Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
#24921

NA I Am Khama  (2019)

animáció

Egy zseniális afrikai király, akinek országát gyarmatosították az angolok 1895-ben, támadást indít Anglia ellen. Elég bátorsága van ahhoz, hogy megfenyegesse a gyarmatosító... több»

Így készült az Afrika c. sorozat
#24922

dokumentum

Az Így készült az Afrika c. sorozatban a BBC által készített lenyűgöző képkockákkal illusztrált népszerű természetfilm-sorozat elkészülésének fázisait és kulisszatitkait... több»

#24923

NA Squat  (2017)

vígjáték

Bob és Susna maguk mögött hagyják nagyvárosi életüket, vidékre költöznek. Csakhamar kiderül, hogy a helyiek távolról sem olyan békések, mint az gondolták volna. több»

Az élő örökség
#24924

dokumentum

TV-ben (LifeTv, csütörtök 01:33)

Évszázadok óta minden hónaphoz kapcsolódik népi és egyházi hagyomány, amely egy-egy ünnepet, munkafolyamatot vagy magatartásformát jelölt annak az időszaknak a jellegzetességeire... több»

Rendező: Széles Tamás

Szereplők: Nagy Garay Tamás

A természeti világ: rozmár, a kéttonnás agyaras
#24925

dokumentum

Sivuqaq egy 18 éves extra méretű rozmár; mostanra apának kellene lennie, de nem jöttek össze a dolgok. A tudós Holley Muraco megpróbál segíteni neki szülővé válni. több»

Star Trek: USS PAN
#24926

akció | kaland | sci-fi

A Federáció legújabb zászlóshajója a USS Pan. 3299-ben járunk, egy új évszazad hajnalán. A USS Pan egy Desira osztályú csillaghajó, az ellenség ezúttal a Chatacronok faj... több»

Rendező: Carl Miller

#24927

NA Callas  (2017)

dráma | életrajzi | zenés

Életrajzi film a New Yorkban született, görög származású opera énekesnőről Maria Callasról. több»

Rendező: Niki Caro

Szereplők: Noomi Rapace

444
#24928

dráma

A film Los Angeles egyik benzikútján játszódik a koreai negyedben... több»

Rendező: Michael Atallah

Nemadomfel
#24929

NA Nemadomfel  (2017)

életrajzi

A Nemadomfel című műsorban Kadarkai Endre olyan emberekkel beszélget, akiket az élet egy ponton összetörhetett volna, de állhatatosak voltak, kitartottak és sikerült talpra állniuk. De... több»

#24930

dokumentum

Hit nélkül senki nem üdvözülhet, mint a virág, nap nélkül nem zöldülhet olvasható Dévai Bíró Mátyás énekében. De ki is volt valójában a magyar Luther? A magyar reformátor a... több»

Rendező: Letenyei László

Gál Sándor - Egyetlen idő - Portréfilm Gál Sándor író, költőről
#24931

életrajzi

A szlovákiai magyar költő, író, közíró, szerkesztő műveiben a történelem perifériájára szorított ember és a kisebbségi sorsban őrlődő (cseh)szlovákiai magyarság életét... több»

Rendező: Vizi Mária

The Hag
#24932

NA The Hag  (2017)

horror | rövidfilm | thriller

Emily a hajnali órákban arra ébred, hogy a lakásában egy démoni lény kezd kísérteni. A nő a túlélésért vívott küzdelemre kényszerül. több»

#24933

animáció

A Néhány szó nyolc perces színes, digitális ’kréta’ animációs film Fehér Béla ’mezitlábas’ novellája alapján készült Csáki László rendezésében. (filmhét) több»

#24934

dokumentum

Az 1910-es évek derekán a Janovics Jenő színházigazgató által vezetett kolozsvári filmgyár közel hetven filmet mutatott be a legismertebb magyar színészek és a legjobb rendezők,... több»

Rendező: Zágoni Bálint

Roadcrew – Live Fast, Love Hard & Die Young!
#24935

dokumentum

A dokumentumfilm három férfit mutat be, akik zenekarok és fesztiválok számára dolgoznak díszletezőként. A szex, drog és rock and roll bűvkörében élik az életüket, mígnem 40 felé... több»

Rendező: Olaf Held

#24936

dokumentum | rövidfilm

A rövidfilm egy fáradhatatlan vállalkozót mutat be, aki megváltoztatta egy addig elhanyagolt üdülőváros arculatát. több»

Rendező: Jessica Congdon

Szereplők: Crista Luedtke

Kormányeltörésben
#24937

rövidfilm

A film Domonkos István "Kormányeltörésben" című verse nyomán készült, amely egy modern eposz: az 1970-es évek jugoszláviai kisebbségi létének önkifejezése. A film utazás a világ... több»

#24938

NA Galamsey  (2017)

dráma | rövidfilm

A rövidfilm illegálisan dolgozó afrikai aranybányászokat mutat be. több»

Villamos
#24939

NA Villamos  (2010)

animáció

A villamoson utazó előtt elsuhan egy város a maga forgalmával,  egymásra rétegződő zsúfoltságával. Véletlenszerű találkozások, emberi szituációk sorozatát láthatjuk. A film... több»

Rendező: Békés Rozi

Fenségesen élni - Ferencz István építőművész
#24940

életrajzi

A portréfilmben megismerhetjük Ferencz István vízhez, természethez fűződő, életre szóló kapcsolatának jelentőségét és az épített környezeti értékek iránti mély tisztelettel... több»

Rendező: Bonta Zoltán