Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
21
Képek
1
Videók
1922
Thomas Jane
Thomas Jane
Thomas Jane
Thomas Jane
Dylan Schmid
Thomas Jane
Dylan Schmid
Thomas Jane
Thomas Jane
Dylan Schmid
Thomas Jane
Dylan Schmid
Dylan Schmid
Dylan Schmid
Thomas Jane
Thomas Jane
Dylan Schmid
Dylan Schmid
Thomas Jane
Dylan Schmid
Thomas Jane
Dylan Schmid
Molly Parker
Thomas Jane
Dylan Schmid
 
Márton   2018. 11. 21.

legújabb vélemény a nap véleménye

Egy ütős Stehen King adaptáció

A Netflix gondozásában 2017-ben egy újabb Stephen King írás került megfilmesítésre, méghozzá az 1922 című alkotás! Magyarországon is megjelent ez a könyv amiben ez a kisebb terjedelmű regénye megtalálható és további három rövidebb írás is, ennek a címe a Minden sötét, csillag sehol címet viselte (hozzáteszem hogy a négy írásból legalább háromnak van annyira jó alapanyaga, hogy egy sikeres filmet készítsenek belőle. Sőt szintén ebben a könyvben található A dagadt sofőr című írás is, amit már 2014-ben filmre is vittek)! Szeretem King írásait (de ezzel gondolom rengetegen vannak így) de nem nagyon szeretem összehasonlítani a könyveit, novelláit a filmes adaptációkkal, hisz mind a könyv, mind a ... több»

 
Berto49   2017. 10. 23.

Lassan már nem lesz olyan King írás, amelyet nem filmesítettek meg, némelyiket többször is. A kisregényt tartalmazó magyar kiadás még három írást tartalmaz, de csak egyet nem filmesítettek meg közülük: a „Hosszabbítás jutányos áron” címűt. Nem kerülte el a sorsát ez a kisregény sem, amelyben egy nebraskai farmer a földhöz való ragaszkodása miatt esik bűnbe. Az elkövetésben apja erős ráhatása miatt a 14-15 éves fia is segédkezik. Az események azonban tragédiává teljesednek ki. A horrorisztikus részletekben bővelkedő írás rémséges részleteit a film kissé enyhítette, de még így sem ajánlható mindenkinek. A Mr. James nevű farmert alakító Thomas Jane az abszolút főszereplő, játéka hiteles, csak azt az erőltetett tájszólást, a fogai között átszűrt szavakat tudnám felejteni. Ezzel együtt a jó adaptációk közé tartozik. Szerencsére az esetek nagy többségére igaz a film utolsó mondata: „Mindenkit elkapnak!”


 
Queenakasha   2018. 03. 25.

Sokat vártam, de sajnos nem kaptam. Azt gondoltam, hogy egy fantasztikus pszicothrillert fogok látni, de ehelyett csak egy véget nem érő kínlódás lett, legalábbis számomra. Végtelenül unalmasnak találtam.(Leszámítva a film elejét, a gyilkosságig bezárólag)

 
Syracuse   2017. 11. 24.

Az eddig látott King-adaptációkhoz képest azt kell mondjam, ez a jobban sikerültek közé tartozik, bár King írását ez esetben nem volt szerencsém olvasni. A Netflix úgy néz ki, elkapta a fonalat, nem ez az egyetlen jól sikerült King darabjuk.

 
koricapito   2018. 09. 24.

1922: Stephen King történeteiből hálás feladat filmet készíteni

Bár nem vagyok egy könyvmoly, azt még én is tudom, hogy Stephen King regényei alapműveknek számítanak és mindig jó alapanyagot biztosítanak egy filmhez. A kérdés csak az szokott lenni, hogy milyen kezekbe kerülnek azok az adaptációs jogok. Sajnos eddig amennyit láttam ezekből az átdolgozásokból, nem sok volt, amely után azt éreztem, hogy a következőt is mindenáron látnom kell. Az '1922'-ről semmit nem tudtam azelőtt, hogy az unokatestvérem ajánlotta volna, ezért nálam teljesen tiszta lappal indult a film. Talán emiatt tudtam nehezen felvenni a fonalat az elején, de ez nem is zavart, mert az audiovizuális megvalósítás olyan atmoszférát teremt, amely jól átadja azt a misztikus hangulatot, ami ... több»

 

1922 a második Stephan King filmadaptáció a Netflixen a Gerald's game után.

(gondi94)
 

A film alapjául szolgáló írás a négy King kisregényt tartalmazó "Minden sötét, csillag sehol" című gyűjteményben jelent meg magyarul.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.