Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
#63621

dokumentum | életrajzi | zenés

A költői hangvételű zenés film az egyik legjelentősebb brazil művész munkásságát térképezi fel.

Szent István alakja
#63622

dokumentum

Szent István államalapítóként, a kereszténység elterjesztőjeként hazánkat néhány évtized alatt a fejlett nyugati világhoz tudta csatlakoztatni, s ezzel a tettével egész későbbi... több»

Rendező: Horváth Tamás

A bálna suttogó
#63623

dokumentum

Ebben a műsorban az ember és a púpos bálna megható kapcsolatát követhetjük nyomon. A bálnák olyan, eddig nem látott, viselkedésének lehetünk szemtanúi, melyektől garantáltan... több»

Dubai csodálatos állatvilága
#63624

dokumentum

A modern Dubai kincset rejteget - fantasztikus élővilága elválaszthatatlan kapcsolatban áll a sivataggal, a tengerrel és az emberek történelmével és hagyományaival. több»

Várjá' Vlagyimir
#63625

dráma | rövidfilm

Meddig baszogatsz még az idővel?Mikor? Mióta? Hát nem elég, hogy egy nap megnémultam, egy nap megsüketültem, egy nap megvakultam...Egy nap megszülettünk és egy nap meg fogunk halni.Az... több»

Marosi Miklós - Széchenyi-díjas építész
#63626

életrajzi

A mindig új kihívásokat kereső építész megvalósult tervei, nagyszabású épületei bemutatásán túl hitet tesz a magyar építészek kivételes örökségének a továbbadása és... több»

Rendező: Duló Károly

Futta
#63627

NA Futta  (2005)

rövidfilm

"A Magyar Iparművészeti Egyetemen készített diplomamunkám ez a film. Hossza mindössze hat perc, melybe éveket próbáltam sűríteni. Összegzés számomra, de remélem mások számára is... több»

Rendező: Falvay Miklós

Szereplők: Falvay Miklós

Mennyire vagyunk őszinték?
#63628

dokumentum

A csalás az emberi természet szerves része, és becslések szerint mindannyian naponta akár kilencszer hazudunk. De mi lenne, ha létrehoznánk egy világot, amiben nem tudnánk hazudni? Egy... több»

Gyermekfilmek - Július 14
#63629

-Gusztáv: Gusztáv és a légy Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A kolbász, a béka és az egér Rendező: Horváth Mária, Vágó Sándor-Piros alma szép meséi: Matild, a gonosz... több»

#63630

dokumentum

A dokumentumfilm a Ruhr-vidéket mutatja be, amelynek nem minden lakója felel meg a német polgár modelljének, ők ugyanis az urbanizált világ közepén az ökológiailag motivált... több»

Rendező: Matthias Coers

Az obsitos
#63631

NA Az obsitos  (1992)

játékfilm | némafilm

Ki ne emlékeznék vissza a szerelmében csalódott fiatalemberre, aki bánatában otthagyja a szülői házat: édesanyját és szépséges húgát. Beáll katonának, harcol esztendőkön... több»

Dr. Stein hihetetlen masinája
#63632

animáció | rövidfilm

Stein professzor kísérletezés közben elveszíti a legjobb barátját. A gyászoló tudós mindenre kész, hogy visszahozza a kutyáját. Fantasztikus keltetőgépet épít, ám hiba csúszik a... több»

Horváth Ádám 75 éve
#63633

dokumentum

Aki úgy gondolja, ismeri Horváth Ádámot, valószínűleg téved. Azon kívül, hogy több ezer műsort rendezett, 75 eddigi évének számtalan olyan meglepő részlete kerül most... több»

Rendező: Komlós András

Túlvilági beszélő (Túlvilági beszélő)
#63634

dokumentum

Tollas Tibor az 1945-ös fordulatot követően katonatisztként teljesít szolgálatot a szovjet csapatok által megszállt Bereg megyében, ahol néhány községben szovjet közigazgatást... több»

Agyagban, tűzben, dalban
#63635

életrajzi

A portréfilm a csángó származású keramikusművésszel, a jelenleg Pomázon élő és alkotó Petrás Máriáról készült.

Rendező: Medgyesi Gabriella

Az utolsó maszek
#63636

dokumentum

Több mint harminc esztendeje, hogy meghalt a XX. század magyar irodalmának egyik legjelesebb költője, Szilágyi Domokos. A film a költő tragikusan rövid életútját mutatja be. Rokonok,... több»

Month as a Day
#63637

dráma

Marlen levelet kap egy volt egyetemi barátjától, aki munkát ajánl neki egy városban. Ő azonban nehezen tudja elhagyni az országot, mert az édesanyja beteg.

A Sándorgyuri – 80 év 50 percben
#63638

életrajzi

Filmio

Tréfamisszionárius? Viccvátesz Mókanomádoló? Kabaréhittérítő? A hitetlenség korának nevettetője? Röhögtető prédikátor? Nemcsak! Is! 80 év 50percben. 50 perces életműportré a... több»

Kulcsár & Haverok
#63639

dokumentum | politikai

Tényleg hülyének néznek minket?Volt egyszer egy szegény, iskolázatlan fiú, aki legkisebb királyfi szeretett volna lenni. Azon töprengett, hogyan lehet lóvé és tudás nélkül gyors... több»

Egy múzsa emlékei - Ferenczy Béni
#63640

életrajzi

A portréfilm Ferenczy Béni, a neves festőművész és szobrász életét ismerteti felesége visszaemlékezései alapján.