Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Mundiya Kepanga - Az erdő hangja
#69001

dokumentum

Mundiya Kepanga a pápuai huli törzs vezetője és ahogy önmagát hívja: az erdők nagykövete. Hivatásának érzi, hogy a világot figyelmeztesse arra a veszedelemre, ami az erdőket és... több»

Rendező: Luc Marescot

Hotel Tubu
#69002

NA Hotel Tubu  (2002)

dráma | rövidfilm

Az itt élő lelkek nagy része magasabb dimenzióba fog költözni.A Kozmosz munkásai nem akarnak mást, mint amit az Isteni akarat akar és a Karma megenged. Ez az erő ne muködjön másképp.... több»

Videólevél
#69003

dokumentum | életrajzi

A Videólevél egyfajta sorozat kezdete. Ez a film arról szól, hogyan veszi fel egymással a kapcsolatot két roma család: az egyik Chicagóban él, a másik Bátaszéken. A chicagóiak... több»

Rendező: Gábor Péter

Újragondolt lakoma
#69004

családi | valóságshow

Joel Gamoran séf lenyűgöző lakomákat varázsol Amerika lélegzetellállító és meglepő helyszínein olyan meglepő alapanyagok felhasználásával, amelyeket a legtöbb ember egyszerűen... több»

Kisbaconi elégia
#69005

dokumentum

Benedek Elekre a nagy mesemondóra emlékezik a film. Az író műveinek részleteivel ismerkedhetünk meg, s olyan idős székely emberekkel, akiknek még vannak személyes emlékei az íróról... több»

Rendező: Farkas György

#69006

NA Tokeru  (2016)

rövidfilm

Mako aggódik a jövője miatt, attól tart, hogy a gyerekével teljesen egyedül marad vidéken. több»

Rendező: Aya Igashi

Tűzgömbök
#69007

NA Tűzgömbök  (1975)

(1)

Thali Ambrust gyermekfejjel éri a II. világháború. Szülei vidékre küldik, hogy minél messzebb kerüljön az ostromra váró fővárostól. A ház, ahol édesanyja és húga élt,... több»

#69008

dokumentum

Az orvvadászok és kereskedők kárhozatos tevékenysége következményeként a becslések szerint ma már alig több mint 3500 tigris él a világ még megmaradt vadonjaiban. Ez a riasztó... több»

A teknősök megmentője
#69009

dokumentum

Peter Parschag szenvedélytől fűtve dolgozik a világ több pontján, hogy megmentse a kihalástól az édesvízi teknősöket. Peter tevékenységén keresztül megismerjük, hogyan segítik a... több»

Apa - Egy hit naplója
#69010

dráma

Egy apa nélkül maradt fiú akadályokkal teli felnőtté válását követjük végig. A fiatal főhős sorra felidézi és saját fantáziájával színesíti az 1945-ben elhunyt apjával... több»

Magyarok Kanadában
#69011

dokumentum

Vannak, akiknek menni kellett és vannak, akik csak kalandot kerestek. Sokaknak az 1880-as években vándoroltak ki az ősei, néhányan pedig pár évvel ezelőtt keltek át az óceánon: új... több»

Rendező: Hajdú Gábor

#69012

történelmi

A dokumentumdráma az amerikai álom széthullását elemzi.

Klasszikus mesék - Hamupipőke
#69013

családi

A klasszikus Hamupipőke-történet elevenedik meg ebben a családi kalandfilmben, melynek főhőse a gyönyörű Marie, akit gonosz mostohaanyja cselédként dolgoztat, míg a lány... több»

Mire a levelek lehullanak (Mire a levelek lehullanak)
#69014

dokumentum

1914. Július 28-án tört ki az első világháború, amely úgy roppantotta össze az ezeréves Magyarországot, hogy a területén az összeomláskor nem volt idegen katona. Przemysl, Doberdo,... több»

Platón és Haumann
#69015

rövidfilm

Kisjátékfilmünkben Haumann Péter részleteket ad elő élete legsikeresebb előadásából a "Szókratész védőbeszéde" című monodrámából, melyben Platón az élet legmélyebb... több»

Rendező: Sipos István

Bús szívből énekelni - Szécsi Pál emlékműsor
#69016

dokumentum

Szécsi Pál halálának tizedik évfordulóján adtak koncertet barátai a Pesti Vigadóban. A felcsendülő daloknak nem csak előadója, hanem sokszor szövegírója is volt a fiatalon... több»

Rendező: Csenterics Ágnes

Savaria Karnevál
#69017

dokumentum

A szombathelyi Savaria Karnevált, mely kosztümös történelmi játék és felvonulás volt a város történelmi múltjának felidézésére, a hatvanas évek közepétől évente rendezték... több»

Rendező: Váradi Gábor

Jane Austen: Az ismeretlen portré
#69018

dokumentum

Jane Austen minden idők egyik legnépszerűbb írója, ám csupén a nővére által készített, apró rajzvázlat alapján tudunk fogalmat alkotni arcáról. Dr. Paula Byrne... több»

Tropical Transform Quintet: A szivárvány alatt
#69019

zenés

A latin alapú improvizatív zenét játszó Tropical Transform Quintet elnevezésű fiatal együttes 2002. április 14-i nagysikerű koncertje a Bárka Színházban.

Rendező: Mispál Attila

David Garrett - A hanoveri koncert
#69020

dokumentum

David Garrett csodagyerek volt, aki a legnagyobbakkal koncertezett. Yehudi Menuhin azt mondta róla, hogy korának legnagyobb hegedűművésze. Most a hegedűs crossover királynak tartják, aki... több»