Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%

A majmok bolygója (1968)

Planet of the Apes
Filmadatlap
 
28
Szereplők
27
Vélemények
11
Képek
3
Videók
A majmok bolygója
 
BoBamburg   2020. 04. 02.

legújabb vélemény

Bármikor újra nézős film számomra. Alapból bírom a '60-as és' 70-es évek sci fi filmjeit, de mindközül az egyik legminőségibbnek tartom a majmok bolygóját. Arról nem is beszélve, hogy a film eredetiéjül szolgáló könyv is egy zseniális darab.

 
Artemisia   2017. 11. 05.

Aki az igazi, eredeti Majmok bolygóját akarja látni ezt nézze meg. Remek, újszerű és egyedi történet volt a maga korába, és még ma is megállja a helyét, nem véletlenül élt meg annyi adaptációt és rebootot. A képi világ és a jelmezek ugyan régimódiak,... több»


 
Deku   2017. 07. 17.

Borzasztóan nem tetszett ez a film. Igaz mai fejjel néztem meg ezért maga a látványvilág nem kápráztatott el és ez erősen lefele húzta. Azonban a történet sem tetszett.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

Zseniális,csak ennyit tudok nagyon szerényen mondani erről a filmről,és mivel olvastam a regényt is,csak annyit mondhatok,tartja a szintet!!! Örök klasszikus,és a vége az igazi katarzis!!! Mindenkinek kötelező!

 
Milanman   2015. 02. 10.

A filmtörténelem egyik legzseniálisabb sci-fi klasszikusa, helye van a legnagyobbak panteonjában. A filmtörténelem egyik legjobb és legütősebb befejezésével.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Olyan egyszerű, kellemes, de bőven nézhető kategória. Ami nem jelenti azt, hogy rossz lenne. Még valamilyen szinten el is szórakoztatott. Egyszer megnézhető bárki számára.

 
sipiarpi   2016. 09. 16.

Klasszikus! Az egyetlen, eredeti Majmok bolygója! Tim Burtont szeretem de a feldolgozása nekem nem jött be. Oké, nem egy látványos film és a maszkok is megmosolyogtatóak de ’68-ban ez volt a max. Ne feledjük hogy a ’60-as évek keményen a hidegháború kora, kubai rakétaválságostul.

Charlton Heston
Maurice Evans
Maurice Evans

A film összbevétele 33 395 426 dollár volt (imdb.com).

 

1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben szerepel ez a film.

(Norbi)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A film Oscar-díjat kapott a legjobb maszk effektekért. Az Oscar történetében először osztottak ilyen díjat, alighanem a film kedvéért vezették be a kategóriát.

(kázsé)
 

A szünetekben, mikor a színészeknek és statisztáknak magukon kellett hagyniuk a majom maszkokat, a különböző majomfajokat alakító színészek jellemzően együtt lógtak, a gorillák a gorillákkal, a csimpánzok a csimpánzokkal. Ez nem volt előírás, egyszerűen megtörtént.

(kázsé)
 

Minden statisztának és színésznek magán kellett hagynia a maszkját a szünetekben is, mert túl sokáig tartott feltenni és levenni őket.

(kázsé)
 

A filmhez három különböző alternatív befejezést is terveztek.

(kázsé)
 

Charlton Heston a forgatás legnagyobb ideje alatt meg volt fázva. A készítők nem vártak, amíg meggyógyul, ugyanis úgy gondolták, rekedt hangja hozzáad valamit Taylor karakteréhez.

(kázsé)
 

Saját bevallása szerint Zira szerepének elutasítása volt Ingrid Bergman karrierjének legnagyobb tévedése.

(kázsé)
 
Variációk egy témára – A majmok bolygója, avagy miként érdemes adaptálni? több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.