezett bevenni, a kastélyban ugyanis... több»

#24760

dráma

A film története szerint Joe Petrosino, a rendőr mindent megtesz, hogy lecsapjon a New Yorkot terrorizáló olasz maffiára. több»

Szereplők: Leonardo DiCaprio