69% 322 szavazat

2020: A tűz birodalma

Reign of Fire
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
31
Szereplők (31)
20
Képek (20)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

Vélemények (4)

 
2024.01.06 Lone Wolf

legújabb vélemény

Két színész miatt annyira jó

Hihetetlen, amit ebben a filmben Matthew McConaughey művel: karizmatikus alakítást nyújt kigyúrtan, a megszállottság megjelenítésével teljes átütő erővel. Persze Christian Bale sem marad el tőle. Kettejük miatt annyira jó ez, a témájában inkább csak közepes akció-thriller. Sok helyen sci-fiként szerepel, de ha ez sci-fi, akkor Tapsi Hapsi is az. A sztori lényege a harc a Földet ellepő sárkányszerű lények ellen, mely küzdelemben vesztésre áll az emberiség. Két bátor harcos azonban szembeszáll velük, és a legfőbb fészekre készülnek csapást mérni. Durva harc bontakozik ki nagyon látványosan. A rendező, Rob Bowman ezzel a filmmel próbálta ki magát a látvány-akciók világában. Korábban főleg X-aktákat rendezett. Egy évvel A tűz birodalma után készítette el az Elektrát (2005-ben), ami szintén elég jó lett szerintem. A tűz birodalma akció fanoknak való, akik szeretik a látványfilmeket, és nyitottak a szörnyes témákra is. Értékelésem: négy csillag az említett két színész miatt leginkább. Százalékban: 75%.

0
 
2018.12.17 harnas1207

Ha Balenek ezt a filmjét látom legelőször, biztos nem nézek meg többet. Sajnos fantasyként sem állta meg a helyét.Néhol látványos a sárkányokkal vívott harc, illetve nekem bejött ez a történet a hüllők által uralt Földről.

0
 
2016.05.15 Buffy

Butuska, de szórakoztató B kategóriás poszt apokaliptikus sárkány gyilkolós akciófilm a batmannal a főszerepben. A film költségvetése csaknem 100 millió dollár volt, mégsem sikerült egy igazi élvonalbeli produkcióval előrukkolniuk a készítőknek, viszont sör és pizza mellé lecsúszik.

0
 
2014.12.23 Rajkó

Christan Bale-től sokkal jobb filmeket is láttam már. A sárkányok nagyon gagyik, de hát ez a film sem mai gyerek. A történet egyébként kicsit erőltetett és gyorsan a dolgok közepébe vág. A tudományosnak tűnő magyarázatok nem valami igényesek. Az akciójelenet viszont rendben vannak, kivéve megint a sárkányokat.

0