Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
73%

Becsúszó szerelem (2020)

Becsúszó szerelem
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
16
Képek
9
Videók

Filmkritika: Becsúszó szerelem (2020)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Egyértelműen gólra tör, de leginkább csak luftot rúg. Kár, mert társadalmi szempontból egy rendkívül fontos alkotás lehetett volna, ami tanít és szórakoztat egyszerre. több»
 
A film utolsó harmada azonban kicsúszik a rendező kezéből, és mintha egy íratlan hollywoodi romkomos forgatókönyvsablon előtt fejet hajtva igyekezne lekerekíteni a történetét: a konfliktusok túl gyorsan/könnyen megoldódnak, a gesztusok túlzottan hollywoodivá válnak, és ez ebben a közegben sajnos idegenül hat. több»
 
Nagy Viktor Oszkár könnyű, gördülékenyen haladó, sablonokra építő, komolyabb fordulatokat nélkülöző filmbe építi bele a futballhuliganizmus, a rasszizmus és az elfogadás kérdését, és bár a mozinak komolyabb mélységei nincsenek, továbbá nagyon hiányoznak a rendező korábbi alkotásaira jellemző apró színészi gesztusok és sokatmondó tekintetek, másfél órára könnyed kikapcsolódást nyújt. több»
 
Nagy Viktor Oszkár egy kifejezetten személyes nagyjátékfilm (Apaföld) és néhány társadalmi témát érintő dokumentumfilm után részben műnemet, illetve hangvételt váltott. A Becsúszó szerelem romantikus komédia, melynek hátterében a futball, valamint a társadalmi előítéletek állnak. Vállalásaikért mindenképpen dicséret illeti az alkotókat, néhány helyen azonban érezni a koncepció korlátait. több»
 
A Becsúszó szerelemre még csak az a kedvelt kritikusi közhely sem süthető el, hogy „kihagyott ziccer” – ez a mű már a kezdő sípszónál hasra esett a labdában. több»