Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Toró Tibor atomfizikus
#71301

életrajzi

Azt kutatjuk, hogy Erdővidékről indulva hogyan lehet eljutni az elméleti fizika, a szubnukleáris világ csúcsaira, és mindez hogyan kapcsolódik Bolyai kutatásaihoz. Toró Tibor, az MTA... több»

Ballada a koránkelt harcosok hosszú meneteléséről
#71302

dokumentum

Sulyánszky Jenő és társai pere az utolsó volt 1956 előtt. Államellenes összeesküvéssel vádolták őket. Szabadulásukat az '56-os forradalom hozta meg, s ők természetesen... több»

Rendező: Tényi István

Egyszerű
#71303

NA Egyszerű  (1961)

rövidfilm

Szerelem első látásra egy teherautó platóján.

Rendező: Kígyós Sándor

Szereplők: Fülöp Zsigmond

Jharia, une vie en enfer
#71304

dokumentum

A dokumentumfilm egy észak-indiai bányaváros lakóinak küzdelmes mindennapjait mutatja be, akiknek a folyamatos környezetszennyezéssel is szembe kell nézniük. több»

Gyógyszer(gy)árak titkai
#71305

dokumentum

Egy társadalom morális értékét az jelenti, hogy miként foglalkoznak a legsérülékenyebbekkel, a betegekkel. Tény, hogy Magyarországon a nyugdíjasok egyre nagyobb százaléka nem képes... több»

Rendező: Szobolits Béla

Minimum Mass
#71306

dráma | romantikus | rövidfilm | sci-fi

Szerelem, bánat, sötétség. A film egy pár történetét meséli el, akik vetélések sorozata után úgy gondolják, gyermekeik egy másik dimenzióban születnek meg. A cselekmény az... több»

#71307

akció

A film története egy fiatal fiúról szól, aki maga mögött hagyva a kisvárosi életet, új utakra lép a nagyváros forgatagában. több»

Kisberlin
#71308

NA Kisberlin  (1998)

dokumentum

Egy magyar falut - amely két idegen országhoz tartozik - Kis- és Nagyszelmencet kettévágja a második világháború végén meghúzott erőszakos határ: az előbbi ma Ukrajnához, az... több»

#71309

dráma | rövidfilm

A kisfilmben egy anya elmond egy titkot a lányának. több»

Piknik
#71310

NA Piknik  (1998)

dokumentum

Lírai kísérleti film a fiatalok és egy város kapcsolatáról.

Uncertainty
#71311

NA Uncertainty  (2017)

dokumentum | életrajzi | történelmi

Walter Tuchowski 1929. február 20-án született. Évekkel később mindent megtett azért, hogy családjával Lengyelországból az Egyesült Államokba juthasson. Végül Crystal Falls-ban... több»

Rendező: Rebecca Lunn

Szereplők: Walter Tuchowski

Alija
#71312

NA Alija  (1994)

dokumentum

Sipos András dokumentumfilmje a volt Szovjetunióból Izraelbe kivándorló zsidókról.

Rendező: Sipos András

#71313

dokumentum

A dokumentumfilm arra a kérdésre keresi a választ, hogy milyen tünetei vannak a kiégésnek, és hogy milyen következményekkel járhat.

Vogulok között
#71314

dokumentum

Kemény Attila néprajzost 1997-ben meghívták a közép-szibériai Hurumpaul környékére, hogy ott a voguloknak előadásokat tartson a magyar nyelvi és népszokásokról. Felbátorodva az... több»

Rendező: Kemény Attila

#71316

dráma

Egy globális világjárvány korlátozza az utazási lehetőségeket, így egy nászutas házaspár a Hollywood Roosevelt Hotelben reked, ahol két alkalmazottból álló személyzet fogadja... több»

#71317

vígjáték

Az extravagáns Carlota igyekszik meggyőzni a környezetét, hogy szabaduljanak meg egy bandától.

Bródy János - Az utca másik oldalán
#71318

zenés

Bródy János 1994. április 5-én a Madách Színházban adott koncertjét - a Magyar Televízió felvételéről - láthatják a nézők. "Az utca másik oldalán" közreműködője a No Comment... több»

Rendező: Módos Péter

Utolsó alkalom
#71320

NA Utolsó alkalom  (1981)

(1) (1)

krimi

Kocsis hadnagyot (Cserhalmi György) gyilkosság felderítésével bízzák meg. Sréth Jolánt ölték meg, egy súlyos tárggyal verték fejbe, amely azonnali halálát okozta. Több lehetséges... több»

Bácskai Lauró István kedvelt műfaja volt a krimi, néhányat rendezett is: „Hamis Izabella”, „Rutinmunka”. Ez a filmje is egy rablógyilkosságról szól, amelyben a nyomozó, Cserhalmi György kideríti, hogy ki volt a tettes. Pozitívuma, hogy bár 1981-ben készült nincs benne a... több»