Párizs, 2015. november 13. A 10. és 11. kerület éjszakai negyedében, a Stade de France előtt és a Bataclan nevű zenei klubban iszlamista terroristák brutális terrortámadások sorozatát hajtják végre. Összesen 130 ember veszti életét.
A Bataclanban a 89 áldozat között van Hélène (Camélia… több»
Pierre hároméves gyermekéhez nem volt könnyű színészt találni. A csapat Franciaországban, Németországban, Belgiumban és Svájcban kereste a megfelelő személyt, mire rátalált Zoé Ioriora.
(csd)Constance Demontoy casting vezető Pierre Deladonchamps-t javasolta Antoine szerepére. Az első casting után a rendezőt meggyőzte a színész. „Ugyanaz a sebezhetőség és nemesség volt benne, amit Antoine-ban megfigyeltem” – nyilatkozta Demonotoy.
(csd)Annak érdekében, hogy Antoine Leiris könyvét a lehető legnagyobb tisztelettel adaptálják, a forgatókönyvírók úgy döntöttek, hogy egy empatikus barát nézőpontját veszik át, miközben a lehető leghűségesebbek maradnak a könyvhöz.
(csd)A film Antoine Leiris újságíró 2016-ban megjelent, azonos című könyve alapján készült. Leiris a könyvet felesége, Héléne Muyal-Leiris 2015. november 13-án, a párizsi Bataclan-támadás során bekövetkezett halála után írta.
(csd)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »