Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Cassavetes
#72461

NA Cassavetes  (1995)

dokumentum

A Cassevetes-filmek varázslata a színészi jelenlét ritkán tapasztalható hitele. Kétségkívül ez Cassavetes legnagyobb erénye filmjeiben, hogy a még alakulóban levő személyiségek... több»

Rendező: Muhi András

Kormorán 2004.
#72462

zenés

A Kormorán együttes 1976-ban alakult Koltay Gergely kezdeményezésére. A magyar zenei életben egyedülállóan ötvözték a népzenét a rock muzsikával, ezért alig néhány év alatt... több»

Rendező: Koltay Gergely

Bahrtalo! (Jó szerencsét!)
#72463

játékfilm | vígjáték

A film címének jelentése Lali, a film egyik főszereplőjének anyanyelvén: "Jó szerencsét!", ami tulajdonképpen a Gábor cigányok bevett köszönési formája. A filmbeli történet... több»

Petőfilm
#72464

NA Petőfilm  (2006)

dokumentum

A zenés útifilm Ferenczi György és a Rackajam zenekar 2006-ban megjelent Petőfi-lemezének erdélyi turnéját örökíti meg. Ahogy Ferenczi mondja: "Ennek a műsornak az a célja, hogy... több»

Rendező: Bordos Anikó

Szereplők: Ferenczi György

#72465

krimi | misztikus | thriller

Sam Mitchelre, a chicagói nyomozóra bízzák egy sorozatgyilkos felkutatását, aki több mint egy tucatnyi afro-amerikai fodrászt ölt meg, s akiknek a skalpját ott hagyta az üzletükben... több»

Olaj, olaj, olaj!
#72466

dokumentum

Fejezetek a magyar kőolaj- és földgázipar történetéből.

Rendező: Kóthy Judit

Makk Károly portré
#72467

életrajzi

Makk Károly a Pázmány Péter Tudományegyetem művészettörténet-filozófia-esztétika szaka után 1946-ban lett a Színház- és Filmművészeti Főiskola filmrendező szakos hallgatója.... több»

Rendező: Balázsovits Lajos

Mecseki láthatatlanok
#72468

dokumentum

Napokkal a forradalom vérbe fojtása után is elkeseredett harcot vívtak a diákokból, hallgatókból és civilekből álló partizánok a Mecsekben. A mecseki láthatatlanok immár hatvan... több»

#72469

NA Cryo  (2022)

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Egy földalatti létesítményben öt tudós úgy ébred fel a mélyalvásból, hogy nem emlékeznek arra, kik ők és mennyi ideig is voltak álomban. Rövidesen azzal kell szembenézniük, hogy... több»

Erdélyország az én hazám - Verőce 2008.
#72470

dokumentum

A Kívánságkosár stábja ott volt Verőcén, a második Erdélyi Világtalálkozón. Milyen érzésekkel gazdagodtak Wass Albert fiai, - akik csakis erre az alkalomra utaztak Magyarországra -... több»

Rendező: Komár István

Személyes történelem (Személyes történelem)
#72471

dokumentum

Amerikai magyarok emlékeznek 1956-os szerepükre és beilleszkedésükre az Amerikai Egyesült Államokba.

Playing God
#72472

NA Playing God  (2004)

kísérleti film

Tudod, én azt gondolom, Isten nem valami frankón találta ki ezt a... társasjátékot. Mert, ugye egyrészről van a szabad akarat, te dönthetsz: mi a jó, mi a rossz. Ezzel szemben ott vannak... több»

A Szent Sír titkai
#72473

dokumentum

Egy közelmúltban elvégzett vizsgálat meghökkentő eredményt hozott: a legmodernebb kormeghatározási módszerek szerint a Szent Sír maradványai a Kr. u. 4. századból valók. Ha ez igaz,... több»

Hanukarácsony
#72474

dokumentum

A film látlelet a magyar társadalom tragikus megosztottságáról, a téli ünnepek kapcsán. A közterek szimbolikus birtoklásáért folytatott "háború" során a haszid zsidó közösség... több»

Rendező: Balog Gábor

Talpra, Győző!
#72475

játékfilm

Győző 38 éves biztosítási ügynök. Egy játszótéren megismerkedik a 40 éves Vajda Gáborral, akit elhagyott a felesége, operaénekesi pályája pedig régen kisiklott. Beszélgetésük... több»

Városépítő Bernády György
#72476

dokumentum

Aki Marosvásárhely városát várossá tette. Polgármester és építész volt. Remek korabeli képek és filmrészletek, mennyire meghatározó a környezet, a közösségi terek kiképzése.

Rendező: Duló Károly

Perfidious
#72477

NA Perfidious  (2017)

akció | thriller

A film története szerint egy politikától inspirált író magánynomozásba kezd, miután mggyilkolják cseh származású menyasszonyát. A kutakodás eredményeként valami olyasmira derít... több»

Valami más
#72478

NA Valami más  (1995)

Anna doktornő nyolc évi házasság után elvált. Az idegosztályon dolgozik, sok különleges esettel találkozik. Egyik betege, Pleva D. Zoltán a saját festményét elemzi, majd... több»

Székelyföldi szolgasorsok
#72479

dokumentum | életrajzi

A szolgaság intézményének régi hagyományai vannak Erdély-szerte, így Székelyföldön is. A századfordulón például Kibéd község lakosságának több mint fele szolgált, illetve... több»

#72480

animáció

Kleó és Fáraó tévét néznek. A műsor a Mikulásról szól. Csengetnek: a lestrapált Mikulás és Rudolf áll a küszöbön. Kiderül, hogy már nem bírják a munkát. Űrpatkány tudja a... több»

Rendező: Máli Csaba