77

A martfűi rém (2016)

A martfüi rém
A martfűi rém
Magyarország
121"
Premier (HU): 2016.11.10.
Horror | Thriller | Krimi

A martfűi rém, azaz Kovács Péter egy sorozatgyilkos volt, akinek '57 és '67 között hét (vagy vélhetően még több) nő esett áldozatául. A rém kéjtől vezérelve gyilkolt, áldozatai védtelen fiatal nők voltak. Az első gyilkosságának elkövetésére egy argentín mozifilm megnézése után kapott kedvet, a filmben ugyanis egy férfi erőszakoskodott egy nővel. A mozi után Kovács erős vágyat érzett arra, hogy hasonló módon erőszakoskodjon egy nővel. Első áldozatát nem is ismerte, a helyi cipőgyár egyik munkása volt, aki éjszaka egyedül tartott hazafelé gyalog a kiilágítatlan úton. A nő holttestére másnap a mezőgazdasági munkások találtak rá. A gyanú hamar egy bizonyos Kirják Jánosra terelődött, aki vélhetően kényszer nyomása alatt beismerő vallomást tett, és megkezdte életfogytig tartó büntetését. Ezalatt Kovács megnősült és családot alapított, ám nem kellett sokat várni arra, hogy újra lecsapjon...

(ps)
 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

legújabb vélemény

Eléggé semmitmondóra sikerült. Nem is értem miért volt indokolt ennyi pucérkodás mutatása a filmben. Jobb lett volna, ha nem mutatnak ennyire direktbe mindent. És a színészgárdával sem voltam megelégedve most sajnos. Egyszernézős, ha valaki szereti a sorozatgyilkoshajhászós filmeket.

 
Deku   2017. 07. 24.

Egy percre se tudta megfogni a figyelmemet, a színészek játéka nagyon elnagyolt és túljátszott lett számomra. A történet érdekes volt igazából de ez nem sokat javít rajta.

 
indingo   2017. 10. 03.

Egyszerűen elképesztő a története. Maga a film néhol kicsit unalmas, de a sztori kárpótol. Hihetetlen a magyar igazságszolgáltatás, a film kapcsán jutott eszembe a Tánczos-ügy is. Ott is mi volt...

 
Artemisia   2018. 05. 10.

Megkapó film, a gyilkosságok kivitelezése elég megrázó, hiszen megmutatja a halál pillanatát, látjuk az áldozatok szemében kihunyni a fényt és hitelesen adja át a gyilkosság előtti percekben az áldozatok nyugtalanságát, félelmét. Ezektől a jelenetektől eltekintve átlagosnak mondhatók a színészi alakítások és a karakterek sem túl élesek, de mindenképpen tanulságos megnézni.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 13.

"Ebben az országban nincsenek sorozatgyilkosok! Világos!?"

Ritka alkalmak egyike, hogy magyar filmek miatt egy évben kétszer is elmenjek moziba (ilyen szerintem még egyszer sem fordult elő, mióta moziba járok), s azt kell mondjam, hogy a Saul fia mellett A martfűi rém is nagyon is megér minden egyes ráköltött forintot! Szerintem nagyon rendben van Sopsits Árpád-filmje, minden megvan benne, ami egy jó pszicho-thrillerhez kell. Külön jó megoldásnak tartom, hogy a gyilkos kilétére nem a film utolsó képkockájáig kell várni, hanem még az első harmadában ismert lesz a nézőnek, ami természetesen nem ok nélkül történt, hiszen a végkifejlet szempontjából rendkívül fontos lesz. Tetszettek a folyamatos történelmi utalások, de ami a legjobb volt szerintem a... több»

A film 51 231 020 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 39 997 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Több mint 3 órányi anyagot forgattak le,amit később 118 percre rövidítettek.

(Artemisia )
 

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatása teljes egészében fedezte a film költségeit, így nem kellett partnereket keresni hozzá.

(Artemisia )
 

Sopsits Árpád mintegy 4000 oldalnyi bírósági anyagot olvosott át az üggyel kapcsolatban.

(Artemisia )