Ez a film túlmutat a puszta szórakoztatáson, és valami ritka kincsre leltél benne. Kölcsönös, bár engem sikerült még ennél jobban is magába bolondítania. A valódi mélység és árnyaltság az, ami egy történetet kiemel a középszerből, és ez benne van. A film képes volt beleilleszkedni az előző trilógia minőségébe, amit te is pozitívan nyugtáztál. Mondjuk én eleve nagy bátorsággal ültem a képernyő elé, elfelejtett bennem félelem lenni, hogy netán csalódom, az előző részektől való lelkesedés okozta ezt. Örülök, hogy én sem csalódtam, ritka jó ilyen ritka finom csemegét találni. :)
Őszintén szólva nem voltak túl nagy elvárásaim, de pozitívan csalódtam, különösen a női főszereplő és a majmok birodalmát építő vezér váratlanul rétegelt, és számomra meglepően izgalmas karaktereit illetően. Míg az egyik messze nem egy tipikus pozitív hős (az emberek szemszögéből), utóbbi sem egy tipikus diktátor. Mindketten árnyaltak, mindketten érthetőek, és bár egy kicsit több drámai súlyt el tudtam volna viselni, de összességében egy kimondottan jól összerakott filmnek tartom, ami egyáltalán nem lóg ki az előző, általam különösen kedvelt trilógia filmjei közül.