Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Zojka szalonja
#71261

játékfilm

Zojka, azaz Zoja Gyenyiszovna a huszadik század huszas éveinek Moszkvájában varrodát nyit, hogy talpon maradhasson a történelem változó díszletei közepette. A varroda cégére és a... több»

Rendező: Félix László

#71262

NA Giselle  (2016)

dráma | romantikus | rövidfilm

Jamie szakít Giselle-lel, de képtelen megbirkózni a helyzettel. Az emlékek minduntalan betolakodnak a gondolataiba, és a férfi vívódni kezd önmagával.

#71263

NA Pánik  (1978)

animáció

Filmio

A filmben egyszerre jelenik meg a sci-fi képregények népszerű mitológiája és a katasztrófafilmekből ismerős King Kong szörnye. Több más művéhez hasonlóan a rendező optimizmusa a... több»

Gyermekfilmek - Július 19
#71264

-Gusztáv: Gusztáv és a hosszú élet Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A medve és a macska Rendező: Horváth Mária-Piros alma szép meséi: Nem szeretem leves Rendező: Höel... több»

Mécsfény
#71265

NA Mécsfény  (1986)

játékfilm

A Mécsfény című tévéfilm a Magyar Színkör előadása nyomán készült, s Arany János és Petőfi Sándor levelezésének anyagát dolgozza fel.

Növények és emberek
#71266

dokumentum

A fák és erdők a vízhez hasonlóan kulcsfontosságú szerepet játszanak a Föld életében. A dokumentumfilm a világ körül járva mutatja be, hogyan hasznosítja és használja ki az ember... több»

Nyomozás egy ismeretlen hosszúszárnyú bálna után
#71267

dokumentum

2015-ben Kalifornia partjainál egy hosszúszárnyú bálna landolt egy fiatal pár kajakján. Szerencsére túlélték a "becsapódást". A pár egyik tagja, Tom Mustill dokumentumfilmes a... több»

Homo faber - A kézműves: Kaskötők és kosárfonók
#71268

dokumentum

"Ez az ember valahol a madártól leste el, mert a fészkét megrakja a madár, és olyan dolgokat csinál belőle, ami nagyon szép dolog. Hát a kosár ugyanolyan, hogy amit az ember elképzel,... több»

Rendező: Kis Klára

Szereplők: Kanalas József

#71269

dokumentum

A dokumentumfilm az 1949-es Magyarországra látogat el. Ebben az időben Rákosi Mátyás volt az ország vezetője, aki szovjet nyomásra a XX. század legnagyobb kirakatperének... több»

Rendező: Novák Tamás

Szereplők: Kálid Artúr

A kísértés
#71270

játékfilm

A tv-játék Erdődy János Aretino Velencében című történelmi regényéből készült. A film 1527-ben játszódik Velencében. Pietro Aretíno a tehetséges és igazságszerető íródeák... több»

Túlélők – egy lány Utoya-szigetről
#71271

dokumentum

A Norvégiában, Utoya-szigetén 2011. július 22-én elkövetett, terrorista lövöldözést túlélt lányról szól ez a történet, aki évekkel később a barátnőjével visszatér a tett... több»

Jakab útja
#71272

NA Jakab útja  (2005)

dokumentum

A spanyolországi Santiago de Compostela, ahol Szent Jakab sírhelye található, Jeruzsálem és Róma után a kereszténység harmadik legfontosabb zarándokhelyévé vált az idők során. Az... több»

Rendező: Tolvaly Ferenc

A Nobel-díjas hadifogoly
#71273

életrajzi

Ez a film az első magyar származású orvosi Nobel-díjas Bárány Róbert munkásságát, orvosi, tanári és emberi sorsfordulóit mutatja be. A film története még az I. Világháború... több»

Rendező: Szekeres Csaba

Egy pikkoló világos
#71274

A film egy aranyszívű, a tánczenét kedvelő terézvárosi lány és egy szükség esetén ütni is tudó története. A konfliktus forrásvidéke a 40 évvel ezelőtti "diszkó", a... több»

A Nemzeti Filmharmonikusok Erdélyben Kocsis Zoltánnal
#71275

zenés

Marosvásárhelyen és Kolozsvárott adott hangversenyt magyar szerzők műveiből a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Az úti készülődésről, a próbákról, az előadásokról készült film... több»

Levelek a mennyországba
#71276

játékfilm

Az első bécsi döntés után, a II. világháború kirobbanása előtti szorongó élethelyzetben Wass Albert erdélyi gyerekekkel közösen írja meg és állítja össze a szeretet új,... több»

Rendező: Makó Andrea

Columbo – Ölni már nincs idő
#71277

krimi

Columbo hadnagy egy extravagáns szállodában részt vesz unokaöccsének, Andy Parmának, és Melissa Hays-nek, a híres modellnek az esküvői partiján. A teljesség kedvéért azt az Alex... több»

Civilben
#71278

NA Civilben  (2007)

dokumentum

A sorozat, epizódjai a legkülönfélébb civil szervezetek tevékenységét mutatják be. Szinte mindegyikük valamely kisebbség érdekképviseletét vállalja fel. Munkájuk középpontjában... több»

Rendező: Puporka Lajos

Maradék
#71279

NA Maradék  (2005)

dokumentum

Újvidék alatt, Belgrádhoz közel található Maradék. A faluban a többségben lévő szerbek mellett horvátok és - mintegy ötszázan - magyarok is élnek. A film ennek az anyaországtól... több»

Keselyűk - A szörny szépsége
#71280

dokumentum

A keselyűknek rossz a hírük, a halál szele kapcsolódik azonnal felismerhető alakjukhoz, Charlie Hamilton James természetfilmes operatőr azonban meg van győződve róla, hogy a csúf és... több»

Rendező: Aidan Woodward

Szereplők: Orosz Anna