Filmek

Legjobb filmek 2016-től 2016-ig

Saját filmes lista készítése
Minden, amit a menyétfélék családjáról tudni kell
#29301

dokumentum

A menyétfélék családjának tagjaihoz gonosz jellemet és némiképp kellemetlen viselkedést társítunk. Egy zavaró vagy alattomos, kétszínű alakra gondolunk. De vajon rászolgáltak... több»

Határtalan történet
#29302

dokumentum

A film egy erdélyi magyar család fordulatos életútját mutatja be, amely Ceausescu uralma idején kezdődik. A családtagok "göröngyös úton" elhagyják Kolozsvárt, mert egyszerűen... több»

#29303

krimi

Amikor az észak-dakotai Schafer városából rejtélyes módon eltűnik egy család, a gyanú egy farmon dolgozó szociopatára terelődik. Az 1931-es hírhedt Charles Bannon ügy igaz... több»

Bear Grylls a cápák ellen
#29304

dokumentum

Bear Grylls túlélt már számos szélsőséges helyzetet. Mi történik, ha cápákkal kerül szembe, akik a hazai pálya előnyeit élvezik? több»

Rost Andrea 30 éve az operaszínpadokon
#29305

életrajzi | zenés

„A sugárzó tehetség nem húz falakat, hanem kinyitja és odaadja magát a közönségnek”… Rost Andrea, az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb szopránénekese, akinek különleges... több»

Córdoba eltemetett titkai
#29306

dokumentum

Fabio Amador régész-felfedező egy tudóscsoport társaságában egy egészen különleges helyre látogat: Córdoba utcái alá, ahol a meggyőződése szerint ősi titkok lapulnak. Vajon... több»

Honnan járják, honnan hozták? Az erdélyi Széken jártunk
#29307

dokumentum

Novák Ferenc „Tata” koreográfus és Korniss Péter fotóművész több mint 50 esztendeje kutatja az erdélyi Szék ezeréves hagyományait. A 2018-as Birtalan-napra látogatva emlékeztek a... több»

Üzenet a palackban, avagy a PET Kalózok hivatalos története
#29308

dokumentum

Több mint 18 tonna hulladék kitermelése a folyóból, 47 PET hajó megépítése, több tucat hulladékhegy feltérképezése és letermelése, több száz folyamkilométer megtétele a... több»

A sólyom röpte
#29309

dokumentum

1944-ben a miskolci náciellenes fegyveres ellenállás, a MOKAN Komité komoly gondokat okozott a náci hadvezetésnek. A Komité harcosából lett közrendőr Kopácsi Sándor, aki 1952-ben már... több»

Rendező: Bánki Iván

#29310

NA Swallowtail  (2016)

horror | rövidfilm | sci-fi

Egy rovarrajogó az egyik alkalommal találkozik egy bizarr idegennel, aki nem tűnik embernek, és aki talán saját maga is vadászik.

Acid
#29311

NA Acid  (2018)

animáció

Az ACID nevű zenekar a világ legnépszerűbb együttese. De nem akármelyik világé, hanem a robotoké, akik élnek-halnak a gépzenéért. A háromtagú robotbanda megjárja a csúcsot és a... több»

Nyomtalanul
#29312

NA Nyomtalanul  (2018)

dokumentum

Filmünk az 1944. decemberében eltűnt fiatal magyar politikus, báró Atzél Ede nyomába ered. Atzél megalkuvás nélkül képviselte Erdély és a magyarság ügyét a két világháború... több»

Rendező: Novák Tamás

Székely László díszlettervező
#29313

életrajzi

Székely László több mint ötven éves pályája során, budapesti, vidéki, kő- és szabadtéri színházak rendezőinek fáradhatatlan, mindig megújulni képes alkotótársaként, mintegy... több»

Rendező: Petrovics Eszter

#29314

dokumentum

„...ejszen ez egy siculorikum!” A csíkpálfalvi önkormányzat és a plébánia, a helyi közbirtokossággal immár sokadik éve rendezi meg a Magyarok Nagyasszonya Búcsút minden év... több»

#29315

dokumentum

A film egy nő betegsége kapcsán járja körül az egészségügyet eluraló korrupciót, amely hagyja szenvedni az embereket. több»

Rajtam keresztül - Somogyi Győző
#29316

életrajzi

Somogyi Győző festőművész-grafikus életével, művészetével és a Balatonfelvidék egyik enyészettől megmentett kis falujának, Salföldnek szinte népmesei „tündéri térré”... több»

Rendező: Bicskei Zoltán

#29317

horror | sci-fi

Egy őrült neurológust üldöz a rendőrség, ugyanis a tudós neutrino impulzusok segítségével visszahozza az életbe elhunyt feleségét. Az eljárás sikerrel jár, de mellékhatásként a... több»

Rendező: Serge Levin

Szereplők: Brad Dourif, Serge Levin

#29318

dráma

Rei egy fiatal lány, aki arról ábrándozik, hogy varázsló lesz. Találkozik egy gyerekkori barátjával, és az ő segítségével eljut egy zenés bárba, ahol úgy dönt, hogy ő lesz "a... több»

#29319

A "La Madrina" egy dokumentumfilm egy szeretett dél-bronxi matriarcháról és a Savage Skulls banda egykori "First Lady"-jéről, aki azért küzd, hogy hatalmon maradjon a gyorsan... több»

Rendező: Raquel Cepeda

#29320

NA Sign Space  (2016)

dokumentum

A film egy kiállítás fázisait követi nyomon, a kezdetektől a megnyitóig. több»