Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Makk Károly portré
#68981

életrajzi

Makk Károly a Pázmány Péter Tudományegyetem művészettörténet-filozófia-esztétika szaka után 1946-ban lett a Színház- és Filmművészeti Főiskola filmrendező szakos hallgatója.... több»

Rendező: Balázsovits Lajos

A Szilícium-völgy forradalma
#68982

Napjainkban a Szilikon-völgy multimilliárd dolláros informatikai cégeknek ad otthont. Mindez amatőrök – hippik, ezermesterek és okos üzletemberek – próbálkozásaiból nőtt ki, akik... több»

Eső
#68983

NA Eső  (2008)

animáció

Vízió a minden esőcseppben megtalálható külön univerzumról, melyben a szereplők az esőnek alárendelve, annek mintegy metafórájaként léteznek, majd olvadnak bele a mindent elsöprő... több»

Rendező: Traub Viktória

Ex-kódex
#68984

NA Ex-kódex  (1983)

játékfilm

Egy testvérpár olyan anyagot talál fel, amely minden eddiginél nagyobb fényt idéz elő. Ezt az anyagot beillesztve egy ember agyába a megvilágosodás olyan magas szintjét érik el, hogy... több»

Playing God
#68985

NA Playing God  (2004)

kísérleti film

Tudod, én azt gondolom, Isten nem valami frankón találta ki ezt a... társasjátékot. Mert, ugye egyrészről van a szabad akarat, te dönthetsz: mi a jó, mi a rossz. Ezzel szemben ott vannak... több»

Szétszakítva – Egy család története
#68986

dráma

Berlin 1938. Richard Kornitzer sikeres bíró, a felesége, Claire pedig saját reklámcéget vezet. Sosem számított, hogy Richard zsidó - mostanáig. Amikor Richardot elfogják, úgy... több»

Haza! Haza?
#68987

NA Haza! Haza?  (2008)

dokumentum

A film hat New Yorkban illegálisan tartózkodó ember történetét mutatja be, a címben megjelölt kérdésre fókuszálva.

Rendező: Zilahy Tamás

#68988

dráma

Masato mentálisan gyengébb másoknál, amiért sokan csúfolják. Találkozik a hasonló képességű Sakurával, akivel később összeházasodnak. Hogy a nőt megvédje, a férfi részt vesz... több»

Vasárnap
#68989

NA Vasárnap  (2006)

dráma | rövidfilm

"Minden elhagyott, vasárnap volt, a kapualjakból dőlt az üresség. A falak mellett kettőzött éleken, merőlegesen folytak lefelé a csatornák. Az ablakok mögül zenék, furcsa hangok... több»

Rendező: Máthé Tibor

Szereplők: Gáspár Tibor, Szabó Márta

The Opium War
#68990

sci-fi

2121-ben egy távoli bolygón egy lány egy lezuhant űrhajó nyomába ered, ahol egyetlen túlélőként egy titokzatos női őrmestert talál.

Rendező: Justin Steele

Szereplők: Gina Carano, Storm Reid

Valami más
#68991

NA Valami más  (1995)

Anna doktornő nyolc évi házasság után elvált. Az idegosztályon dolgozik, sok különleges esettel találkozik. Egyik betege, Pleva D. Zoltán a saját festményét elemzi, majd... több»

Székelyföldi szolgasorsok
#68992

dokumentum | életrajzi

A szolgaság intézményének régi hagyományai vannak Erdély-szerte, így Székelyföldön is. A századfordulón például Kibéd község lakosságának több mint fele szolgált, illetve... több»

#68993

animáció

Egy derűsnek ígérkező reggelen beborul az ég az Elhagyatott Rét felett, és esni kezd. A kuflik a kupac tetejéről aggódva figyelik, mint emelkedik lassanként a víz, sorban elöntve... több»

Kazár - Bölcsőtől a sírig
#68994

dokumentum

A dokumentumfilm Nógrád megye Kazár községének díszítésben gazdag és változatos népviseletét igyekszik bemutatni a születéstől az elmúlásig.

Rendező: Pigniczky Réka

Vad, fekete idők
#68995

dokumentum

1939. március 14-én megszületik az első szlovák állam. Mivel mutathatnák ki vezetői, hogy méltóak a német nemzetiszocialista állam jóindulatára? A zsidók ellen foganatosított... több»

Rendező: Balogh Júlia

#68996

NA Kőbárka  (2017)

dokumentum

„Elgondolkodtató, hogy a szobrász mesterség eszköztára a szoborkészítés több ezer éves története során szinte semmit sem változott. Ebben az ósdi szellemi »műhelyben« érzem... több»

Rendező: Szalay Péter

Magyarország fényessége - Vitéz János
#68997

dokumentum

Ismeretterjesztő film Vitéz Jánosról (1408-1472), a magyar humanizmus atyjáról. A humanista főpap és diplomata hatalmas könyvtárt gyűjtött. Sokat foglalkozott csillagászattal és... több»

Akasztottak
#68998

NA Akasztottak  (1999)

kísérleti film

Minden ország történelme tele van emberekkel, akiket egyszerűen felakasztottak. Nem mártírok, nem hősök, hanem egyszerűen akasztottak; nem rendszerek, nem gyilkosok, hanem az akasztók... több»

Hungária koncert
#68999

dokumentum

"Volt egyszer, hol nem volt egy csodálatos ország, HUNGÁRIA. 1980 derekán Fenyő Miklós, Dolly, Szikora Róbert, Novai Gábor, Kékes Zoltán, Fekete Gyula csaptak egy nagyon nagy ROCK AND... több»

Rendező: Antók Tamás

Ahol még kék az ég
#69000

dokumentum

Közel 60 ezer magyar él Ausztráliában. Közülük egy, Dr Hangay György természettudós, aki 1966 óta él az ötödik kontinensen. Az ő kalauzolásával elsősorban Ausztrália... több»

Rendező: Xantus Gábor