Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  

Vélemény:

 

84 Balthazar (Dr. Balthazar)

(2018)

Balthazar (Dr. Balthazar)

 
myatom   2021.03.01 10:03
1

Minden erénye és nézhetősége mellett ez maximum csak átlagos sori nálam. Jó hogy csak 6 részes minisorozat (1.évad). A sztori és az áthúzódó szál a cliffhangerekkel is rendben van. Dr.Balthazar karaktere elég jól felépített (egyszerre sármos és tenyérbemászó). Azonban például a detektívnőre, vagy pláne kettejük kapcsolatának egyenletesebb szinvonalon való részletgazdagabb bemutatására már elfogyott az alkotói szufla.
További probléma, hogy az egész sori egy átlagos iparosmunka, amilyet már többet láttunk. A francia filmeseket azért "tartjuk" (azért szeretjük), hogy haladják meg a hollywoodi kliséket, vigyenek bele az alkotásba valami finomabb európai ízt. Ha Hollywood erősebb, ütősebb, XXI.századibb ugyanabban a témában, akkor az egész csak pénzkidobás, rekreálási / újrahasznosítási szinvonal csupán.
Végül amennyire jó ötletnek látszik a szellemekkel (halottakkal) való társalgás, annyire nem sikerül jól megoldani a filmes megvalósításban. Ilyenkor lehetnének például dilemmák, belső vívódások magyarázóan kitárgyalhatóak. De legtöbbször mindez üres filmes töltelékbe tud csak torkollni. Annó az amcsi Raines nyomozónál sem vált be a dolog, itt sem müxik az egész koncepció szerintem. Kár érte mert egy potenciális lehetőségből összminőséget rontó, sorozatot terhelő cucc lesz belőle.