Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Minden kocka érték
#63701

életrajzi

Keszi Kovács Lászlónak, a magyar néprajzi filmkészítés kiemelkedő alakjának gazdag életútját mutatja be a portréfilm.

Rendező: Tari János

Szatmári tangó
#63702

dokumentum

"Ha nősül vagy férjhez megy a gyerek, a semmiből is előteremtik, ami a lakodalomhoz kell, még ha utána évekig nyomorognak is. Ilyenkor nem hagyom a bánatba fulladni őket és olyan... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

#63703

NA Életkerék  (1994)

dokumentum

Roma kulturális magazin több»

Rendező: Ferenczi Gábor

#63704

NA Exit: Music  (2016)

(1)

dokumentum | háborús | történelmi | zenés

A dokumentumfilm azt mutatja be, hogy a Harmadik Birodalomban hogyan gyakoroltak nyomást a zenei életre, és, hogy hogyan sikerült mindezt helyreállítani a háború után. több»

Rendező: James Murdoch, James Murdoch

Szereplők: Simon Wynberg

Trappisták
#63705

NA Trappisták  (1994)

dokumentum

Az ausztriai Engelhartzell kolostorában a hagyományaikat mai napig hűségesen örző trappisták életébe nyerhetünk bepillantást. Megismerhetjük igen szigorú életrendjüket és az... több»

Rendező: Petneki Áron

Különös álom - Tátrai Band koncert
#63706

dokumentum

A Magyar Televízió felvétele a Tátrai Band 1997. december 29-én a Budapest Sportcsarnokban tartott koncertjéről. Elhangzó dalok: Hajnali szél; Ördög és pokol, Különös álom;... több»

#63707

dráma | életrajzi | musical | zenés

Egy életrajzi történet az 1970-es évek egyik legjelentősebb zenei produceréről, a Casablanca Records társalapítójáról, Niel Bogart-ról. több»

#63708

NA Rift  (2018)

thriller

Zeng Yu, a kínai asztrofizikus egy párhuzamos világ segítségével rájön arra, hogy hogyan ölték meg a barátnőjét. több»

#63709

animáció

Amikor Puransu léte veszélybe kerül, Falulu kénytelen segítséget kérni a barátaitól, akiknek be kell utazniuk az egész világot, hogy teljesíthessék a feladatukat.

Rendező: Makoto Moriwaki

A művészetek városa - Arpino (A művészetek városa - Arpino)
#63710

dokumentum

Cicero szülővárosa, Arpino, minden évben otthont ad az ókori szónokról elnevezett nemzetközi műfordító versenynek. Ezzel egyidőben számos más kulturális esemény is zajlik a... több»

Rablóbéke
#63711

NA Rablóbéke  (1982)

dokumentum

A trianoni békekötéshez vezető folyamatokat mondják el az emlékező kortársak. A magyarországi forradalmak (1918-1919) és trianoni békediktátummal megcsonkított és megalázott haza... több»

A közösség
#63712

dokumentum

Bepillantás a XXI. század elején a három közös sorsú, egymást segítő, egymással évődő rendtartó székely falu életébe. A ma is évszázados hagyományok szerint történő... több»

A Magyar Állami Hangversenyzenekar játszik
#63713

zenés

A Magyar Állami Hangversenyzenekar 1982. december 30-i, ünnepi koncertje a Zeneakadémián, vezényel: Ferencsik János. II. rész: 1. Suppé: Költő és paraszt - nyitány; 2. Johann Strauss:... több»

Rendező: Horváth Ádám

Bedő-Budapest-Brüsszel (Bedő-Budapest-Brüsszel)
#63714

dokumentum

Bársony Kata szociológusnak, illetve ahogy ő mondja társadalomtudósnak tanul Budapesten, de már az Európa Parlamentben gyakornokoskodhatott három hónapig. Nem rossz indulás egy második... több»

A Baltikum és Finnország
#63715

road movie

Lengyelországon keresztül közelítjük meg az úgynevezett balti országokat, Litvániát, Lettországot és Litvániát, majd átruccanunk Finnországba, végül pedig Szentpétervárra... több»

Rendező: Meronka Péter

The Personal History of Rachel DuPree
#63716

dráma

A történet egy elszigetelt és aszály sújtotta farmon játszódik, ahol egy állapotos nő úgy érzi, hogy a férjének előbbre valóak a saját ambíciói, minthogy megmentse a családját... több»

Cserhalmi György portré
#63717

életrajzi

2006. januárjában Cserhalmi György Prágába utazott, hogy ottani barátaival találkozzon, és részt vegyen egy filmbemutatón. Az út lehetőséget adott, hogy a kiváló színész... több»

Az öt kis kínai
#63718

dokumentum

A hazánkban élő kínai emigráció száma 25-30.000-et is eléri. Mindenütt jelen vannak, mégis keveset tudunk róluk. A film a letelepedés, a megkapaszkodás, a kultúrák közötti... több»

Rendező: Czencz József

The White Devil
#63719

NA The White Devil  (2017)

(1)

thriller

A film története serint egy amirikai tinit Londonba küldenek egy bentlakásos iskolába abban a reményben, hogy itt sikerül jó gyereket faragni belőle. ám az skolát egy korábbi diák... több»

Rendező: Jahmil X.T. Qubeka

Szereplők: Cameron Monaghan

Eszterháza
#63720

NA Eszterháza  (2006)

dokumentum

Az Esterházy-kastély Magyarország egyik legjelentősebb épületegyüttese. E barokk kastélyt, vagy ahogy sokan említik a "magyar Versailles"-t Esterházy (Fényes) Miklós építette 1763-66... több»