Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Interoperett Gálaest
#72521

zenés

Közvetítés a Pesti Vigadóból több»

Kortársunk, Ybl Miklós
#72522

dokumentum

Ybl Miklós a XIX. századi építészetünk óriásai közé tartozik - többek között az Operaház, a Szent István Bazilika, a Várkertbazár, a Fővámház építése fűződik a nevéhez.... több»

Rendező: Csontos János

#72523

családi | dokumentum | dráma | életrajzi | rövidfilm

A dokumentumfilm a rendező egy észak-spanyolországi temetőben nyugvó nagyapja maradványainak exhumálását kíséri nyomon.

Rendező: Ruth Somalo

Copus Art
#72524

NA Copus Art  (2010)

dokumentum

2010 június 12 és 16-a között zajlott Nagykaposon, Szlovákiában a Copus Art képzőművészeti alkotótábor. A film Kovács Anikó festőművész személyes hangú elmesélése arról hol,... több»

Rendező: Vereb Vean András

Szereplők: Fabók Mariann

Európa utolsó nomádjai(Universum / Európa utolsó nomádjai)
#72525

dokumentum

Néha a természet mint egy kincsestérkép tár elénk titkos utakat, rejtett helyeket, melyek érdekes történetekről mesélnek. Ezek az utak egy eddig szinte ismeretlen Európába vezetnek,... több»

Erdei tó
#72526

NA Erdei tó  (1966)

dokumentum

Bepillantás a hangulatos erdei tó körül élő állatvilág életébe.

Mediawave koncertek - David Murray Power Quartet
#72527

zenés

A Mediawave koncertek közül az egyik legnépszerűbb és legnagyobb tudású jazz együttese mutatkozik be, David Murray Quartetje. A zenekar vezetője, David Murray, az amerikai fekete jazz... több»

Átváltozás
#72528

dokumentum

A dokumentarista játékfilm cselekménye végig egy kétszintes villában játszódik, ahol három nemzedék él együtt, négyféle értékrendet, életfelfogást képviselve. A költő... több»

A császár új ruhája
#72529

családi

A hiú császár új ruhát varrat magának közelgő születésnapjára, de valami igazán egyedi darabot szeretne. Ezért fogadja fel az ismeretlen fiatalembert a feladatra, akit a környéken... több»

580 méter – Kárai Sándor „Keszeg” bányásznaplója
#72530

dokumentum

2014 végével bezárt az utolsó magyarországi mélyművelésű szénbánya, a Márkushegyi Bányaüzem. Ugyanakkor ezzel szinte egy időben, húsz év szünet után három szakiskolában... több»

Műemlékvédelem Hollandiában
#72531

dokumentum

Hollandia sok területen mintákat ad Európának és a nagyvilágnak, hogyan lehet jól és ésszerűen megoldani bizonyos problémákat. Így van ez a műemlékvédelem területén is.... több»

Rendező: Erdőss Pál

#72532

NA Film Farm 2  (2018)

játékfilm | rövidfilm

Cinego

Ez már a második rövidfilm-válogatás, hiszen az első rész bebizonyította, hogy a jó dolgok működnek. A Film Farm 2 válogatásában pedig több dolog is jól tud működni együtt: az... több»

Nagyanyám köldöke
#72533

rövidfilm

A Nagyanyám köldöke egy gasztro-családtörténeten keresztül kutatja, hogyan öröklődik az élethez való viszony, vonzódások, vágyak és szokások nagyapáról apára, majd fiúra és... több»

Szobrot Michael Jacksonnak!
#72534

Marco elhatározza, hogy romos lakóhelyét és házasságát egyaránt egy Michael Jackson-szobor felállításával fogja megmenteni. Abban reménykedik, hogy a turizmus fellendülésével újra... több»

Párizsi békeszerződés
#72535

dokumentum

1947. február 10-én kötötték meg Párizsban a II. világháborút lezáró békeszerződést. Magyarország ismét visszaszorult a trianoni határok közé. Műsorunkban arra keressük a... több»

A bíró
#72536

NA A bíró  (1984)

játékfilm

A társaság a bíró születésnapját ünnepli. Minden ismerőse egyik folyamatban lévő ügyéről érdeklődik, melyben új nyomozást rendelt el. Ebben a helyzetben a bíró feleségének... több»

#72537

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#72538

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#72539

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#72540

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»