Amikor a múltja és az adósságai kezdik utolérni, a Makaóban meghúzódó, nagy tétekkel játszó szerencsejátékos találkozik egy rokonlélekkel, aki talán a megváltás kulcsa lehet… Több

A kép forrása: Netflix
A „Szerencsejátékos vallomása” egy végtelenül nyomasztó, cseppet sem könnyen emészthető kaszinó-dráma. A makaói fényűző szerencsejáték barlangok csillogásában éli mindennapjait Lord Doyle (Colin Farrell), aki keményen iszik és két kézzel szórja a pénzét. Már amennyi maradt neki, mert adósságai miatt egyre mélyebbre süllyed. Lord Doyle nagytőkés arisztokrataként mutatja be magát, miközben kerülgeti azokat az embereket, akiktől hatalmas adósságokat halmozott fel. Időközben a nyomába szegődik egy magánnyomozó (Tilda Swinton), aki szembesíti Doyle-t mindazzal, ami elől menekül. A kaszinó egyik titokzatos alkalmazottja Dao Ming pedig mentőövet kínál neki, azonban a nőnek is megvannak a saját titkai. "Csak egy nagy nyereményre van szükségem" – hangzik a közhely a lázban úszó, önmaga elől menekülő, izzadt és dülledt szemű férfitól. A sok feszült, hiperaktív és drámai jelenetet tartalmazó film második fele stílust vált egy spirituális és irodalmi területre. A kezdeti szórakoztató, pszicho dráma egy meglehetősen kusza, erkölcsi válságra változik, amiben a főszereplőnk már nem tudja megmenteni önmagát, a bűnözőt a csődtől. A filmet csak a művészi produkciókat kedvelőknek ajánlom.
A film alapjául szolgáló regény a The Ballad of a Small Player (2014), melynek szerzője Lawrence Osborne.
A forgatás helyszínei között szerepeltek valós kaszinók és utcák Kínában, a különleges közigazgatási területen, Makaóban, valamint Hongkongban is.