Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Credo
#63661

NA Credo  (1996)

dokumentum

A Szociális és Családügyi Minisztérium Nőképviseleti Titkársága 1999-ben Emberi méltóság - Női méltóság-díjat alapított. Média-kategóriában a díjat három Duna Televíziós... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

#63662

sci-fi | thriller

A film története szerint Nostradamus egyik rejtélyes leszármazottja hihetetlen szellemi adománnyal rendelkezik, így hát hősünk arra vállalkozik, hogy befejezi a legendás mester művét. több»

#63663

NA Alter Ego  (2021)

krimi | misztikus | thriller

Egy paranoiás, visszahúzódó, zseniális író egy félreeső házban tölt egy estét, és várja, hogy teremtménye eljöjjön érte és elpusztítsa. több»

Himnusz nyolc versszakban
#63664

dokumentum

A nyolc, - meg merem kockáztatni: - legjobb magyar gobelin-művésznő munkásságába vezet be a film. "Himnusz" címmel valamennyien szőnek egy-egy gobelint, amely azonban nem Kölcsey... több»

Rendező: Lakatos Iván

Vitamins for Life
#63665

dokumentum | rövidfilm | sci-fi | vígjáték

Néhány kevésbé ismert vitamin bemutatása.

Rendező: Grier Dill

Szereplők: Tessa Greenberg

#63666

NA Asunder  (2016)

(1)

dokumentum | dráma | életrajzi | háborús | zenés

A film bemutatja, hogyan alakult egy angliai falu élete, amelyből szinte az összes férfi a fronton harcolt az I. világháborúban. több»

Rendező: Esther Johnson

Szereplők: Alun Armstrong, Kate Adie

#63667

horror

A film története szerint egy csapatnyi egyetemista barát összejön, hogy megtervezzenek egy jó kis átverést, csakhogy a végeredmény szörnyű helyzetbe hozza mindannyiukat... több»

Madarak III.
#63668

dokumentum

Portré Tolnai Ottóról.

Rendező: Hartyándi Jenő

#63669

sportfilm

Öt kanadai srác elhatározza, hogy szülővárosukat maguk mögött hagyva korcsolyáikon eljutnak New Yorkban az Ontario-tó befagyott vizén az év leghidegebb napján. több»

#63670

dokumentum

A Las Vegas: fény és árnyék című dokumentumfilmben Sir Trevor McDonald ezúttal Las Vegasba látogat el, hogy kiderítse a város valódi arcát. Mi lakozik a mértéktelenség és a... több»

Rendező: Stuart Cabb

Reinas salvajes
#63671

A hegyekben található eldugott táborban Carlota, az ismert paleontológus, tudományos karrierének legfontosabb leletét őrzi: egy félig madár, félig oroszlán mitikus lény, azaz a... több»

Sírj!
#63672

NA Sírj!  (1996)

animáció

Időutazás a születéstől a halálig - és vissza.

Rendező: Orosz István

Greta
#63673

dráma

Amikor egy fiatal lány, aki nemrég költözött Manhattanbe, elveszett pénztárcáját visszajuttatja egy idős özvegy asszonynak, valószínűtleg barátság szövődik kettejük között.... több»

Valaki mondja meg
#63674

dokumentum

Egy kisfiúról szól... és még sok mindenről.

Rendező: Farkas György

#63675

dokumentum | rövidfilm

A Scuba Iris című életrajzi dokumentumfilm két fiatal lány barátságáról és a tengermélyi merülés szépségeiről szól. Iris szülei profi búvárok, de a lány még nem... több»

Rendező: Anduo Lucia

Szereplők: Ger, Iris, Marita

#63676

dráma | fantasy | vígjáték

Történetünk egy csapat fiatal szuperhősről szól, akik néhány éve már megmentették a világot, rövidesen azonban újra szövetségre kell lépniük egymással egy ébredő sötét erő... több»

És mégis
#63677

NA És mégis  (1991)

dráma

Magyarország 1989, Nagy Imre és mártírtársai újratemetése után. Zeyk Kristóf újságíró-szerkesztőt fiatal kollégái "lesztálinistázzák" egy televíziós vitaműsorban. Kiborulva... több»

Eszterlánc
#63678

NA Eszterlánc  (1985)

játékfilm

Eszter tizenkét esztendős kiskamasz, szülei elváltak, tanárnő édesanyjával él együtt, aki igyekszik egyenrangú társként enyhíteni a koravén kislány lelki szenvedéseit. Eszter... több»

#63679

NA A grimasz  (2015)

játékfilm | vígjáték

Carmine egy öreg nápolyi énekes, akinek az élete teljesen megváltozott azóta, hogy súlyos baleset érte. A férfi ugyan életben maradt, de lebénult az arca, és tolószékbe... több»

#63680

dokumentum

A dokumentumfilm a magyar könnyűipar múltjáról és jelenéről szól, mely történet keresztmetszetét a cipőipar, azon belül is a nagy múltra visszatekintő Tisza cipőgyár jelenti. A... több»

Rendező: Annamária Batka