Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A rendszer (2018)

El reino
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Videók (2)

 
Kolci_23   2019. 10. 07.

legújabb vélemény

0

Így lehet nagyot esni arról a bizonyos magas lóról... Lüktető hangulatú thriller, valójában semmi meglepőt nem tartalmaz, mindenki tisztában vele, hogy megy a köpönyegforgatás, mások kisemmizése a mindennapokban is. Egyedül azt nehezményeztem, hogy a... több»

 
petera050   2019. 10. 01.

0

Nem egy szórakoztató film, és elég lassan is indul be a történet, de ütős kritikát fogalmaz meg a korrupcióval szemben. És lássuk be, nem csak Spanyolországra jellemző a politikai mutyizás; néhány jelenetnél eljátszottam a gondolattal és párhuzamot v... több»

 
DJluki   2019. 09. 27.

0

Nem könnyen tudtam ráhangolódni filmre. Már csak azért is, mert nem egy pörgős cselekményről van szó, de a karakterek annyira jól ki vannak dolgozva, hogy már csak emiatt is érdemes nézni. Talán még azzal fokozni tudták volna a készítők, hogy egy picit jobban megírt párbeszédeket csinálnak a filmhez. Ráfért volna.

 
danny   2019. 10. 05.

0

Félelmetesen rideg film, amely igencsak mély betekintést nyújt a korrupció világába. Nem állítom, hogy hosszasan agyaltam rajta, de tény hogy még a film megnézése után is agyaltam a történeten. Szerintem ilyen egy jó thriller, nem könnyen engedi el a... több»

A film összbevétele 4 160 756 dollár volt (imdb.com).

 

A film a 33. Goya-díjátadón 7 kategóriában is győzedelmeskedett, beleértve a legjobb rendező (Rodrigo Sorogoyen), legjobb színész (Antonio de la Torre) és legjobb forgatókönyv kategóriáit is.

(hp)
 

A rendszer a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjában is szerepelt a vetített alkotások között.

(hp)
 
Az, hogy egy film ezzel a tematikával egyáltalán elkészülhetett, és ilyen komoly nemzetközi karriert futhatott be, önmagában bizonyítéka annak, hogy a helyzet nem teljesen reménytelen. Legalábbis Spanyolországban biztosan nem. több»
 
Egy olyan – nem mellesleg magával ragadó – stílusgyakorlatról van szó, amely tartalma helyett formájával igyekszik minket ráébreszteni arra, hogy a korrupció sem olyan bűn, amit mind saját életünkben, mind a világban csak úgy semmissé lehet tenni. több»