Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68961

krimi

Amikor az észak-dakotai Schafer városából rejtélyes módon eltűnik egy család, a gyanú egy farmon dolgozó szociopatára terelődik. Az 1931-es hírhedt Charles Bannon ügy igaz... több»

Dübörgő színek
#68962

életrajzi

Az erdélyi magyar kortárs művészet egyik élő klasszikusát mutatja be a film. Ha néhány szóval próbálnánk jellemezni Jakobovits Miklós világát, azt mondhatnánk: állandó... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

A meztelen folyó
#68963

dokumentum

Egy valaha létezett otthon Újvidéken, Egyházashetye, a Pismányi bércek és jelenleg a Király utcai lakás Budapesten. Nyúlszív őrmester, Dugongszív kapitány, Victor Bahia,... több»

Ízőrzők: Cserépfalu
#68964

dokumentum

Cserépfalu a madárcsicsergős falusi nyugalmat, tartalmas kikapcsolódást, túrázást kedvelők paradicsoma. Az ország leghosszabb, vadregényes völgye kanyarog itt, a Hór patak mentén.... több»

Rendező: Móczár István

#68965

dokumentum

A Lávabirodalom - Tűzvonalban Hawaii-on című ismeretterjesztő sorozatban a Hawaii-szigetek buja esőerdőinek szomszédságában található vulkánok titkait kutatja. Nem csak arról ad... több»

Rendező: Nick Kennedy

A sötétség titkai – Halálos Annie
#68966

horror

Halloween éjszakáján egyetemi hallgatók csapdába esnek egy titokzatos társasjátékban, amely életre kelti a legsötétebb titkaikat és félelmeiket. Játszaniuk kell, hogy... több»

István, az apostoli király
#68967

dokumentum

Ó, igazán boldog István, hogy lakása legyen a mennyekben felépítve örökkön, magát formálta az Úr hajlékává a földön! Szellemének fiatalkorában felvett szigorát élete végéig... több»

A menekülő egyetem
#68968

dokumentum | történelmi

1944 decemberében a magyarországi német parancsnokság úgy döntött, hogy még mielőtt az orosz csapatok teljesen körülzárnák Budapestet, a Műegyetem teljes személyi állományát, a... több»

Klónozás: a halhatatlanság tudománya
#68969

dokumentum

A klónozás mára a fantáziavilágból kilépett a valóságba. Dél-Koreában a házi kedvencek klónozása hatalmas népszerűségnek örvend. A sorozat betekintést enged a híres Sooam... több»

A Velež szíve
#68970

dokumentum

A Velež-hegy Bosznia-Hercegovina déli részén, a Szlovéniától Albániáig húzódó Dinári hegység tagja. Délről nézve lehetetlen nem észrevenni a Mostartól Nevesinjéig magasodó... több»

Művészvilág
#68971

dokumentum

A szecesszió magyar művészei közül sokan részt vettek az 1900-as párizsi világkiállításon. A népi építészetből táplálkozó fiatal magyar építészek bátorítást kaptak az ott... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Betlehemek és betlehemesek
#68972

dokumentum

Szent Ferenc volt az első rendező. Illatos szénára fektette a kis Jézust, és ezzel az apró gesztussal emberi érzést vitt a betlehembe. Kisfilmünkben európai betlehemeket csodálhatnak... több»

A verebek bolygója
#68973

dokumentum

A házi veréb évezredek óta él az ember mellett. Kis termetű és néha alig észrevehető. Miközben az emberi faj benépesítette a földet, a verebek mindenhová követték, és kitűnően... több»

Provinciális szecesszió
#68974

dokumentum

Vajon minőségét tekintve provinciálissá válik-e a szecesszió ha a szellemi és civilizációs központoktól távol eső kis városokban valósítják meg terveiket az építészek? A... több»

Rendező: Duló Károly

Új ablak a világegyetemre
#68975

dokumentum

A gravitációs hullámok felfedezésének bejelentése 2016 egyik legnagyobb tudományos szenzációja. Einstein elméletét az atommag méretének tízezred részénél kisebb elmozdulásokat is... több»

Emberek és egerek
#68976

kísérleti film

A film Krasznai Béla, recski fogoly hiteles történetének egy jelentős epizódját dolgozza fel, amikor 30 nap sötétzárkára ítélik. Az elítélt barátságot köt szűkre méretezett... több»

Harisnyás Pippi hajóra száll
#68977

fantasy

Astrid Lindgren világhírű ifjúsági könyvsorozata alapján készült ez a harsány tévésorozat, amely Harisnyás Pippiről, a kajla, de melegszívű kislányról szól, aki nem csupán... több»

Rendező: Olle Hellbom

Szereplők: Inger Nilsson, Maria Persson

Távoli utakon
#68978

életrajzi

Baráthosi még a század elején bejárta Ázsia távoli vidékeit azzal a céllal, hogy felkeresse azokat a népeket, amelyek közelebbi vagy távolabbi kapcsolatba hozhatók a magyarsággal. Az... több»

Érintettek II. - Patrik
#68979

dokumentum

Sorozatunk második része Patrikról szól.Az immunhiánnyal született kisbaba a kinti világot nem ismerhette meg - gyakorlatilag a Szent László Kórház csontvelő-transzplantációs... több»

Rendező: Tóth Artin

Búcsú
#68980

NA Búcsú  (2014)

játékfilm

Jól szituál, elegáns középosztálybeli családban halotti tort ülnek. A háziasszony fiatal férjét veszítette el. Rokonok, barátok, férje kollégái veszik körül. A halott kedvenceit... több»