Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
16
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Vélemények: Cape Fear - A rettegés foka (1991)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
sabnock666   2019. 09. 07.

legújabb vélemény

Nagyon jó thriller.Izgalmas,fordulatos,és engem lenyűgözött.De Niro kimagaslik,hiszen a sok főszereplő között ő az első.Úgy mindenben.Jessica Lange pedig még itt is jó nő!

 
Deku   2017. 07. 18.

Ez a film nagyon gyenge sztorival rendelkezik. Nem érzem benne, hogy igazán szórakoztatni akarna. Inkább untat és altat ez a thriller semmint felborzolná a kedélyeket.


 
Berto49   2018. 02. 01.

Nem tudtam a kíváncsiságomat türtőztetni, ezért megnéztem a Scorsese féle verziót is. Ilyen egy igazi remake! A történet ugyanaz, de számtalan új mozzanattal feldúsított. Remek színészek, Robert de Niro talán legjobb alakítása, Cserhalmi hangja pedig szinte egyenértékű a színészi játékkal. Viszont a több díjjal jutalmazott Juliette Lewis, Danielle alakítója nekem túlságosan sok volt. 10 év alatt J. Lange sokat öregedett, sokkal szexisebb volt a Postás mindig kétszer csenget 1981-es változatában. Érdekesség, hogy R. Mitchum és G. Peck is felbukkan ebben a darabban, a rendező mintegy tiszteleg az 1962-es film és alkotói előtt.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 01.

Hidegrázós a film, sok nagy HŰHÁ-val. Az első a kigyúrt Robert De Niro. Nagyon durván néz ki a jó értelemben. A karaktere is kidolgozott. A többiek nem kapták meg ezt a kiváltságot, felületes háttértörténetet kaptak, pont annyit, hogy ne érezzen a néző hiányosságot. A történet veleje mégis De Niro és az ő nagyszerű alakítása. Kicsit nekem súrolta a túlzás határát.

 
TribeBubu   2017. 07. 26.

Zseniális film, amit a karakterek visznek el szinte 100%-ban. Bár azt hozzátenném, hogy Max Cady karaktere kissé túl lett tolva, de talán kellett is ez ahhoz, hogy igazán ördögi legyen a figura (ha teljesen sikerült a könyvbeli gazembert tükrözni, akkor annak a számlájára írjuk a dolgot). Azt viszont nem értem, miért jelölték De Nirót Oscarra, amikor a film utolsó 15-20 percéig nem nagyon erőltette meg magát. Pontosabban nekem úgy tűnt, hogy minden más szereplő komolyabb alakítást nyújtott nála a film nagy részében. Még az akkoriban igencsak kezdőnek számító Juliette Lewis is jobban teljesített, mint ő. Igaz, a végére kellőképpen összeszedte magát. A rendezés "csak" a szokásos Scorsese-től megszokott, menő dirigálás és csodálatos látvány. A zene többször a Psycho hátborzongató témáit idézte (ami, ha jól olvastam a film elején, annak tudható be, hogy Elmer Bernstein a korábbi film dallamait vette alapul, melyeket maga Bernard Herrmann komponált.) Mást most talán nem is emelnék ki, mert ennyi bőven elég egy lehengerlő produkcióhoz.

 
harnas1207   2018. 12. 08.

Az alap elgondolás nagyon jó lenne, de a kivitelezés vérszegény. Nem hogy nem fogott meg, de egyenesen unalmas volt a film, a végjáték pedig szörnyen irritáló.

 
Aranyhal   2015. 08. 07.

Nagyon izgalmas, igazi akció thriller végig érdekfeszítő történésekkel és egy percig sem unalmas. Lekötött, akár többször is nézhető. Kiváló színészi alakítás!

 
Akodako   2015. 05. 30.

De Nirotol egyik kedvencem. Jol osszerakott film, ami valoban rettegest, izgalmat valt ki. Kivalo szineszi alakitas, erdekes, valoban izgalmas thriller.

 
Zsceeeka   2017. 11. 13.

Szeretem (bár a mai ingerküszöböt már nehezebben verdesi, mintha újkorában láttam volna). De Niro alakítása nagyon tetszik, de a többi színészre sem kell panaszkodni. Egész jó kis thriller még mai szemmel is.

 
Nicholson   2016. 12. 31.

Robert De Niro leg jobb filmje! Szinészi alakításból jeles. Egy valaki képes még ilyen alakításra, az pedig Nicholson.

 
byebyepuppy   2016. 07. 25.

Robert De Niro egyik legjobb szerepe! A forgatókönyv zseniális, jól szemlélteti és érdekes kérdéseket vett fel azzal kapcsolatban, hogy meddig ér el a törvény keze és hol kezdődik a vele való visszaélés. Mindeninek ajánlom!

 
jake_green   2017. 06. 20.

De Niro ismét hatalmasat alakít! Nagyon sajnálom hogy szinkronosan néztem meg, eredetiben a legjobb! Mindenkinek csak azt ajánlom (a szinkron borzasztó). Attól féltem a film kapcsán, hogy kiszámítható lesz, de egy-két klisét leszámítva egész izgalmas, fent tudja tartani az érdeklődést a végéig :)

 
petera050   2015. 09. 23.

Szerintm ez Robert De Niro egyik legjobb alakítása. Megint bűnöző, de kilép a tipikus keresztapa szerepből. Most egy pszichopata, aki bosszúra szomjas. Egyébként az egész film jól sikerül, Scorsese egy remek rendező, most is nagyot alkotott. Ebből az egyébként nem túl fantáziadús történetből egy jó kis filmet sikerült kerekítenie.

 
scroll35   2015. 08. 08.

Alig lehet felismerni Robert De Nirot a filmben. Ilyen egy igazán jó színész, azt is el tudta érni, hogy neki szurkoljak, miközben ő a rossz fiú. Jó a rendezés, jó a filmzene és maga a film is. Végig izgalmas, pörgős és nyomasztó. Egyébként a film egy nagy klasszikus, mindenkinek ajánlom, aki még nem látta.

 
Imlah   2017. 12. 01.

Ma is nézhető igazi klasszikus thriller, mai krimikkel vetekszik. Hiteles, színészi alakítás, ütős sztori. Időtálló, akár többször is nézhető film profi színészekkel!

 
joker   2015. 02. 23.

Szinkronosan néztem, lehet ez volt a probléma, de nekem egyáltalán nem tetszett, sem a sztori, sem az alakítások, sem a kibontakozás, ami olyannyira el volt húzva, hogy majdnem bealudtam rajta. Az egész filmet végig röhögtem, annyira szörnyű. Nem is hiszem el, hogy ezt Scorsese csinálta

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.