Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Észak-Olaszország vízi útjai
#63641

dokumentum

"Velence a világ legvalószerűtlenebb városa" – állapította meg Thomas Mann egyszer a Serenissimáról, a Fenségesről. Friedrich Torberg regényének hőse, Jolesch néni egy kicsit... több»

Kőből ... fényből
#63642

dokumentum

" Kőből ... fényből": Két művész, akik ellentétes alkatukkal, földi-égi matériából merítenek anyagot gondolataikhoz. Nagy Sándor szobrászművész, a Körmendi Galéria kertjében,... több»

Rendező: Sulyok Gabriella

A sebes futású folyó – A Dráva élete
#63643

dokumentum

A Dráva folyó partvidékének és a terület élővilágának bemutatása a forrástól a torkolatig. több»

Rendező: Sáfrány József

Martin Clunes - az atlanti ördögrája nyomában
#63644

dokumentum

A díjakkal is elismert színész, Martin Clunes évek óta a hírnév világától elvonultan él a Maldív-szigeteken, és búvárkodik. Képzett búvárként rabja lett a csendes tengeri... több»

Klaus Barbie felkutatása
#63645

dokumentum

Történelmi felvételek vetnek új fényt Klaus Barbie, a lyoni Gestapo 1943–44-es vezetőjének történetére, és feltárják a botrányos védelmet, amit a német és amerikai... több»

Magamról röviden csak annyit
#63646

dokumentum

"Nincs több, nincs, mint a bűnözők szeme, (...)/egyedül /ők tudják elkiáltani/a világ minden bánatát, és egyedül/ők tudják elhallgatni Isten titkát/szemközt a lincselő... több»

Három kövér
#63647

családi

Ma már senki sem tudja, hogyan kerítette hatalmába a várost a három kövér: Possessio, Injuris és Violentus. És talán semmi sem változnék, ha nem akadna egy bátor ember: Prospero, a... több»

Operett
#63648

NA Operett  (2002)

dokumentum

Európa színházi életében tökéletes anakronizmus az operett. Prózaiasított opera? Vagy megzenésített próza? Jeles szerzői közt számos magyar akad, elég csak Lehár Ferencet,... több»

Sinkó László
#63649

dokumentum

A közelmúltban jelent meg egy érdekes kötet Beszélgetés Sinkó Lászlóval és Sinkó Lászlóról címmel. Ebben saját mozgalmas pályája egy sok évtizedes, hiteles... több»

Rendező: Bakos Katalin

#63650

dokumentum

A dokumentumfilm a Duna egyik legősibb halfajáról árul el érdekes információkat. A viza egy manapság már nagyon ritka hal, melynek ikráját a legdrágább éttermek kínálják fel... több»

Tiszta románc
#63651

dokumentum | életrajzi

Politoxikomán nagyvárosi szerelem. "A film nem takarózik mindentudó, felszínes, és éppen tárgyán kívülállásával hitelét vesztő narrátorral, helyette hétköznapi hősei,... több»

Rendező: Surányi Judit

#63652

akció | thriller

A romlott New York-i művészvilágban John Kaplan műkereskedő és Michael Rubino maffiafőnök harcol egymással a pénzért, a hatalomért és a szerelemért.

Martin Clunes: Hatalmas lóerők
#63653

dokumentum

Az élet nem is lehetne jobb Martin Clunes két fiatal Clydesdale lova számára. Etetik és szeretik őket, minden boldog napot újabb követ. Ronnie és Bruce azonban nem tudják, hogy Martinnak... több»

Vasadi Péter
#63654

életrajzi

Az 1926-ban született Vasadi Péter transzcendens fogantatású költészetével ismerkedhetünk meg a Költői percek mai adásában "Veni creator" című versét hallhatjuk, a költő saját... több»

Rendező: Mérei Anna

#63655

NA Nirvana  (2016)

Egy egykori rockénekes találkozik egy régi bandataggal, aki egy zenei verseny zsűrijének a tagja. Az énekes egy tragédia után újra próbál színpadra lépni. több»

Rendező: Xiaodong Xie

Szereplők: Yong Qin, Bo Feng, Wei Cao

#63656

akció | dráma | krimi

Történet egy las vegasi drog dílerről, aki maga is delíriumos állapotban tölti mindennapjait haverjaival, mígnem egyik nap úgy dönt kilép az üzletből, mielőtt még teljesen... több»

Oroszlánok árnyékában
#63657

dokumentum

TV-ben (DUNA, csütörtök 01:33)

A műsor Afrika egyik legnagyobb, legtávolibb és legkevésbé ismert nemzeti parkjába kalauzolja a National Geographic nézőit. A száraz évszakban tikkadt, halálosan fáradt bivalyok... több»

#63658

NA Lost Case  (2018)

animáció | családi | kaland

Mindenkinek van táskája. Ezúttal minden csomag hazatalál,  az elveszett, a talált és az is, amelyiket senki sem kéri. több»

Rendező: Raja Gosnell

A fotós
#63659

NA A fotós  (1996)

filmetűd

Filmetüd egy fotósműteremről.

Rendező: Ördög Loránd

The True American
#63660

dráma | életrajzi | thriller | történelmi

A bangladesi légierő tisztje, aki be akar jutni az Egyesült Államokba, lelő egy amerikai terroristát, és szeptember 11. után muszlimokat kezd gyilkolni. több»

Rendező: Pablo Larraín