Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
62

Utóhatás

(478)
 
indingo  2017. 06. 15.

Nem mondanám rossznak a filmet. Akit valamilyen szinten érintett már ilyen tragédia az biztosan átérzi Svarci tettei és érzéseit, de számomra vontatott volt.

 
Szilonka  2017. 06. 12.

sokkal jobbra számítottam, elég jókat olvastam róla. Nem valami pörgős és miután elkezdtem nézni jöttem rá, hogy néhány évvel ezelőtt volt a történet kapcsán egy riport és így a történések sem értek meglepetésként.

 
Berto49  2017. 05. 10.

Megtörtént szerencsétlenség alapján, de az esemény helyszínét és szereplőit alaposan megváltoztatva készítették ezt a filmet. Egyik érdekessége, hogy az egyik főszerepet az exkormányzó Arnold Schwarzenegger alakította, bizonyítva a sokszor kétségbevont színészi tehetségét. Erős drámai történet, hiszen 271 ember tragikus halála áll a középpontban.

 
Lonka  2017. 07. 26.

Nem voltak titkok a filmben, ami lehet hogy jót tett neki. Értem én, hogy ez egy kőkemény dráma, de valahogy a nézőnek is kellett volna hagyni valamit, hogy gondolkodhasson.

 
MMcFly2015  2017. 06. 07.

Drámaként erősen működik a film, sőt azt a két szálon futó nagy szenvedést még sikerült is túltolni a másfél óra alatt. Számomra Schwarzenegger drámai oldala nem jött át annyira, mint például a Maggie c. filmben (Mondjuk ott egyedül kellett vajlúdnia, itt meg Kevin Zegers alakítása mellett Schwarzi eltörpül). Ami bosszant a filmben, hogy ha már igaz történet, szeretek a film elött/után kicsit ismerkedni a témával. Most sem volt másként, és azt kell mondanom, hogy tipikus amerikai giccstenger lett, pláne a vége. Kisebb változások nem zavarnak a film javára, de itt fölösleges volt már a záró jelenet. Elég tragédiát és szenvedést látunk a filmben, a végére már nem kell a plussz löket, főleg - ha eltér a valóságtól. Mikor a stáblista elindult, egyszerűen hiányérzetem volt. Talán, ha legvégén kapunk egy kis információt maga az eseményről, mint ahogy ez igaz történeteknél lenni szokott, már nem érzem ezt a hiányt...Megmarad egy egyszer nézős, mondhatni átlagos drámának, amit talán Arnold S. neve képes feldobni.

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Scoot McNairy
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Scoot McNairy
Kevin Zegers
Hannah Ware
Arnold Schwarzenegger
Scoot McNairy
Hannah Ware
Hannah Ware
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Filmsomnia.hu - Utóhatás
Összeségében, az Utóhatás érdekfeszítő témája ellenére hamar unalomba fullad, amin a TV filmes megvalósítás és Arnold Schwarzenegger komolynak szánt, de teljesen hiteltelen alakítása is csak tovább ront.

Értékelés: 45%
VOX.hu - Utóhatás
Arnold Schwarzenegger a Maggie – Az átalakulás után ismét komoly drámai szereppel próbálkozik. Ott ügyes volt, s én kitartóan imádom a Tölgyet, de ezt a filmet egy igazi színészfenomén se tudta volna megmenteni, nem hogy ő! 40/100
Movieaddicts: Utóhatás
Mélynek szánt, de csak tisztes iparos munka, egy valaha nagy sztár nevével eladva, ez lett belőle. Nem rossz film, de a témát már sokan sokféleképpen feldolgozták, így ez is csak egy lesz a sorban. Tudom, hogy nem rajta múlik, de Svarci legközelebb inkább az öreg Conan történetét csinálja meg, abban biztosan jó lesz. 5,5/10
 

Arnold Schwarzenegger karaktere, Melnyk valószínűleg annak a Vitalij Kalojevnek a megfelelője, aki a katasztrófa során vesztette el a szerencsétlenségben feleségét, lányát és fiát. Kalojev másfél évvel a katasztrófa után felkereste Peter Nielsent a zürich-i lakásán (ő tartózkodott azon az éjszakán az irányítóközpontban, s őt hibáztatták a balesetért) és családja szeme láttára kivégezte őt. Kalojevet 8 év börtönbüntetésre ítélték a tettéért, ám három és fél év múlva szabadult példás magaviseletéért. Oroszországba visszatérve hősként fogadták őt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a film valós eseményeken alapul, van pár fontos eltérés a valóság és a film között, a legfontosabb ezek közül, hogy míg a filmben több mint 200-an életüket vesztik addig a valóságban 71-en haltak meg a katasztrófában, valamint a film szerint két utasszállító ütközik egymással, míg a valóságban egy utasszállító ütközött egy teherszállító Boeinggel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatási helyszínhez sok kellemes emléke fűződik Arnold Schwarzeneggernek, ugyanis itt rendezik meg évente a testépítés egyik legjelentősebb eseményét, az Arnold Classic-ot, melynek több mint negyven éve az ikonikus sztár a házigazdája.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.