Egy megunhatatlan örök klasszikus. Aki még nem látta, annak kötelező! :D Nem lesz jobb maffiafilm, az már biztos.
Klasszikus film, nagyszerű filmzenékkel, de túlértékelt is egyben, bőven vannak filmek, melyek kevésbé ismertek, és milliószor jobbak. Megérdemli, hogy a legjobbak között szerepeljen, de nem azt, hogy az első helyen. Minimum kétszer érdemes megnézni a teljes trilógiát, mert szerintem így lehet igazán megérteni és értékelni.
Nem rossz, nem rossz, de talán pont a szikársága miatt nem lett a kedvenc maffia mozim. Akkor inkább a kapkodósabb Nagymenők.
A film nagyon jól meg van csinálva, de nekem mégse az ilyen lassú filmek jönnek be. A maffia működésébe jól bele élheti magát az ember. A jeleneteit sokat szoktuk felidézni, viccelődni vele, mint pl. a levágott lófej.
Igazi klasszikus, a maffiafilmek alapja. Nagyon izgalmas története van, az atmoszférája pedig az első percben beszippant, és nem enged el aaz utolsóig. Mindenkinek erősen ajánlott! :)
ennek a filmek filmtörténelmi jelentősége van!!! nagyon jó az alapanyag a történet,a színészi játék, képi világ , a filmatmoszférája , a zenét nagyon el találták!! és sorolhatnám a végtelenségig meg érdemli azt a sok oscart amit kapott és aki nem látta az azonnal pótolja!!