Vélemény:

69 A lázadó

(2015)

Lázadás

Yosihiro   2025.04.23 08:59
0

A Beavatott sorozat következő epizódja, ami nem sikerült rosszul. Mint minden mérce, az első rész, hiszen az a kiindulópont. Az itt folytatott történetvezetés érdekessé teszi a filmet. Megkapjuk az akciót, romantikát és egy kis sci-fit is. Másik pozitívum, hogy van mondanivalója, bár a mostani élethez viszonyítva nem igazán erre tendál az irány. Az emberek megosztottsága és megosztása való világunkban halványan, de jelen van. Csoportok nincsenek, és nem is lesznek, hiszen a szabad lét még nincs korlátozva. A film érzelmi hatásai néhol jók, néhol viszont gyengék. Valahol a színészek is sablonos arcot mutatnak, és igazából pluszt nem érzek az első részhez képest. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés megfelelő, a színészek, mint írtam, nem adnak annyi pluszt hozzá, mint amit maga a történet alapból ad. A képi és hangi effektek a kornak megfelelőek. Így bátran adom meg a négy csillagot erre az alkotásra, és mivel nyitva hagyták az ajtót egy harmadik résznek, így azt kíváncsian várom. Bátran ajánlom, szerintem remek kikapcsolódás. Üdv, Yosi

Creepy Woods 2025.05.24 13:11
1

A mondanivaló fontosságának kiemelése, és a párhuzam a való világunk megosztottságával nagyon találó meglátás. Ez a fajta pszichológiai érzékenység, hogy a fikcióban is keresed a valósággal való kapcsolatot, megmutatja, hogy mélyebben foglalkoztatnak a társadalmi jelenségek. Azonban az érzelmi hullámzás, amit a film kiváltott benned ("néhol jók, néhol gyengék") pontosan rávilágít a színészi játék és a történetvezetés gyengébb pontjaira. De a film összessége ezt szerintem is jól kárpótolja. :)