Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Tűzorgona
#72501

NA Tűzorgona  (2008)

dokumentum

Michel Moglia francia feltaláló és zenész a tűzorgonának nevezett hangszer feltalálója. Különleges hangszerével járja a világot. A filmsorozat az ő munkásságába tekint bele,... több»

Rendező: Bereczki Csaba

Szereplők: Michel Moglia

Jelszó: Fakanál
#72502

dokumentum

"A politikai emigráns nem vándor, nem turista, nem gazdasági ügyeskedő" - így fogalmaz Kurucz Sándor és Tölgyesi Ágnes portréfilmjének alanya, Vazul atya - aki '56-ban, az esztergomi... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

#72503

sci-fi

Dagon egy kiégett bérgyilkos, akit Kundilla, a rettegett maffiózó azzal bízott meg, hogy lopjon el egy embergyermeket. Amikor Dagon rájön, hogy megbízója meg akarja ölni és meg akarja... több»

Holdmese
#72504

NA Holdmese  (1975)

animáció

A tudományos-fantasztikus film utópisztikus látomás egy holdűrhajó útjáról, amely földünk életét is befolyásolja.

Kazetta
#72505

NA Kazetta  (2010)

dokumentum | kísérleti film

A film alapjául szolgáló hanganyag egy általános iskolai osztálykirándulás során rögzített felvétel.

Rendező: Lichter Péter

Dávid és Kamilla
#72506

családi

A mesék szereplői olykor kisétálnak történeteikből és megkezdik hétköznapi életüket, mint ahogyan a hétköznapok hősei is ellátogatnak Hetedhétországon túlra. Dávid és Kamilla... több»

Rendező: Vizi Mária

Mondd el, Mandel!
#72507

életrajzi

Mandel Róbert együttese évtizedek óta változatlan személyi összetételben játszik. Az együttes 500 év magyar zenéjéből adott és ad nagysikerű koncerteket itthon és külföldön;... több»

Rendező: Szegezdy János

Szereplők: Mandel Róbert

#72508

életrajzi

Dokumentumfilm Victoria de los Angeles énekesnő életéről és művészetéről.

Tisztaberek
#72509

NA Tisztaberek  (2010)

dokumentum

Magyarország legszegényebb régiójában, egy Tisztaberek nevű faluban 1987-ben helyi cigányok 60-70 fős csoportja kegyetlenül agyonveri a "falu legerősebb magyarját", Csányi Sándor... több»

Rendező: Erdélyi János

Bentley: egy brit autólegenda
#72510

dokumentum

A Bentley, ez az eredendően brit vállalat, megnyitja kapuit a kamerák előtt, hogy bemutassa egy új szuperautó gyártását. A dokumentumfilm műsorvezetője egy kontrasztokkal teli világba... több»

Csipkerózsika
#72511

Ebben a zenés feldolgozásban Csipkerózsikát cirkuszi bohócok, artisták ébresztik fel mesterséges álmából. Közben kiderül, hogy egy krumpliorrú bohócból királyfi is lehet...

Rendező: Sándor János

Életút - Vitéz Bánkuty Géza
#72512

életrajzi

Bánkuty Géza híres motorversenyző volt az 50'es években. 1956-ban a forradalom egyik hőse. Emigrációba kényszerül, ahol megtanul piaci körülmények között élni és dolgozni.... több»

Rendező: Galamb Margit

Sárkány
#72513

NA Sárkány  (1999)

kísérleti film

Ez a kísérleti videó a videotechnika eszközeivel dolgozik.Elektromos rezgési folyamatok vizuális megjelenítésével mondja el az én benyomásomat a Sárkányról.

Rendező: Sárosi Anita

A vékony emberek titka
#72514

dokumentum

A kísérletben a 37 éves Yemit és a 41 éves Anne Mariet követjük, akik úgy tűnik, hogy azt esznek, amit akarnak, nem tornáznak rendszeresen, és mégsem híznak sohasem. több»

Hang-ember-hang
#72515

dokumentum

Mi a hang? Nem is gondolkodunk rajta, annyira természetes része világunknak. A film arra keresi a választ, hogy lesz a rezgésből, a hullámból hallható hang, majd zene. Vizsgálja az... több»

Rendező: Pap János

#72516

dokumentum

A 2007. március végi estén szinte tapintható izgalom uralta a párizsi Théâtre des Champs-Elysées közönségét. Az operavilág „álomkettősének” tartott Anna Nyetrebko és Rolando... több»

Az ipar újra él
#72517

dokumentum

Dokumentumfilm az ipari termelés II. világháború utáni újraindításáról.

Rendező: Fejér Tamás

Zárás
#72518

NA Zárás  (1999)

dráma | rövidfilm

Mintha Tarr Béla filmjeinek világa folytatódna ebben a színesen fekete-fehér filmben, melyben a zárás előtti kocsma világa tárulkozik fel egy sakkpartival a középpontjában, ahol a... több»

Ízőrzők: Velem
#72519

dokumentum

Velem Magyarország egyik legszebb vidékén, Vas megye északnyugati részén, a Kőszegi-hegység lábánál található kis község. A település az Írottkő Natúrpark része. Híres a... több»

Katie Fforde: Testvéri szeretet
#72520

romantikus

Lauren fotósként dolgozik, és szinte mindent elvállal, hogy fizetni tudja a lakbért. Egy nap szörnyű hír éri, édesapja, akivel már több éve nem beszéltek, halálos balesetet... több»